Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kids: 5 tips voor de laatste weken zomervakantie


Nog een paar weekjes zomervakantie te gaan, dat vliegt toch echt voorbij! Als je voorlopig geen idee meer hebt wat te doen met de kinderen (of ook leuk zonder kinderen uiteraard), zet ik graag nog een leuk overzichtje op de blog!

In de zomervakantie moeten we toch echt van elke zonnestraal genieten, dus zoveel mogelijk buiten spelen, zitten, wandelen, fietsen, ... is de boodschap.
Hoeft ook niets georganiseerd te zijn, gewoon een fietstochtje in de buurt, schommelen in de tuin, een wandeling in een dichtbij gelegen stad of aan zee, een gezellige avond op het terras (kan je eigen terras zijn of elders een terrasje meepakken), ...

Als het weer eens iets minder is (of echt te warm), vinden wij het ook altijd leuk om naar de cinema te gaan. De afgelopen weken hebben wij toch wel alle nieuwste films gezien, zo leuk!
Enkele aanraders:
- Toy Story 4: echt een hele leuke film, supergrappig en met een verrassend einde.
- The Lion King: eentje waar we heel erg naar uitkeken, wat een prachtig verhaal en mooie beelden.
- Aladdin: Heb ik zelf niet gezien (mijn zoontje mocht mee met de oma), maar hij vond het alvast heel erg leuk!
- Fast & Furious - Hobbs & Shaw: voor de iets oudere kinderen (vanaf 12j, maar kan wel iets vroeger vind ik), de stoere film Hobbs & Shaw. Wij gingen hem deze week kijken, met twee car-guys in huis stond deze film zeker op de must-see list!! Heel wat actie, maar ik heb ook heel veel gelachen, vond het echt een coole film!
- Spider-Man, Far from Home: deze speelt al eventjes in de zalen, maar we gingen hem vorige week pas kijken. En ook deze is geweldig leuk!!
- Uglydolls: Ik kende het verhaal niet, maar het gaat over de knuffels die niet 'perfect' zijn wanneer ze gemaakt worden in de fabriek (een oogje te veel/te weinig, een pootje scheef, ...) en die worden allemaal verbannen naar Uglyville. Hij is zo leuk!!
Vergeet ook niet een kijkje te nemen op mijn facebookpagina, want je kan een UglyDolls knuffeltje winnen!

Nog een leuke tip voor als het binnen-blijf weer is, de nieuwe Nintendo Labo VR kit (Starter set + blaster). Wij testten deze uit en het is echt ideaal voor kinderen om hun bezig te houden. Eerst moeten ze alles bouwen (de VR bril duurt een half uurtje tot een uurtje, de blaster al snel twee uurtjes). Daarna kunnen ze er heel wat spelletjes mee spelen, zoals bv. aliens vangen.
Ze hebben nog heel wat leuke sets van Nintendo Labo om te bouwen, en zijn allemaal te gebruiken met een Nintendo Switch!

Maar hopelijk nog heel wat goed weer de komende weken. Wij bezochten onlangs ook dierentuin Planckendael in Mechelen. Ik was er nog nooit geweest, maar wat een mooi park. Heel veel groen, veel ruimte en natuur en de dieren hebben er ook echt veel plaats.
Pairi Daiza staat ook nog op ons lijstje, dus hopelijk kunnen we deze nog eens bezoeken in de laatste weken van de vakantie.

Ook een pretpark is altijd een leuke uitstap voor een dagje plezier!
Als er iets meer tijd over is, kunnen jullie nog altijd kiezen voor een iets verdere locatie en er een paar dagen plezier van maken. Zo gingen wij in het begin van de zomervakantie al twee dagen naar Disneyland Parijs. Lees hier nog eens over onze avonturen moest je het gemist hebben.
Maar ook Europa-Park bezochten we al dit jaar, en is zeker ook een leuke aanrader! Meer daarover lees je hier.

Hebben jullie nog leuke tips, deel ze gerust want ik ben ook nog altijd op zoek!