zaterdag 16 juni 2012

Newbies at L'Oréal Professionnel Série Nature

Série Nature is het milieuvriendelijke merk van L'Oréal Porfessionnel.
Hun formules bevatten geen parabenen, geen siliconen en worden met 100% natuurlijke ingrediënten, parfums en kleurstoffen gemaakt.

Nieuwe gamma's bij de Série Nature zijn Riche Macademia en Couleur Botanique, die beide bestaan uit een shampoo en een masker.

♦ Riche Macademia
Een voedende verzorging voor droog haar, op basis van Macadamia notenolie.
De shampoo heeft, naast geen parabenen en siliconen, een formule zonder sulfaten, waardoor het haar niet verzwaard. De sulfaten worden vervangen door zachtere reinigende producten van plantaardige afkomst, die een zalfachtige schuimlaag produceren en het haar zachtjes wassen, die de beschermende film van het haar beschermt.
Het haar is diep gevoed, soepel, zacht en heel licht, en dat allemaal op een ecologisch verantwoorde en milieurespecterende formule!

Het masker zonder parabenen en siliconen hydrateert en herstructureert het haar, dankzij de macadamia olie.
(Tip: breng het masker aan op handdoekdroog haar, masseer voorzichtig in en omwikkel u haar met een lauwe handdoek en laat die er 5min op alvorens uit te spoelen).

Up to the test:
Ik heb het nogal voor schuim als ik mijn haar was, dus ik had een beetje schrik dat er bijna geen schuim ging zijn, maar gelukkig niet!! Er was schuim, en genoeg!! Het voelde iets dikker aan, maar wel aangenaam!
Ik hou van de geur, vooral die van de shampoo.
Mijn haar voelt inderdaad héél zacht en luchtig, ik gebruikte geen conditioner en ook geen olie achteraf in mijn haar zodat ik echt het resultaat van deze twee producten kon voelen.
Heel aangename producten die je haar voeden en zacht maken, ik ben fan!

♦ Couleur Botanique
Een versterkende bescherming voor gekleurd haar, op basis van actieve lijnzaadolie.
Lijnzaadolie staat in de haarverzorging bekend als een glansbestanddeel dat het haar extra doet schitteren, maar ook beschermt en verzorgt.
De shampoo reinigt het haar zachtjes, om de beschermende laag rond het haar niet te beschadigen.
Het masker verzorgt het haar en houdt de kleur stralend en bevordert de glans. Drie minuten laten inwerken en dan uitspoelen.

Up to the test:
Omdat ik zelf geen gekleurd haar heb, vroeg ik aan de lieve Isabelle van Nails & Cupcakes om deze voor mij uit te testen. Ik weet dat zij producten zonder parabenen heel belangrijk vind, dus ik vond deze ideaal voor haar!
Dit vond zij van de Couleur Botanique producten:

"Ik mocht aan de slag met een shampoo & een masker uit de Couleur Botanique-lijn van L'Oreal Professionel. In de producten die vallen onder deze lijn zitten geen parabenen en siliconen: hoera! Ik hou erg veel van natuurlijke producten: het kan logischerwijze gewoon niet goed zijn om steeds maar producten te gebruiken die bomvol chemische bestanddelen zitten.

Deze twee zijn speciaal voor gekleurd haar gemaakt, maar stiekem vind ik dat je die ook even goed kan gebruiken op haar dat niet gekleurd is. Mijn laatste kleuring dateert al van eind vorig jaar, maar toch vind ik dat m'n haar nog extra aandacht verdient na jarenlang chemisch kleuren. Deze producten zijn op basis van actieve lijnzaadolie, wat een beschermende laag rond je haar creëert en het haar voedt. 

Maar dus: hoe ruikt & voelt het? 
Het ruikt very bio, maar helemaal niet slecht. Ik ruik eigenlijk heel erg graag 'natuurlijke geurtjes'! De shampoo schuimt goed, reinigt perfect & laat geen laagje achter op m'n haarwortels. Het masker heeft een fijne structuur, ruikt even natuurlijk & maakt m'n haren inderdaad heerlijk zacht. Gebruik deze zeker enkel op de lengtes van je haar, wat trouwens voor alle conditioners en maskers geldt: anders wordt je haar veel te zwaar en gaat het sneller vettig worden. Kortom: deze shampoo & conditioner zijn helemaal goedgekeurd!"


De L'Oréal Professionnel Série Nature producten zijn beschikbaar bij je L'Oréal Professionnel kapper.
Shampoo 250ml - €16.30
Masker 200ml - €20.40

12 opmerkingen:

 1. prachtige verpakking met die nootjes :) krijg er honger van :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed, vooral de producten riche macademia lijken me heel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mmm die laatste flesje zien er leuk en roze uit ;-) wil ik ook wel in de badkamer. Hoewel ik eigenlijk geen maskers gebruik, heb een panische schrik dat mijn haar vettig wordt dan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het niet direct op je hoofdhuid gebruikt, heb je daar zeker geen last van hoor!! Ik gebruik regelmatig een masker :p

   Verwijderen
 4. Wat een leuke verpakkingen. Die eerste lijn wil ik wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De riche macadamia producten spreken me wel aan !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt goed! Mooie verpakking!:)
  http://jolenesfashiondiary.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Riche Macademia lijkt me heerlijk! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de ingrediënten die in deze producten zitten..
  Mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooh, sounds good! Ik ga voor de Macadamia versie! Mijn haar ziet of van bleaching en kan alle vitamines gebruiken om gevoed te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan iemand me een adres aanraden waar de shampoo's van de bio nature lijn te vinden zijn? Ik ben op zoek shampoo's zonder sulfaten en parabenen en zou deze reeks graag uitproberen. Ik ben al bij verschillende l'Oréal professional kappers geweest, maar geen van hen verkocht deze lijn.

  Alvast dank,

  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Eva, als je in Nederland komt kan je eens gaan kijken bij Etos, daar verkopen ze dit merk!
   En anders bij Pro-Duo, die verkopen dit merk, en andere kappersproducten /-merken aan kappers maar je kan er als gewone particulier ook gaan shoppen. Eens kijken op hun website voor een winkel in de buurt!

   Verwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram