zondag 24 maart 2013

Uitgetest: Permanente haarvermindering met Me, My Elos

Gedaan met naar het schoonheidsinstituut te gaan voor permanente ontharingen, nu kan je ook thuis aan de slag met dit nieuw systeem!
Me, My Elos is een nieuw haarverwijderingssysteem van HoMedics, bedoeld om de haren direct en langdurig te verwijderen. Het wordt aangestuurd door elos (Electro-Optical Synergy), een technology die gebruikt maakt van lichtpulsen met lage energie in combinatie met gematigde radiofrequentie.
Die flitsen worden in de haarzakjes omgezet in warmte, die op zijn beurt de functionaliteit van de haarzakjes vernietigd, waardoor er geen haartjes teruggroeien!

Het systeem bestaat uit een basis, waar ook het bedieningspaneel zit, en daar middenin bevindt zich de applicator, waarop je de elos cartridge en ook een epilatorcartridge of een scheercartridge plaatst, afhankelijk van wat jij normaal gebruikt.
Alvorens te starten, bepaal je eerst je huidskleur zodat je kan kijken of het elos niveau moet ingesteld worden op hoog, medium of laag.

Ik testte het nieuwe apparaat voor enkele weken uit, en vertel jullie nu graag mijn bevindingen.
Ik ging aan de slag met de elos cartridge en het scheerapparaat, omdat ik gewoon ben mijn benen te ontharen met een scheermesje. Je kan de elos cartridge ook alleen gebruiken, maar je behaalt de beste resultaten wanneer je ze samen gebruikt.

Eerst op de aan-knop drukken om het toestel aan te zetten, daarna het niveau bepalen, ik ging meestal voor hoog of medium. Dan kan je de applicator uit het toestel halen. Eerst druk je eenmaal op de elos activeringsknop, daarna op de activeringsknop van de scheercartridge.

Daarna is het belangrijk het apparaatje goed vast te houden, dat was de eerste keer bij mij het probleem (ok, ik had het boekje nog niet goed doorgelezen, haha). Je houdt je vingers op de twee handsensoren, één aan elke zijkant van de applicator. Dan plaats je het apparaat volledig recht, zodat de elos contact kan maken met de huid. Zo ontstaan er lichtflitsen, wat aangeeft dat het systeem actief is.
Beweeg de applicator langzaam en constant, zodat de lichtflitsen elkaar opvolgen en het gehele gebied behandeld wordt, maar houd het apparaat niet stil op één plaats.

Voer de eerste vier behandelingen eens per twee weken uit, na de eerste zes weken gebruik je het als de haren weer zichtbaar worden.
Na het gebruik de huid voorzichtig afspoelen met lauw water en droog deppen, en breng nadien een bodycrème aan.

Het apparaat is makkelijk en duidelijk in gebruik. Het ontharen verliep ook vlot en pijnloos. Ook van de lichtflitsen heb je totaal geen last (al moet je er wel niet direct in kijken natuurlijk), en voel je gewoon een klein beetje de warmte. Ik ondervond ook geen enkele keer irritatie op mijn huid.
En het belangrijkste, waren de haren verminderd of weg? Weg niet, maar er is wel een duidelijk verschil te merken. Er zijn minder haartjes aanwezig op mijn benen en hoe meer je het apparaat gebruikt, hoe meer haartjes verdwijnen, zodat je na verloop van tijd bijna geen haargroei meer hebt.

Ik ben dus fan van dit systeem, maar er hangt natuurlijk een groot prijskaartje aan vast. Het toestel zelf kost €499 dus dat is een grote hap. Je hebt natuurlijk geen producten of andere epileertoestellen/scheermesjes meer nodig, dus dat scheelt natuurlijk al wel wat!
Aan te raden is misschien het toestel aan te kopen samen met een vriendin of familielid, en dan elk je eigen cartridges aan te schaffen, zodat de prijs toch een beetje minder wordt. Het resultaat is er zeker en vast, dus na verloop van tijd hoef je dus ook helemaal niets meer te doen om je te ontharen, tenzij misschien hier en daar eens een onderhoudsbeurt!

Wat denken jullie van dit systeem? Zouden jullie erin kunnen investeren of blijf je liever je gewone ontharingsmethode gebruiken?
Petra x

Me My Elos by HoMedics - €499 / Cartridges - €49.98
Verkrijgbaar oa. bij Mediamarkt en krefel 
Meer info op www.memyelos.com

8 opmerkingen:

 1. Ik vind het persoonlijk nog iets te duur dus ik blijf voorlopig bij mijn scheermesje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is inderdaad duur.. moest ik rijk getrouwd zijn, direct :)
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt wel goed, maar die prijs is me toch echt te veel jammer genoeg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad duur, maar wel een investering als je het op lange termijn bekijkt.

  Ik heb ook zo'n apparaat (niet van dit merk dan), maar bij mij is er ook duidelijk haarvermindering, zelfs op weg op verschillende plekken. Bv.mijn handen en armen heb ik al maanden suuuuuper lichte haargroei... dat scheelt wel met als je ziet dat je 3-wekelijks (ik heb redelijk zware haargroei...) moet waxen en scheren natuurlijk om de paar dagen. De stoppeltjes en ruwere/zwaardere haargroei in de plaats... Mijn wenkbrouwen heb ik in een salon laten doen en moet ik denk ik 2 keer per jaar eens een 'beetje' bijknappen. Eeeecht super.

  Het kost je meer in een salon, plus moet je afspraken regelen, tijd vrij voor maken, heen en weer gaan. Met zo'n machientje doe je het rustig thuis, op je gemak wanneer je het wilt.

  Ik ben wel fan en zou het (na wat sparen dan) zeker ook aanraden. Mijn machientje was wel iets goedkoper.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn systeem, al zou ik er niet in investeren. Het is me nog net iets te duur. Voorlopig onthaar ik gewoon thuis:p

  Liefs

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ghoh duur duur duur eh... Voorlopig geen optie voor mij, vrees ik :-(

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake