Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kids: 5 leuke tips tijdens de krokusvakantie 2019


De krokusvakantie is deze week gestart, maar jammer genoeg zit het weer toch niet helemaal mee. Veel mensen gaan een weekje skiën of naar de zon, maar voor de thuisblijvers is het toch altijd op zoek gaan naar leuke dingen om te doen, want het blijft nog altijd vakantie en dan is eens iets leuks op het programma zeker een must!
Daarom, enkele van onze leukste tips op een rijtje:

1. Cinema-bezoekje
Het klassieke slecht-weer-uitstapje, maar toch oh zo leuk om in een grote, donkere zaal met heel wat popcorn en een grote beker frisdrank naar een film te kijken.
Mijn zoontje ging vandaag al naar De Lego Film 2 kijken, en hij vond het superleuk! De inwoners van Steenstad krijgen te maken met een nieuwe dreiging, namelijk Lego-Duplo indringers uit de ruimte die alles kapot maken. Supergrappig!

Maar daarnaast spelen er nog heel wat leuke films. Zo loopt Ralph breaks the Internet ook nog steeds (die zijn wij in de kerstvakantie nog gaan kijken, heel erg leuk!), maar ook Hoe tem je een draak 3 en voor de kleintjes ook Paw Patrol.
Nog een tip, vanaf woensdag speelt ook Captain Marvel, waar we ook heel erg naar uitkijken!

2. Bezoek eens een museum
In elke stad zijn er wel leuke museums te vinden, die ook voor kinderen heel leuk omdat ze er actief iets kunnen doen en daarbij ook nog iets bijleren.
We bezochten dit weekend De Wereld van Kina, het Huis, een natuurmuseum voor kinderen en jongeren in Gent, waar je op ontdekking gaat in de planten- en dierenwereld. Er zijn unieke fossielen te zien, heel wat gesteenten en mineralen maar je kan bv. ook met zand spelen, ervaren hoe een aardbeving voelt of in de lift stappen naar de kern van de aarde. Heel erg leuk!

Nog aanraders in Gent voor kinderen zijn: Het Huis van Alijn, het Industriemuseum en de Sint-Pietersabdij. 
In Brussel zijn we ook fan van Autoworld en het Instituut voor Natuurwetenschappen, boordevol skeletten van dino's.

3. Verkleedpartij'tje
Het is carnavalsvakantie, dus hou toch gewoon een leuk verkleedfeestje. Kies voor een leuk thema, zorg ook voor wat aangepaste snacks en dans er op los. Nodig wat vriendjes uit en het wordt gewoon een gezellig namiddag! Of er nu echt confetti bij moet, dat laat ik aan jullie zelf over ;).


4. Lenteschoonmaak
Misschien op het eerste zicht niet zo een leuke activiteit voor de kinderen (en de mama), maar zo leuk om echt eens grondig op te ruimen. Op ons to-do lijstje deze vakantie, Noah zijn kamer helemaal aanpakken, inclusief met nieuw bed. Maar daarvoor moet er eerst goed gesorteerd worden, wat is voor de vuilbak, zolder, kringloop of om te houden... De eerste stappen zijn gezet, en Noah zelf vond het al geweldig leuk om samen aan de slag te gaan!

5. Ga toch eens naar buiten!
Ook al geven ze slecht weer, stap op een droog moment toch eens naar buiten. ga eens naar het bos, naar het strand, naar de speeltuin of gewoon de tuin in! Ze smelten heus niet van wat wind of wat druppels, en uiteindelijk begint het lente te worden dus hier en daar komen de bloemetjes toch al uit.
En nadien opwarmen met pannenkoeken en chocomelk, heerlijk!

Hebben jullie nog leuke tips, deel ze gerust bij de reacties!