Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Dolce & Gabbana Light Blue - Capri


Het einde van de zomer nadert, maar aan het weer is dat er voorlopig nog niet aan te merken (hoera), behalve de paar vallende bladeren die al zichtbaar zijn op de grond. Maar laten we ons nog even volop zomer wanen, met tropische temperaturen op een prachtig eiland. Net zoals Dolce & Gabbana, die je met zijn Summer 2016 Limited Editions van de Light Blue geuren meeneemt naar het Mediterraans eiland Capri.

De inspiratie voor de originele Light Blue geuren kwam uit Capri, en met deze twee nieuwe, limited edition parfums, wil het merk de schoonheid en de liefde van het eiland nog eens extra in de kijker zetten. Zo is er de Light Blue Love in Capri, een Eau de Toilette voor vrouwen, en de Light Blue Beauty of Capri, een Eau de Toilette voor mannen.

Light Blue Love in Capri for Women
Een heerlijk fris bloemengeurtje, die opent met citroen en mandarijn. De hartnoten zijn heel bloemig met kamperfoelie, die de geur iets zoeter maakt, amandelbloesem, jasmijn en heliotroop (vanillebloem). De basisnoten bestaan uit warme musk, cederhout en amber.

Ik vind de geur heel fijn, vrouwelijk, verfrissend en toch zomers warm. Ruikt iets zachter dan de originele en blijft ook heerlijk lang hangen, terwijl hij toch niet te sterk overkomt.  Ik ben fan van deze geur!

Light Blue Beauty in Capri for Men
De mannengeur heeft een woody-aroma, heel mannelijk maar ook heel elegant. Hij opent met Cédrat olie (komt van een typische Italiaanse citrusvrucht, te vergelijken met een combinatie van bergamot, citroen en appelsien). De hartnoten bevatten een meer zoete geur met Neroli (oranjebloemsem), marine accord, om die frisse zeegeur toe te voegen en Szechuanpeper voor zoute zeelucht.
De basisnoten zijn heel sterk met Cederhout en Vetiver, en geven een elegante toets dankzij Mirre en Musk.

Ik dacht dat ik hem iets te citrus-achtig ging vinden voor een mannengeur, maar dat is helemaal het geval niet. De citrusgeur blijft ook echt op de achtergrond. Hij ruikt echt heel mannelijk, sterk en aanwezig maar toch zacht en elegant.

Ook de verpakkingen en de beide flacons vind ik er mooi en elegant uitzien. Ze nemen je direct mee naar een geweldig uitzicht, en de blauwe kleur van de flacons zijn ook heel zomers.

Wat denken jullie van deze nieuwe zomergeurtjes? Welke zijn jouw favorieten deze zomer?

Dolce & Gabanna - Light Blue
Love in Capri - 50 ml - €63.50
Beauty in Capri - 75 ml - €58.90
Verkrijgbaar in de parfumerie