donderdag 21 augustus 2014

Instagram: filters, apps & what not to do


Ik las deze week al op verschillende blogs (check Mademoisielle & Dogs and Dresses) dat heel wat grote buitenlandse bloggers zich zowel op hun blog als op instagram anders voordoen dan ze eigenlijk zijn, dan bedoel ik dat ze willen er beter, slanker, groter, ... uitzien dan ze normaal gezien zijn. Gewone foto's worden gephotoshopt alvorens ze op instagram verschijnen. Heel jammer vind ik dat, vooral naar hun volgers toe die, denk ik, toch een eerlijk beeld willen van de persoon die ze volgen, naar opkijken, ... Uiteindelijk ben je als blogger toch een beetje van een rolmodel, een voorbeeld voor andere mensen, en wat idee geef je dan mee, dat het beter is als je er slanker uitziet?, dat 'normaal' niet voldoet?


Je kan je foto's altijd een beetje gaan bijwerken (belichting aanpassen ed), je camera in je meest flatterende richting plaatsen met het juiste licht, doet ook al veel, maar nooit of te nimmer zou ik eraan denken mijn benen te verlengen of slanker te maken, mijn taille een maat of drie te verkleinen, enz.
Oké, mijn instagram-foto's bevatten filters, maar daar zijn ze ook voor natuurlijk, om de foto net iets leuker en unieker te maken, en ja, soms wordt er al wel eens iets in scene gezet, meer bepaald ik plaats mijn ontbijtkom iets dichter aan het raam dan op de plaats waar ik het normaal gezien ga opeten, of ik stel mezelf liever aan een egale of leuke achtergrond, dan dat je bv mijn zoon zijn speelgoedhoek op de achtergrond ziet, maar daar blijft het ook bij.

Vandaag wil ik jullie ook graag mijn favoriete filters en apps laten weten, die ik het meeste gebruik om mijn foto's net dat tikkeltje 'sprinkles on a cupcake-proof' te maken ;)
Op Instagram zelf bekijk ik al de filters wel een keertje als ik een foto wil posten, en ik heb ze wel al allemaal al eens gebruikt, maar ik merk dat ik toch vaak kies voor 'Hudson', 'Valencia' en 'Sierra'. 'Lo-Fi' en 'Nash-Ville' zijn ook best leuk!
Je kan nu via instagram zelf ook je foto extra gaan bewerken (via het sleuteltje), om zo nog wat veranderingen aan te brengen.

Naast Instagram zelf gebruik ik ook enkele andere foto-apps (vroeger had ik er een heleboel op mijn iPhone, maar sinds hij gestolen werd, en ik nu maar eentje van 8gb heb, heb ik gekozen om enkel diegene erop te plaatsen die ik echt vaak gebruik, de rest kan ik nog terughalen als ik ze eens nodig heb). Ik heb twee favorieten, de eerste is 'Instacollage' de app die ik gebruik om collages te maken en zo verschillende foto's op één instagram-pic te plaatsen. Ik vind hem heel handig, je kan verschillende kaders en kleuren kiezen, ik kies meestal gewoon voor standaard wit.

Daarnaast gebruik ik ook heel graag Picfx om mijn foto's een beetje bij te werken. Je kan daar ook verschillende filters boven elkaar gaan aanbrengen, en aanpassen in sterkte. Mijn favorieten daar zijn 'Marshmallow' bij Classics, 'Enhance' bij Urban en bij de PFX Film gebruik ik vaak PFX15/PFX15x, samen met PFX30/PFX300 en PFX40/PFX400. Van elke filter breng ik dan een beetje aan (als je op de foto klikt zie je een schuifbalkje verschijnen, en zo kan je de sterkte gaan aanpassen) en je klikt nadien op het plusje om een extra filter toe te voegen.
Hier zie je de originele foto en diegene die ik op instagram plaatste: 
Mijn wallen vallen iets minder op met de filters, haha, en de foto ziet er veel lichter en vrolijker uit, maar verder dan dat is er niets aan veranderd.

Dus filters, extra licht, leuke sets, jaaaa!! maar blijf vooral jezelf in je foto's, met je eigen maten en gewichten, en wees er ook trots op!
Hoe denken jullie hierover? En hebben jullie nog leuke tips, apps, enz om je foto's extra leuk te gaan maken?

Je kan me volgen via instagram onder PetraCupcake

24 opmerkingen:

 1. Ik had ooit Picfx, geloof ik ;) maar vergeten. De effect is gaaf! Toch maar weer uploaden, denk ik maar ik ga kijken of nog ruimte voor hi..hi...
  Ik gebruik vaak VSCO com. En als geen tijd tijd dat gewoon direct via instagram dan gebruik ik daarna belichting. Voor collage gebruik Picsart

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super post! Ik bewerk ook mijn instagram foto's - licht, filter en soms ook je eten op een andere plaats zetten dan mijn rommelig aanrecht :D - maar mezelf fotoshoppen zou ik nooit doen. Waar ben je mee bezig als je bij elke foto nog eens jezelf 3 maten smaller moet maken... Neem dan gewoon geen foto's van jezelf als je je zo onzeker voelt over je lichaam vind ik dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Filters en belichting: ja, maar jezelf photoshoppen gaat me toch iets te ver hoor. Het leuke aan blogs is net dat het echter en persoonlijker aanvoelt dan magazines waarin alles bewerkt wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben het helemaal met je eens! Instagram is fijn om inderdaad die wallen wat minder te laten opvallen etc, maar waar ben je mee bezig als je al die moeite moet doen om eerst een foto op de computer te bewerken en ze dan pas op instagram te plaatsen.. Moet vermoeiend zijn en al helemaal niet goed voor je zelfwaarde :)


  Leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben echt een Instagram leek, maar ik zie wel in waarom filters leuk (en flatterender!) kunnen zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. pixlr o matic is een app die ik vaak gebruik. Ze hebben veel leuke filters. Voor collages gebruik ik picsart. Hier kan je ook ander basis bewerkingen mee uitvoeren (draaien, knippen, zwart/wit,....)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuke tips! Instacollage heb ik ook. VSCO cam vind ik ook wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik soms de filters van Instagram zelf en Instasize om de foto te croppen.
  Maar daar blijft het ook bij. Ik vind dat al tijdrovend, laat staan als ik ze ook nog eerst moet Photoshoppen. :D

  x Krizia

  Shark Attack - Fashion Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik gebruik bijna altijd enkel instagram :) En soms photogrid voor collages!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat je groot gelijk hebt! ik gebruik ook liefst een filter (ik zie er dan ook beter uit! hihi), maar ik ga ook niet gaan whiten van tanden (oef, ze zijn al redelijk wit!), of slanker gaan maken. ik ga idd ook op mijn best kant gaan staan. Of ik trek wel 4 foto's tot ik een goeie heb. maar ik ga niet beginnen prutsen. ik vind dat je overschot van gelijlk hebt én ik wil er nog es op duiden dat jij altijd heeeeel mooie leuke foto's hebt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh same here, ik photoshop niet, gebruik geen filters en bewerk ook mijn foto's niet op mijn website, maar op Instagram wel hoor! :') Zelf ben ik een fan van Picfx, moet je wel voor betalen. True, Valencia is ook echt gorgeous, net zoals Hudson! Ik vind jouw foto's altijd zo flawless.. love them!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh ik heb weer wat bijgeleerd :)
  Ik doe alles met VSCO cam en wat picmonkey als het nodig is maar dat is het dan..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. :) Ik heb al veel gehoord over die VSCO cam, misschien toch maar eens uitchecken, en voor foto's op mijn blog gebruik ik ipiccy, beetje gelijkaardig aan picmonkey.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dank je!! Omgekeerd ook hoor, jouw foto's zijn superleuk, en gorgeous, vooral je make-up foto's op je blog, zonder te gaan bewerken, echt top!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hehe, dank je!! En blij dat we dezelfde mening delen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja die VSCO blijkt wel een aanrader, eens bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ah bedankt voor de tip, ga er zeker eens naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dank je, blij dat je het leuk vind! En inderdaad, denk er net zo over!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja inderdaad, ik denk er net zo over! Blij dat je het leuk vindt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gebruik die al langer nu. Het is de enige die alles doet wat ik wil zonder te betalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk geschreven. Mij lijkt het ook omslachtig instagram foto's te photoshoppen? Want photoshop moet op je pc en instagram moet op iets 'mobiel' gaat niet op pc ... Ik had eens een heel domme filter die het deed lijken of ik m'n tanden bleker gemaakt had, ikzelf had het niet echt door, maar kreeg er wel opmerkingen over.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram