Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: The Body Shop - Shea Butter


Sheaboter staat bekend om de verzorgende eigenschappen en notengeur, voor The Body Shop dus het perfecte ingrediënt voor hun gamma Shea butter.
Ze gebruiken daarbij het Community Trade ingrediënt sheaboter, met de hand verbouwd door vrouwen uit dorpen uit Noord-Ghana. Door je huid te verwennen met superrijke sheaboter, ondersteun je dus ook de Ghanese gemeenschap!
De collectie bestaat uit maar liefst 14 producten, ik laat jullie al kennismaken met vijf producten.

Ik testte de shampoo, conditioner en het haarmasker, de bodylotion en ook de pure Shea Butter zelf.

Shea Butter
De intensief verzorgende, veelzijdige Community Trade Shea Butter in zijn puurste vorm, kan je gebruiken op je lichaam, haar, gezicht en lippen. Hij is 100% van natuurlijke oorsprong en is gemaakt van 192 sheanoten.
Hij werkt verzorgend en verzachtend, dus ideaal voor droge huid, droog haar, en daarnaast gaat hij ook de lippen gaan hydrateren en verzachten.

In zijn natuurlijke vorm kan sheaboter heel hard zijn. Warm het zakje dus op tussen je handen zodat deze zachter wordt, en knip dan pas de bovenkant van het zakje af en knijp de boter eruit. Sluit het zeker na gebruik.

Shea Nourishing Body Lotion
Ook de bodylotion uit het gamma is geschikt voor droge tot heel droge huid, maar misschien iets makkelijker en sneller in gebruik. Hij houdt de huid tot 72u gehydrateerd en gaat de huid ook beschermen tegen uitdrogen. Hij trekt heel snel in en mijn huid voelt heel aangenaam en gehydrateerd aan, zonder vettig te zijn. Een heerlijke geur, zonder overweldigend te zijn.

Shea Butter Shampoo & Conditioner
De producten zorgen echt voor gehydrateerd en zacht haar. De shampoo helpt het natuurlijke vochtgehalte van je haar te behouden en laat je lokken zachter aanvoelen en gezonder ogen. De conditioner zorgt ervoor dat je haar gladder aanvoelt, minder pluist en minder snel in de war raakt. De perfecte combinatie dus! Ideaal voor droog en breekbaar haar. 

Shea Butter Hair Mask
Aanvullend op de shampoo en conditioner, kan je je haar eenmaal in de week nog eens extra verwennen met dit intens verzorgend haarmasker, om je haar nog gezonder en zachter te maken.
Na de winterperiode kan je haar dit zeker eens gebruiken, maar ook tijdens de zomer, wanneer de zon je haar gaat uitdrogen, lijkt me dit het ideale masker!
Inmasseren in vochtig, gewassen haar, en 10 minuten laten intrekken.

Naast deze producten, vind je in dit gamma ook nog een body butter, shower cream, handcrème, stuk zeep, lip butter, body scrub, body mist, eau de toilette en een geschenksetje.

Wat denken jullie van deze collectie?

The Body Shop - Shea Butter
Prijzen tussen €3 en €15
verkrijgbaar in de winkels van The Body Shop of online op de webshop.
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier