Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Welk hotel kiezen in Disneyland Parijs?


Met het starten van een nieuw seizoen of nieuw 'thema', krijg ik altijd zoveel zin om opnieuw naar Disneyland Parijs te trekken. Je ziet dan zoveel nieuwe parades, decoraties in het park, disney-figuren met aangepaste outfits, nieuwe leuke hebbedingetjes in de winkels, ...
Zo is nu net het Halloween seizoen gestart (loopt van 1 oktober tot 5 november trouwens), en daarna is Disneyland al volop in een betoverende kerstsfeer gehuld (loopt van 11 november tot 7 januari).
Wij zijn ondertussen al zes maal Disneyland gaan bezoeken, en dit telkens voor twee dagen. We kiezen vaak voor de lente en de zomer, en we hebben ook al eenmaal Halloween meegemaakt, wat heel plezant was. Tijdens de winterperiode zijn we er jammer genoeg nog niet geraakt, maar het staat echt eens op mijn to do-list, want die gezellige kerstperiode wil ik toch eens meemaken daar!

Nu, veel mensen vragen me welk hotel kies je nu het beste wanneer je naar Disneyland gaat, daarom zet ik vandaag eventjes mijn favorieten op een rijtje!
Zoals ik eerder al zei, wij gingen elke keer voor twee dagen, en kozen daarbij telkens voor een Disneyhotel om te overnachten. Je hebt ook wel hotels in de buurt, maar ik vind het verblijf in een Disneyhotel toch ook deel van de ervaring die hoort bij je Disneyland bezoek, de Disney-sfeer die daar hangt vind ik net zo geweldig!

Bovenaan mijn favorieten-lijstje, staat natuurlijk hét Disneyland Hotel! Toen wij voor de allereerste keer een trip planden, wist ik dat ik sowieso daar wou overnachten. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar als je net als wij toen even uitkijkt voor promoties en tijdens een minder drukke periode gaat, tijdens de week, valt dat heel goed mee! We verbleven er ondertussen al twee maal.
Dat hotel straalt gewoon Disney uit, met heel wat klasse en zo een unieke sfeer, de kamers zijn geweldig tof ingericht met allerlei Disney-accentjes, en je zit ook zo dichtbij het park.! Al overnacht je er niet, je moet er gewoon eens binnenwandelen.

Als tweede op mijn lijstje, is het hotel waar wij deze zomer in verbleven voor de eerste maal, namelijk Sequoia Lodge. Ik heb echt genoten van mijn verblijf daar. Supergezellig, maar ook een rustige omgeving en dat vond ik wel heel tof. Je zit daarbij op wandelafstand van de village en de Disneyland parken. Lijkt me ook tijdens de kerstperiode een heel erg gezellige sfeer, omdat je daar echt het thema van de berghutjes met gezellige haardvuren hebt.
De kamer had ook allerlei Bambi-decoratie, what's not to love. Deze kan ik echt heel hard aanraden!

Sequoia Lodge ligt vlak aan de oevers van Lake Disney (op het einde van Disney Village), net als het Newport Bay Club Hotel en Hotel New York. Ook in deze twee hotels hebben we al eenmaal verbleven. Na Sequoia Lodge, gaat mijn voorkeur naar Newport Bay Club, omdat het een supergezellige en charmante maritieme sfeer heeft. Je verblijft er precies in een landhuis aan zee, het ziet er allemaal prachtig uit! Ik vind het iets drukker en groter aanvoelen dan bv Sequoia Lodge, daarom staat deze op de derde plaats.

Hotel New York is de volgende in het rijtje. Met zijn strakke en moderne stijl voel je je helemaal thuis in de Big Apple. Goede service, mooie ruime kamers en dichtbij de parken en village.
Waarom hij dan maar op de vierde plaats staat, ik miste daar een beetje de echte Disney-sfeer!
MAAR, deze zomer werd bekend gemaakt dat in het najaar van 2018 een grote renovatie en upgrade start met oa. nieuwe kamers, restaurants, een bar en lobby in een exclusief Marvel thema. Het hotel krijgt inspiratie van enkele grote superhelden zoals Iron Man en Spider-Man, waar kleine superhelden heel erg blij mee zullen zijn (ik heb er hier thuis zo eentje lopen).
Het hotel zal na de renovatie een nieuwe naam krijgen, namelijk Hotel New York - The Art of Marvel, en zou midden 2019 openen (tijdens de renovatie zal het hotel volledig gesloten zijn).
Dus ik denk dat we 2019 zeker daar eens een bezoekje zullen moeten gaan brengen, ik ben alvast benieuwd!

Het laatste hotel in mijn rijtje, is Hotel Santa Fé, het Cars hotel! De inrichting van het hotel is geweldig leuk gedaan, en ook de kamers zijn heel tof voor de Cars-fan. Mijn zoontje was er helemaal weg van. Ik vond het hotel op zich wel heel leuk, maar ik vind het wel leuker om iets dichterbij de parken te zitten. Je hebt natuurlijk wel shuttlebussen die je naar de ingang brengen, maar vind het toch gezelliger om gewoon een kleine wandeling te maken in een gezellige sfeer dan op de bus te moeten wachten. Je kan natuurlijk ook van daaruit stappen, maar is iets verder natuurlijk.
Daarnaast vond ik ook het ontbijt daar iets minder, lang wachten (al kan dat natuurlijk net een drukke periode geweest zijn) en niet zo gevarieerd.
The little guy wil alvast nog eens terug, al ben ik toch echt een Sequoia Lodge fan geworden!

De andere Disney hotels hebben we zelf nog niet gedaan. Zo is er ook nog Hotel Cheyenne (thema Wild West met kamers in Toy Story thema) en Davy Crockett Ranch (zijn eigenlijk meer blokhutten/bungalows, waarbij je ook de auto moet nemen naar de parken).

Zo, hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips! Waar hebben jullie al verbleven tijdens een bezoek aan Disneyland Parijs, en wat is jullie favoriet?