Mogelijk gemaakt door Blogger.

Danone Blogger Challenge - Herontdek wat goed is


De komende vier weken ga ik zorgen voor een gezondere levensstijl voor mij en mijn gezin, dankzij de Danone Blogger Challenge, Herontdek wat goed is met Danone, die ik mee aanga.
Zo kreeg ik een challengekalender waarbij elke dag een tip, recept, uitdaging, to do, check-in of nuttige informatie zal gedeeld worden, met als doel ons vier weken lang inspireren met gezonde en lekkere eetgewoontes. Ik haalde alvast de nieuwe Danone Original yoghurtjes in huis, verkrijgbaar in natuur, kokos of aardbei!

Zo gaan we proberen om al deze tips & tricks in ons dagelijks leven te gaan opnemen, zodat we na deze vier weken een mooie stap gezet hebben richting het onderhouden van onze gezonde eetgewoontes.
Ik vind het sowieso belangrijk om gezond te eten, maar het is niet altijd makkelijk om dat dagelijks vol te houden. Dus ik ben echt wel heel blij om aan deze challenge deel te nemen en zo nieuwe ideetjes en tips te krijgen!
We kregen ook een Challenge Board, waarbij ieder lid van het gezin dagelijks stickertjes mag plakken wanneer je fruit, groenten en zuivel hebt gegeten, dus dat maakt het sowieso ook al leuk (er hangt nog maar 1 stickertje aan, ik had deze foto ook 's morgens gemaakt op dag 1, en dan had enkel Noah nog maar mango gegeten, maar hij was al superblij om de sticker te plakken, dus missie voorlopig al geslaagd)!

Ik ga ook wekelijks onze indrukken en evolutie delen hier op de blog, alsook de handige tips of lekkere receptjes! Zodat ook jullie geïnspireerd worden om deze tips te volgen als je dat wenst!

Week 1 startte dus vandaag, met een focus op gezond eten! Ik deel alvast het 'Weetje' van dag 1:
'Eet drie hoofdmaaltijden en 1 à 2 tussendoortjes per dag.
Wist je dat regelmatig eten je spijsvertering op peil houdt? Zorg dat je naast 3 hoofdmaaltijden ook tussendoortjes inplant. Bijvoorbeeld een potje yoghurt, een stuk fruit, een handje noten, een rijstwafel... Dan weet je lichaam dat jij het op regelmatige tijdstippen van nieuwe energie voorziet!'

Ik vind het altijd moeilijk om voor tussendoortjes niet altijd te kiezen voor een koekje ofzo. 's Avonds eet ik vaak een potje yoghurt of handje noten voor de tv. Tijdens de dag kies ik al sneller voor een stuk fruit.

De rest van de tips en hoe de eerste week verlopen is, deel ik komende zondag! Ik ben alvast benieuwd, hopelijk jullie ook!
Volg ook zeker mijn instagram-account, want ik ga er dagelijks een update proberen posten!