zondag 13 november 2011

Behind-the-scene: productfoto's

Bij mijn postje van Q&A kreeg ik de vraag hoe ik precies productfoto's neem.
Ik legde jullie wel uit hoe dat hier precies zijn gang gaat, maar vond het misschien wel leuk om jullie wat 'Behind-the-Scene' foto's te tonen, is altijd wel handiger om er een beter beeld van te hebben, of helpt misschien als tip voor wie zelf foto's van producten neemt (niet dat ik zo professioneel aan de slag ga hoor).

Meestal maak ik gebruik van een mooie, effen doos (vooral wit, kan ook zwart zijn) die ik gebruik als onder- en achterkant.
Deze kan ik dan op tafel zetten in de keuken of living, of soms zet ik me aan de achterdeur, omdat ik dat goed gebruik kan maken van het daglicht.

In de zomer zet ik ze ook vaak gewoon op mijn buitentafel, of anders op zo op de keuken- of livingtafel, zonder ondergrond.
Soms vind ik het ook wel eens leuk om een sjaal, leuke servetten, plateautjes of de taartenstaander te gebruiken om de producten op te zetten/leggen, geeft altijd wel een mooi effect.
Ik zorg er meestal wel voor om dan ook men effen doos erachter te plaatsen, dat je toch een egale achtergrond hebt.

Ik heb ook een mini-fotostudio, die ik via ebay kocht. Wel handig, vooral in de winter en op donkere dagen. (maar ik heb één lichtje laten vallen, dus die moet ik nog eens vervangen). Maar voorlopig staat hij hier maar in een hoekje.

Voor foto's te nemen maak ik gebruik van men Sonny Bloggie, heel handig toestel dat heel mooie foto's neemt, maar hij heeft geen flits, en als dat echt nodig is gebruik ik mijn Kodak toestel.

Hoe nemen jullie foto's?
En als jullie nog tips hebben voor mij om mooie foto's te nemen, please do share!!

16 opmerkingen:

 1. Cool! Ik dacht ook eentje te kopen, maar geen idee of het wel nodig is :p Is het z'n geld waard volgens jou? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen :) Een foto studio lijkt mij ook best handig om eens ooit te hebben :)

  Zelf maak ik graag foto's met mijn spiegelreflex camera, de macro stand is echt handig als je producten van dichtbij wilt fotograferen maar dat wist je waarschijnlijk al hé :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Shanah, ik vind hem wel handig en hij kostte rond de 50euro, maar ik moet toegeven dat ik hem de laatste tijd niet zo vaak meer gebruik!

  @ Liesewiesje, wist ik niet want ik heb geen spiegelreflexcamera, al wil ik er ooit wel eentje hoor :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die draagbare fotostudio lijkt me erg handig ! Zeker nu het licht zo slecht is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik meestal een wit papier of zo van dat crepepapier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik houd van foto's in natuurlijk licht, dus doe zeker zo verder. Soms zie ik foto's uit zo'n fotostudio en dan lijkt het zo koel en kil, dan is het precies net iets te veel productfoto en niet genoeg blogfoto, als je snapt wat ik bedoel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Petra Normaal gezien heb je op de meeste compacte camera's ook een macro stand maar geen idee of zo een bloggie dat ook heeft :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. leuk artikel zo!! Thuis maak ik mijn foto's vaak op wit papier.. en bij mijn vriend op de vloer.. die heeft een mooie zwart/bruine houten vloer...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je dit aan ons deelt! Ik vroeg me af hoeveel die mini studio gekost heeft? Ik was namelijk ook aan het denken er een te kopen met het slechte licht van de laatste tijd…

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om te lezen! Erg handig. Ik maak mijn foto's of op mijn bureau, of in een doos beplakt met wit papier.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk artikel! En ook dat we een kijkje mogen nemen backstage. En zeker origineel om witte dozen te gebruiken hiervoor was ik zelf helemaal niet opgekomen. Ik fotografeer ook het liefst bij het raam, en daarbij gebruik ik mijn macro stand. Daarna bewerk ik het met photoshop action.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuk! Vroeger vond ik het altijd een onzin! Tot dat ik een blog begon! Haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Handige tips! Ik knoei momenteel nog erg met foto's.. Misschien ook eens investeren in zo'n fototoestel en sowieso een nieuwe camera kopen binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om te weten! Ik gebruik een losse badkamer tegel vaak als achtergrond die is niet helemaal wit en heeft iets relief dat geeft een mooi effect. Maar ook vaak het gras in de voortuin, een houten tuinmeubel echt van alles. En zonder natuurlijk licht vind ik het echt niet te doen om goeie foto;s te maken. Wat voor camera gebruik je eigenlijk? Ik een simpele Nikon Coolpix L18 en ik gebruik vaak de macrostand. Volgende maand komt er een digi spiegelreflex for sure!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Deb, ik wil ook wel een spiegelreflex! Ik gebruik nu de sonny bloggie, een klein toestelletje, zonder flits, maar die wel heel mooie foto's neemt vind ik. Verder heb ik ook de kodak Easyshare Z8612IS, ook een handig toestelletje!

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake