Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: uitgetest - Flow Cosmetics


Dankzij het bloggen nieuwe beautymerken leren kennen, vind ik altijd een heel groot voorrecht. Zo leerde ik onlangs het merk Flow Cosmetics kennen, de oorsprong ligt in Finland maar is sinds kort ook op de Belgische en Nederlandse markt verkrijgbaar. De producten zijn plantaardig en geschikt voor de meest gevoelige huid.
Het assortiment bestaat uit onder andere shampoo bars & hair care, gezichtsverzorging, body care, biologische etherische oliën, unieke Chakra producten en professional, skin care make-up (Korento). 
Ik testte twee producten uit en vertel er vandaag wat meer over.

De producten van Flow Cosmetics bevatten geen ingewikkelde ingrediënten, en ze streven ook naar transparantie over zowel de ingrediënten als het hele productieproces tot de verpakkingen, waar ze ervoor kiezen om enkel met karton, metaal en glas te werken. Voor alle producten is de volledige ingrediëntenlijst op de website te vinden. Flow Cosmetics staat dus voor natuurlijk, effectief en eerlijk.


Ik testte de toner Rose Floral Water en een body butter bar Touch of Love.
  • Rose Floral Water
Een heel veelzijdig product met de heerlijke geur van rozen. Kan je gebruiken als toner na de gezichtsreiniging wat zorgt voor een vochtinbrengend effecht, als make-up reiniger (bij lichte make-up), als verfrissende hydraterende bodyspray, als kalmerende haarspray, als setting spray voor minerale make-up en kalmeert ook de huid na het scheren!

De luxe toner helpt dus de huid te kalmeren, hydrateren, zuiveren en te verstevigen, terwijl het ook roodheid in je huid helpt te verminderen. Hij is alcoholvrij en biologisch, en is rijk aan antioxidanten. Daarnaast zorgt de geur voor echte rozen ook echt voor een ontspannend effect.

  • Touch Of Love
Deze Touch Of Love is een natuurlijke body butter bar, gemaakt met biologische oliën en waxen die de huid optimaal voeden en verzachten. Samen met Arctische aardbeienzaadolie bieden deze ingrediënten antioxidant bescherming en bevorderen de huidconditie. Hij heeft ook de heerlijke geur van rozen en geraniums. 

De natuurlijke wax in de bar zorgt ervoor dat hij stevig blijft, maar zodra hij in contact komt met de warme huid, dan smelt de bar voor gemakkelijk gebruik. Trekt snel in en laat geen vettig laagje achter, heel aangenaam, en zorgt direct een zachte huid. 


Natuurlijke body butter bar Touch of Love is special ontworpen voor Chakra 4 en het voegt holistische aandacht toe aan je huidverzorgingsroutine. Het vierde chakra is het hartchakra. Dit chakra staat voor de liefde en vriendschap naar anderen, maar ook naar jezelf. Het zorgt voor geborgenheid, vertrouwen en hoop. Voor Touch of Love hebben we essentiële bloemen oliën geselecteerd die het hartchakra versterken; roos, neroli, rose geranium, ylang ylang, sandelhout en cederhout. Deze zachte combinatie van etherische oliën stimuleert gevoelens van liefde, empathie, vertrouwen en verbinding.

Ze hebben superleuke pakketjes, ideaal voor de feestdagen, maar je kan ook zelf een keuze maken want al hun producten zijn toffe cadeautjes op zich. Neem zeker een kijkje op de website Flow Cosmetics

Kenden jullie dit merk al? En wat vinden jullie van deze producten? 

Flow Cosmetics
Rose Floral Water - 100 ml - €24
Touch of Love - 60 gr - €26 
Online te koop op flowcosmetics.nl

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier