Mogelijk gemaakt door Blogger.

BB Cream: Dr. Jart Black Label

Ik liet jullie hier al kennismaken met de nieuwste hype in beautyland: BB Creams.
Even kort nog, het is dus een combinatie van foundation met huidverzorgingsproducten, een echte hype vanuit Azië die nu ook naar de rest van de wereld is overgewaaid.

Heel moeilijk te vinden in de winkels, maar sinds kort is er een Nederlandse webshop, BB Cream Shop, waarbij je tal van verschillende merken en producten kan kopen.
Ik mocht er één uittesten maar had het heel erg moeilijk om er eentje uit te kiezen.
Handig in de webshop is dat je de producten volgens huidtype kan kiezen, want het toch al iets gemakkelijker maakte.

Verder ging ik voor het eerst niet af op schattige verpakkingen (en die hebben ze hoor, verschillende tinten roze trekken meestal mijn aandacht). In plaats daarvan begon ik aan een grote google-zoekactie op zoek naar reviews van producten die bij mijn huidtype passen, enz.
Mijn voorkeur ging uit naar de Skinfood Mushroom BB Cream en de Dr. Jart Black Label Blemish Base.
Omdat ik nogal een gevoelige huid heb, en vaak producten gebruik op aanraden van men dermatoloog, koos ik voor de Dr. Jart Black Label, omdat die geschikt is voor de meest gevoelige huidtypes en ook aanbevelen wordt door dermatologen. (maar ik kreeg ook verschillende staaltje meegestuurd, oa. ook de Skinfood, dus die ga ik zeker ook nog uitproberen).

Nu dus over de Dr. Jart Black Label Blemish Base.
Hij wordt omschreven als de best verkochte BB Cream van Dr. Jart. Is klinish getest en wordt dus aanbevolen door dermatologen.
- Uitermate geschikt voor de meest gevoelige huidtypes
- Voorkomt irritaties of andere huidklachten
- Beschermt tegen de zon (SPF25)
- Houdt de huid soepel
- Herstelt de huid
- Camoufleert oneffenheden in de huid
- Bevat Arbutin voor 'whitening' effect (helpt kleurverschil in de huid te neutraliseren)
- Zorgt voor optimale hydratatie van de huid
- Voorkomt verstoppingen van de poriën, de huid kan blijven ademen
- Vermindert rimpels en lijntjes

Wat vind ik er nu zelf van?
Wel als ik het de eerste keer gebruikt had, was ik niet echt onder de indruk. Ok, misschien iets te hoge verwachtingen, want zeg nu zelf, photoshop uit een tube bestaat niet!
Verder deed hij me een beetje denken aan men Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer, die ook een foundation is, gemengd met hun hydraterende crème-gel, mijn favoriete foundation deze zomer.

Maar ik merkte toch dat ik meer en meer grijp naar de Dr. Jart, ik weet hoe ik hem goed moet gebruiken voor mijn huid, en ben er best fan van.
Het is niet zo dat hij héél dekkend is, dus als je echt een puistje of zo hebt is gewone concealer best ook nog nodig, maar dat maakt het dan ook niet zwaar op de huid. Hij ruikt heerlijk naar een dagcrème en wrijft ook zo makkelijk open. Hij trekt heel goed in in de huid.
Hij maakt men huid echt heel mooi egaal. Iets lichter dan normaal maar ik vind dat helemaal niet opvallend of storend.
Op wat donkere of licht-rode plekken doe ik er nog een extra laagje boven, en die 'klop' ik dan zowat in de huid.
Verder is het wel nodig om je huid af te poederen, want de BB Cream glimt wel op de huid, en een beetje blush en bronzer is ook aan te raden, om er niet al te bleekjes uit te zien natuurlijk.
En wat ook belangrijk is, mijn huid reageert er inderdaad niet op.

Hij is niet van de goedkoopste, 32.45€, maar dat betaal je al snel voor een goede dagcrème + foundation ook. Ik zou toch overwegen hem na deze aan te schaffen (te koop bij BB Cream Shop)
Maar ik probeer hierna zeker ook eens de staaltjes van de andere merken, want ik ben er best nieuwsgierig naar om het verschil te zien, ik las namelijk al verschillende positieve maar ook mindere reviews van andere BB Creams.
Keep you posted!!

Wat denken jullie zover van deze? Hebben jullie zelf al een BB Cream uitgetest?