Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: mijn skincare-routine


Ik vind het belangrijk om mijn huid goed te reinigen en verzorgen, en blijf daarbij ook trouw aan producten die voor mij goed werken en waarop ik niet reageer. Ik heb nogal een gevoelige huid, eerder ook een probleemhuid, dus ik hou me wel aan mijn vaste waarden.
Dat wil daarom niet zeggen dat ik soms nog eens ga experimenteren met producten waarvan ik denk dat ze voor mijn huid geen probleem zullen zijn, maar ik wil vandaag toch eens de producten delen die ik dagelijks gebruik, zowel 's ochtends als 's avonds.

Ik ben heel erg fan van apotheek merken, die ik ook van mijn dermatoloog meegekregen heb. Ik, én mijn huid, zijn er heel tevreden van, dus waarom veranderen. Je moet daarom niet altijd bij de apotheek zelf zijn, ik vind het handig om online mijn producten te kopen, zoals bij Multipharma, omdat ik dan rustig kan kijken wat er allemaal in het aanbod zit, de beschrijving van de producten kan bekijken en eventueel ervaringen kan lezen. Het bestellen gaat heel vlot, en is meestal ook goedkoper dan in de apotheek zelf.

Mijn ochtendroutine
's morgens was ik uiteraard als eerste mijn gezicht. Ik gebruik daarbij elke dag de Cleanance Hydra wasgcrème van Avène. Hij gaat de huid niet alleen gaan reinigen maar ook gaan voeden en verzachten.
Daarna gebruik ik de Cleanance Expert van Avène, een verzorging die onzuiverheden, puistjes en mee-eters doet verdwijnen. Hoewel ik er nu geen last meer van heb, gebruik ik deze toch nog steeds dagelijks.
Naast onzuiverheden, wil ik natuurlijk ook veroudering van de huid gaan aanpakken of tegengaan. Daarvoor gebruik ik Hyalu B5 van La Roche-Posay, ontwikkeld voor de huid met rimpels en verlies aan volume en elasticiteit. Hij bevat een hydraterende en volumegevende formule met twee pure hyaluronzuren en vitamine B5.
Voor die extra wakkere look 's morgens, gebruik ik momenteel de verkwikkende en hydraterende ooggel van Yves Rocher. Werkt heel verfrissend, verzacht donkere kringen en hydrateert de huid rond de ogen. Hij maakt ook de oogcontour gladder en creëert een heldere oogopslag!

Mijn avondroutine
Hoe moe ik ook ben, of hoe laat het ook is, ik ga elke avond mijn gezicht grondig gaan reinigen voordat ik in mijn bed krijg. Als eerste gebruik ik daarvoor mijn jarenlange favoriet, de Bioderma Sensibio H2O. Ik heb daarvan al heel wat flessen opgedaan, maar ben er zo tevreden over. Hij reinigt, verwijdert make-up en kalmeert de huid, zonder te gaan irriteren.
Hoewel de huid nadien proper zou moeten zijn, ga ik toch nog altijd eens gaan was met dezelfde Avène Cleanance Hydra wascrème die ik 's morgens gebruik.
Als verzorging gebruik ik 's avonds graag de producten van Caudalie. Momenteel al eventjes fan van de Polyphenol lijn, anti-aging serum en verzorgende crème. Ook de oogcrème gebruikte ik van deze, maar heb ik al opgebruikt.
Daarom maak ik nu gebruik van de Kiehl's Rosa Arctica eye, een oogcontourbalsem die de huid onder de ogen verstevigd en zichtbaar gladder maakt.

Zo ziet mijn skincare routine er momenteel uit.
Hoe zit dat bij jullie? Hebben jullie favorieten die jullie dagelijks gebruiken?

Producten verkrijgbaar bij Multipharma
(behalve Kiehl's en Yves Rocher)
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier