zaterdag 23 april 2011

Koud water: Do or Don't?

Toen ik op een avond deze week mijn gezicht aan het wassen was voor ik ging slapen, koos ik,zoals altijd (ja, ook met deze warme temperaturen) voor lauw water.
Ik stond er ineens bij stil of koud water eigelijk niet beter zou zijn voor je huid, dus ik ging eventjes op onderzoek uit.

Koud water op gelaat/lichaam.

Eigelijk maakt het helemaal niet uit of je nu warm, lauw of koud water gebruikt, maar te warm water kan je huid natuurlijk wel iets meer droog maken.
Je gebruikt best lauw water, en na het wassen kan je best nog even afsluiten met koud water.

Koud water geeft wel een paar voordelen:
-'s morgens op je gezicht kan de koude van het water wat helpen tegen puffy eyes, zodat je er minder slaperig uitziet.
- Ook zorgt koud water voor het sluiten van de poriën, die na het douchen of wassen met warm water openstaan, en zo voorkom je sneller puistjes.
- Koud water zorgt voor een goede doorbloeding, waardoor je hele huid er gezonder gaat uitzien.

♦ Koud water voor je haar

Om je haar te wassen gebruik je best warm water. Dit zorgt ervoor dat de shampoo het beste zijn werk kan doen om vuil en oliën uit het haar te verwijderen en helpt om de conditioner het haar glad te laten maken en mooi weg te spoelen.
Maar nadat je je haar gewassen hebt, sluit je ook best nog eens af met koud water. Je haarschubben sluiten ervan, wat maakt dat je haar meer gaat glanzen en ook minder snel vettig wordt, maar ook minder snel splijt.

En nog een positief voordeel, het is beter voor het milieu!!
Ik ga zeker en vast af en toe gebruik maken van koud water na het wassen.
Doen jullie dit al?

9 opmerkingen:

 1. Inderdaad! Ik was m'n haar & gezicht na afloop ook altijd met koud(er) water sinds ik dit weet (en het werkt echt!). :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jes, doe het ook. Je merkt het wel en het voelt allemaal veel frisser vind ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wist deze dingen al eerder over koud water en probeer dan altijd wat koud water na het wassen van mijn haar te doen, soms vergeet ik het wel maar anders doe ik het wel :) En ik was mijn gezicht sowieso altijd met koud water, dan ben ik direct wakker, hehe ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn gezicht was ik met koud water, mijn haar met warm water. Ik weet dat koud water helpt om af te sluiten, maar meestal vergeet ik het :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat laatste wist ik al. (:
  Maar de rest niet ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn gezicht was ik tegenwoordig ook met koud water. Mijn haar spoel ik soms af met koud water. Maar dat zal binnenkort wel meer worden :-) (Verfrissing!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Koud water na het wassen doe ik enkel in de zomer, vr het gezicht wel vaker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe dit al jaren, zelfs in de winter, 's ochtends was ik mijn gezicht met koud water en tijdens het douchen van warm naar koud heerlijk is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik altijd koud water, zowel voor gezicht als voor m'n haar. Voelt lekker fris aan.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram