Mogelijk gemaakt door Blogger.

Tips: online shopping in coronatijden


Ik deelde onlangs op instagram stories enkele van mijn aankoopjes die ik de laatste weken had gedaan, via online shopping uiteraard, nu de winkels gesloten zijn. En ik kreeg daarbij enkele keren de vraag, of ik misschien geen blogpostje wou maken met enkele online shop-tips! Dus bij deze.
Ik kocht al enkele nieuwe kledingstukken en schoenen, maar ik ging natuurlijk ook voor mijn favoriete lokale shops, waar ik dan bv. cadeaubonnen kocht, maar ook planten, beautyitems en food werden hier al tot aan de voordeur gebracht!

De meeste ketens waar ik mijn kledij bij koop, hebben sowieso al een online shop. Hoewel ik het natuurlijk veel leuker vind om te gaan passen in de winkel zelf. Ik weet het, het is en blijft belangrijk, zeker in deze tijden, om je lokale handelaars te steunen, maar voor kledij vind ik dat momenteel heel moeilijk als je dat niet kan passen op voorhand, zeker als je nog geen idee hebt van de pasvorm.

Maar enkele leuke tips waar ik altijd leuke kledij vind (en intussen ook al bestelde):
  • H&M, ik bestelde er bv. al een leuk nieuw t-shirt, maar ook een bloempot.
  • Zara, ik bestelde er een kleedje, broek en enkele t-shirts met leuke prints. (zie foto-collage, bovenste twee foto's)
  • Monki, ze hebben er heel toffe basics. Zo bestelde ik er afgelopen periode al een jeans en twee rokken in felle kleurtjes. (zie foto-collage, rechts onderaan)
  • Stradivarius, de laatste weken nog niets gekocht, maar als ik in de winkel binnenga, vind ik altijd heel wat leuks om mee naar huis te nemen.
  • Zalando Lounge, damn you Zalande Lounge mailings. Ik krijg altijd de mails met hun nieuwste aanbiedingen, als er dan een merk in de aanbieding is die ik leuk vind, kan ik niet anders dan eens een kijkje te gaan nemen. Zo kocht ik onlangs nog een kleedje van Mint&Berry en een paar sleehak sandalen. 

Ik vind ook op Instagram altijd wel inspiratie bij de mensen die ik volg. Zo leerde ik de laatste weken ook nog enkele nieuwe shops/merken kennen, waar ik een bestelling plaatste:
  • Loavies, ze hebben er superleuke t-shirts met print, ik bestelde er vorige week nog twee.
  • Blake Seven, een leuk merk dat ik nog helemaal niet kende. Ook daar bestelde ik enkele leuke t-shirts. (zie foto-collage, 'soda' en 'bitter sweet' shirt)
  • My Jewellery, nog een leuk Nederlands merk. Ik kende het al vanop Instagram, en ben in Amsterdam ook in hun winkel langs geweest, maar toen niet genoeg tijd om te passen. Maar het t-shirt dat ik er toen spotte, bleef wel in mijn hoofd, dus onlangs dan toch maar besteld! (zie foto-collage, 'love' shirt)
Maar ik vind het natuurlijk ook belangrijk om mijn Gentse lokale handelaars te steunen, dus ik bestelde bv. ook al een cadeaubon van mijn favoriete shop The Fallen Angels. Ik kan niet wachten om er terug te gaan winkelen! Maar voor het moment kan je ook alles via de facebook- en instagram-pagina bestellen.

Ik bestelde ook de 'Bak-het-zelf koekjesbox' van Madam Bakster, en een heerlijke pot popcorn! In de box vind je de ingrediënten voor 3 soorten guiltfree koekjes. Ik heb ze intussen allemaal gebakken, en yum, heerlijk!! Je kan er ook heerlijke brunchboxen bestellen, maar da's enkel voor het centrum van Gent en de dichte randgemeenten (wij wonen net iets te ver jammer genoeg). De doe het zelf boxen leveren ze in gans België.


Naast kledij en eten, kan je mij ook altijd plezieren met planten! Dus, nog een cadeau voor mezelf, en een steun aan de Belgische kwekers, bestelde ik een coro-no box bij PUP Plants. In de box vind je 10 plantjes, van mini tot iets groter, 100 % Belgische sierteelt! Ik was er echt superblij mee!


Nog een leuke planten/bloemen-tip, op Groen van bij ons verzamelden ze alle bloemenwinkels in Vlaanderen die aan huis leveren. Neem hier een kijkje. Ik bestelde er voor Pasen al een bloemetje voor mijn mama van een bloemenwinkel in haar buurt!
Ik koos ook al enkele malen voor Bloomon om een boeket te laten leveren, wat een prachtig boeket telkens, die ook superlang mooi blijft!

Nog enkele beauty-items die ik de afgelopen weken aankocht, geen nieuwigheden, maar enkele favorieten die ik dringend opnieuw moest inslaan. Namelijk twee foundations, de Toleriane Teint Fluid (10) van La Roche Posay en de Clinique Beyond Perfecting Liquid Foundation. Nog van Clinique, Take The Day Off Cleansing Balm, en twee producten van Avène, Cleanance Expert en Cleanance Hydra Wascrème. Ik bestelde bij Farmaline, omdat ik er nog een kortingscode van liggen had.
Lees hier alvast nog eens mijn top 5 van Clinique, en mijn favoriete skincare producten.


Oké, ik dacht dat ik geld ging besparen tijdens deze lockdown door alleen maar thuis te zitten, maar nu ik het hier zo opgesomd zie staan... oops ;)
Heb jij al wat geshopt de afgelopen weken?