zondag 18 november 2012

Koude voeten deze winter? Niet met deze tips!

Ik vertelde het jullie al eerder, ik haat koude voeten, echt!!
Ik kan niet slapen als mijn voeten koud hebben en ik loop dan ook helemaal slecht gezind als ik het koud heb!
Je vind mij ondertussen met warme pantoffels in huis, maar er zijn nog enkele handige tips om de voetjes warm te houden deze winter!


Toen ik bij mijn laatste 'guilty pleasures & kleine kantjes' schreef dat ik eigenlijk in de winter (nu ook al, dus reken er de herfst ook maar bij) met kousen aan slaap, kwam ik te weten dat er zoiets bestaat als bedsokken! Seriously, had ik dat eerder geweten!
Ook kousenmerk Falke had dit gelezen en ik kreeg dit heerlijk warme cadeautje thuisgestuurd.
Het zijn superschattige kousen, zo fluffy en warm, ik wil ze eigenlijk nooit meer uitdoen!!

Maar ook buiten de slaapkamer zijn warme sokken een must! Kies voor lekker warme dikke sokken in je schoenen of laarzen. En denk niet dat de rokjes en kleedjes nu een seizoen in de kast moeten verdwijnen, je hebt gelukkig ook panty's die gevoerd zijn met een warme fleece-voering. Meer zelf, kies voor Thermolactyl van Damart. Thermolactyl is de legendarische vezel van Damart, die je warm houdt in de winter, en die hebben ze ook in een gewone zwarte panty!

Je had vorig jaar nog de Warme Voeten Crème van Hansaplast, jammer genoeg zit die nu niet meer in het gamma. Maar gewoon je voeten inmasseren met een voetcrème doet ook al heel wat aan koude voeten. Zo heeft Hansaplast wel nog de zachte voeten crème, die de huid voedt en zacht en soepel maakt. Perfect voor in de winter wanneer je voeten altijd verstopt zitten in kousen en schoenen.
En als je met warme handen de crème goed insmeert op je voeten, voelen ze ook echt al veel warmer aan.

Een kersenpitkussentje is ook ideaal, voor in de zetel of om mee te nemen in je bed. Je verwarmt het in de magnetron en het blijft toch een paar uurtjes warm.
Wat ook zou helpen is chilipoeder in je kousen te strooien (must try this).
Verder, kruip in je zetel met een fleecedekentje en een warme kop koffie, thee of chocomelk!

Hebben jullie nog handige tips voor koude voeten?
Petra x

40 opmerkingen:

 1. wat ik meestal doe is een lekker warme douche nemen of een bad als je dat hebt en dan met sokken slapen... ik heb ook last van koude voeten in bed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tips, echt perfect op zo'n regenachtige zondag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook gemakkelijk koude voeten. Leuke tips, vooral die warme panty's lijken me wel tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke bedsocks van Falke !!! Fijn dat ze aan jou gedacht hebben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. cold feet on board..
  Ik heb er ook ALTIJD last van zodra het najaar begint.. super irritant
  Komt ook vaak voor dat ik er gewoon niet door in slaap kan komen.
  Wat ik weleens deed was een kruik in bed, maar ik ben van plan om een electrische deken te kopen in plaats van mezelf nog langer te pesten..

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een elektrisch deken, ook een goed idee!

   Verwijderen
  2. Tenzij je in slaap valt terwijl het deken nog aanstaat. Dan word je 's nachts wakker van de extreme hitte en ben je bijna verbrand.. Best wel gevaarlijk

   Verwijderen
  3. Je moet je deken gewoon een half uurtje voor je gaat slapen aanzetten, dan is je bed al lekker warm! Loop je ook niet het risico om je 's nachts te verbranden! :)

   Verwijderen
 6. die bedsokken moet ik ook hebben. Hopelijk zitten ze iets beter dan gewone sokken in bed.
  Wat ook wil helpen is je voeten insmeren met Vicks en dan sokken erover, lekker warm en helpt ook enorm goed als kindjes (en groten) last hebben van een vervelende hoest 's nachts.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook echt een sokkenmadam. Maar zelf in heerlijk comfy sokken heb ik het vaak nog niet warm genoeg.. Ik kreeg vandaag de tip van peper op de voeten doen voor je in je sokken kruipt, maar heb dat nog niet geprobeerd.. Wat bij mij ook echt helpt is voetreflexologie! Raar maar waar maar na mijn 1e sessie hadk 4dagen geen last van koude vingers en tenen! Maar sokken en dekentjes geven natuurlijk ook veel gezelligheid naast alle warmte..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aai, raar, had ik nog nooit van gehoord dat dit kan helpen tegen koude voeten/handen!
   Die peper zal idd wat het effect hebben als de chili in je sokken, ga ik deze winter toch eens proberen hoor! :)

   Verwijderen
 8. Hmm heerlijk! Ik heb ook altijd koude voeten haha, mijn vriend heeft van die schattige warme fleece sokken voor me gekocht, zo lief ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, die panty moet zalig warm zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik draag soms ook sokken in bed, maar mijn vriend heeft een waterbed en dat helpt echt goed tegen mijn (normaal altijd) koude voeten! En een kersepitje uiteraard, heerlijk! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die sokken en panty moet ik hebben! Leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke post! Ga de tips onthouden! :) En ohja, die bedsokken zijn echt iets voor mij!

  xoxo
  Grietje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik draag zelf nooit sokken in bed, maar gewoon voor binnenhuis zijn ze echt heerlijk!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die bedsokjes zien er zo fluffy en zacht uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb ook altijd koude voeten, hatelijk! Ik weet wel dat synthetische sokken het kunnen verergeren.

  http://in-so-mnia.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Van die kersenpitpantoffeltjes, heeeeeerlijk! Gewoon in de Blokker te koop. De panty van Damart is trouwens heel fijn, heb hem vorige week ook getest, zo zacht en warm. Helemaal top! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh my, kersenpitpantoffeltjes?!! Must-have-now!! Thanks for the tip, ga ik zeker om, Hihi!

   Verwijderen
 19. Ik heb echt last van wintervoeten en ik slaap niet direct met kousen (en oh my zijn er kousen speciaal voor bed???) maar wel met mijn trouwe vriend, de warmwaterkruik. Als dat me niet warm kan houden is er nog altijd het back-up plan; het elektrisch deken.

  Ik ben echt een koude pui!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb van die thermopanty's van de Action. Heel goedkoop en heerlijk warm! Ik heb ook snel last van koude voeten en helaas ook van wintertenen (dat jeukt!!!!). Ik draag daarom ook vaak sokken in bed en in huis draag ik vaak een dubbel paar sokken (een paar gewone en een paar grote dikke). Voor mij helpt dat om de wintertenen een beetje uit te stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. mijn voetjes worden hier enthousiast van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Die Falke sokken zijn een totale heerlijkheid en ondertussen al mijn beste wintervriendjes geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Awel, bedsokken, ik ben fan! Maar ik draag ze nu eigenlijk vooral in de tijd voor ik naar bed ga, om de 'slouchen' in huis. Sinds ik ben verhuisd en we dus op vloerverwarming leven, heb ik geen last meer van koude voeten in bed. Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gelukkig heb ik niet veel last van koude voeten. Maar als ik het echt koud heb dan helpt een warm bad of een hete douche altijd goed. Dan ben ik door en door warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik heb echt àltijd koude voeten. Zelfs in de zomer voelen mijn voeten soms aan als ijsblokjes... Die verwarmende voetcrèmes doen weinig bij mij, maar een (of twee) paar lekker warme sokken helpen wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb ook steeds koude voeten.
  Meestal neem ik een warme douche en doe dan lekker warme sokken aan.
  Ook een fleece deken ligt in de winter standaard in mijn bed.

  Kisses Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Oooh die panty lijkt me zo heerlijk :D.
  Meestal verwarm ik gewoon mijn koude voeten aan vriendjelief :p

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Geef mij toch maar een kersenpittenkussentje! Of een lief vriendje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Sokken in bed doe ik niet, maar ik vind met van die lekkere warme sokken op de bank wel heeeerlijk! En die gevoerde leggings zijn zo lekkerr!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Echt een superleuke post Petra, nice job! Ik heb er ook AL-TIJD last van! En niet alleen voeten, ook handen en neus en dat laatste houdt mij wakker en is niet direct te verhelpen me dunkt, grrr!
  Voor mijn voeten kocht mijn vriend speciale pantoffels met uitneembare kersenpitzakjes voor me. Paar secondjes in de microgolf en GEGARANDEERD geen koude voeten meer de hele avond. Voor 's nachts heb ik er nog niet echt iets op gevonden want gewone sokken helpen bij mij niet echt. Die legging van Damart ziet er anders wel ZOT WARM uit en dat ga ik mij dan ook asap aanschaffen :-D

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik heb ook altijd last van koude voeten! Een kersenpittenkussentje helpt wel goed, maar een ouderwetse warmwaterkruik is echt het beste want dat blijft langer warm! Als ik bij mijn vriendje slaap hou ik mijn voeten tegen hem en dat helpt ook wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram