Mogelijk gemaakt door Blogger.

Uitgetest: Lush kerstcollectie 2013

Ik vertelde jullie hier al over de nieuwe kerstcollectie van Lush. Toen waren we eigenlijk nog niet echt in de kerstsfeer, maar nu begint het hier toch echt te kriebelen. Ik wacht echt wel met het zetten van de kerstboom tot na sinterklaas, maar toch! Heb al heel wat nieuwe dingetjes gekocht en ga dit jaar voor nieuwe kerstversiering, een beetje rood/wit thema, met wat zoete en speelse accenten!
Maar, in het bad en de douche ga ik er wel al helemaal voor. Ik kreeg enkele Lush producten toegestuurd uit de kerstcollectie, en ging maar al te graag aan het testen daarmee!



♦ Rudolph - vers gezichtsmasker
Deze Rudolph is een vers gezichtsmasker, die een droge, geïrriteerde huid heerlijk gaat verzachten en kalmeren en ook roodheid gaat verminderen, perfect voor de winter dus. Hij bevat oa. lavendel, komkommer en aloë vera. Het is natuurlijk een vers product, dus je moet het in de koelkast bewaren en het is ongeveer drie weken houdbaar.

Hij ruikt heel fris door de komkommer, en dat voelt ook heel aangenaam op je gezicht. Hij is niet zo soepel en door de stukjes ook niet zo handig aan te brengen. Beetje aanlengen met enkele druppeltjes water vind ik het ook veel beter werken, en ongeveer vijf à tien minuutjes laten inwerken. Ik merk nadien dat mijn huid gladder en ook zachter is.

♦ Bûche de Noël - gezichtsreiniger
Hmm, de geur van deze Bûche de Noël is heerlijk, doet me helemaal denken aan de zoete geur van marsepein, door de amandelen. Ik heb meestal zin mijn tanden erin te zetten, maar dat doe ik wijselijk niet!
Het is een gezichtsreiniger, die ook voor de rest van het lichaam gebruikt kan worden.
Hij bevat gemalen amandelen en porseleinklei die de huid diep gaan reinigen en dode huidcellen gaan verwijderen. Cacaoboter, gedroogde vruchten en een flinke scheut brandy zorgen voor een gezond velletje.

Een klein beetje in de handen nemen en mengen met water tot een pasta. Zachtjes over je gezicht masseren en nadien grondig afspoelen. Het is een zachte reiniger, dus kan echt elke dag gebruikt worden. Mijn huid voelt nadien heel zacht en gevoed aan. Heel fijn ook in combinatie met de Rudolph.

♦ The Christmas Penguin - bubble bar
Ik ben meer fan van bubble bars dan van bruisballen, doordat ze echt wel zorgen voor veel schuim, wat ik altijd aangenaam vind. En deze ziet er dan ook nog eens superleuk uit!
Het uiterlijk van deze schattige penguin is gebaseerd op Little Penguins, de kleinste penguins ter wereld, die je vindt in Australië. Hij bevat oranjebloesemabsoluut en mandarijnolie, wat zorgt voor een hele fijne en verfrissende geur. Hij bevat ook maïsmeel, wat het water zachter maakt.

Een klein stukje is maar nodig om het bad al van wat schuim te voorzien. Ik vind het het leukste en schattigste product uit de hele collectie, en daarbij ruikt hij heerlijk, oranjebloesem is één van mijn favoriete geuren, en de geur blijft ook lang hangen. Gewoon een beetje verkruimelen onder de kraan, en dat zorgt voor schuim in bad. De huid is niet enkel proper, maar ook heel zacht!

♦ Snowglobe - zeep
Dit zeepje is een stuk van de grote Snowglobe, die er precies uitziet als een mooie schud-sneeuwbol, inclusief witte sneeuwvlokjes. Het is een heerlijke frisse zeep met de geur van citroengras en citrusvruchten, wat heel opwekkend werkt, perfect dus wanneer het buiten koud, donker en guur is.

Ik ben niet echt een zeep-gebruiker, maar deze is heel fijn. De citrus-geur is inderdaad heel verfrissend, ik zeg direct ja tegen een douchegel met deze geur. Hij schuimt redelijk goed, en mijn handen voelen achteraf ook zacht aan. De badkamer ruikt al fijn gewoon doordat hij er ligt en heb ook een stukje in mijn kleerkast gelegd, en zo ruikt alles heerlijk!

♦ Fun in Goud - bubble bar
Dit product vind vooral de little guy superleuk! Hij kan gaan boetseren en er daarna mee in bad duiken.
Fun is een multi-product, je kan ermee in bad, maar ook douchen en je haar wassen, en daarnaast natuurlijk heel veel spelen, want hij is kneedbaar en je kan er de leukste figuurtjes mee maken.
Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, en speciaal voor de kerstcollectie zit hij in een gouden jasje, met de heerlijke Honey I Washed The Kids geur.

Ik dacht eerst dat het een beetje plakkerig en vies zou aanvoelen, maar dat is helemaal niet zo. Je kan er inderdaad makkelijk mee gaan boetseren. Als je hem nadien onder het water houdt, wordt hij vloeibaar en gaat het water schuimen. Heb het ook al gebruikt om het haar te wassen, en dat gaat ook prima! Hij heeft ook een heerlijke, warme geur!

Wat denken jullie van de kerstcollectie van Lush? Heb je zelf al iets in huid gehaald of een favoriet?
Petra x

Lush - kerstcollectie
Verkrijgbaar in Lush Gent - Antwerpen - Brussel