Mogelijk gemaakt door Blogger.

Personal: Hoe gaat het met jullie?


De maand mei is gestart en we zitten intussen 7 weken thuis. Noemen jullie het lockdown of quarantaine, gelijk wat, ons leven is serieus omgezwaaid!! Sommigen zijn nog effectief aan het werk op de werkvloer, sommigen onder jullie, waaronder mezelf, werken van thuis uit, of anderen kunnen niet meer aan de slag of zijn op zoek naar creatieve manieren om toch nog wat geld te verdienen (dan denk ik aan de mensen met een winkel, die online hun spullen te koop aanbieden).
Maar niet enkel ons werk, ook ons sociaal leven is helemaal aangepast, en is de ene dag al makkelijker dan de andere. Daarom toch even dit blogje, om eens te horen hoe het met je gaat?

Hoe ga jij om met deze hele situatie? Wie of wat mis je het meeste? Of heb je misschien tips om het de komende weken toch nog aangenaam te maken, want geef toe, we zijn het allemaal wel beu!
De maand mei is gestart, normaal gezien zouden we nu zomerse plannen aan het maken zijn, van vakantie-tripjes tot gezellige tuinfeestjes, maar nu is alles zo onzeker en zitten we hier maar gewoon thuis!

Voor mezelf, ik ben dus nog thuis aan het werk en op zich gaan de dagen wel nog snel voorbij. Ik werk vier dagen in de week, en ik ben ook dagelijks bezig met het begeleiden van mijn zoontje tijdens het schoolwerk. Hij zit in het eerste middelbaar, en hoewel hij best een goede student is, het is niet altijd makkelijk. Dus ik help hem wel een beetje met zijn planning, dat hij zeker niets vergeet, of ik zit bij hem om een les door te nemen of oefeningen te maken.
Maar hij begint zich vooral ook te vervelen, hij vindt het saai en ik snap hem best!! We hebben al geknutseld, gekleurd, gezelschapsspelletjes gespeeld, koekjes gebakken, opgeruimd, films en series gekeken, gefietst,... Gelukkig kan hij ook gamen (en laat ik dat in deze periode toch ook iets meer toe dan anders ;)) en bellen met zijn vrienden.

Ook de toekomst maakt me soms wat angstig. Binnenkort gaan de winkels terug open, maar hebben we echt zin om te gaan winkelen, of later op restaurant te gaan... Ik vind dat moeilijk.
Ik verlang echt terug naar het 'gewone' leven, afspreken met vriendinnen, gaan shoppen, eens langs mijn mama gaan, gaan lunchen, ... maar nu is het gewoon dubbel. Ook al mag het misschien binnenkort, zolang ik me niet 'veilig' voel, heb ik daar op zich ook niet zoveel zin in.
Time will tell!!

Maar laat me gerust weten hoe het met jou gaat! En ook altijd welkom in mijn mailbox als je zin hebt in een langer praatje :)