Mogelijk gemaakt door Blogger.

Uitgetest: Princess Aero Fryer + 3 recepten


Toen ik een mailtje kreeg van Princess of ik hun nieuwste Aero Fryer wou uitproberen, moest ik geen twee keer nadenken. Ik ben toch heel erg bezig met gezonde voeding, en als je daarbij minder gebruik hoeft te maken van vet om je eten klaar te maken, is dat alvast een pluspunt.
De meeste mensen kennen een airfryer vooral als alternatief voor het bakken van frietjes maar dan zonder frituurolie, maar je kan er zoveel meer mee klaar maken! Vandaag deel ik mijn ervaringen en enkele receptjes!

Uiteraard wou ik als eerste er wel frietjes in klaarmaken, en die waren heerlijk. Vaak wordt er gedacht dat ze dan niet zo knapperig zouden zijn, maar niets is minder waar. Ik kocht frietjes speciaal voor de airfryer, maar ook gewone diepvriesfrietjes kan je er makkelijk in klaarmaken, zolang ze niet te dik zijn. Maar daarnaast maak ik er ook de hapjes in klaar die je normaal zou frituren zoals kaaskroketten, mini loempia's, nuggets, enz.
Voor het beste resultaat doe je het mandje niet te vol, maximaal 2/3 gevuld.

De Princess Aero Fryer is heel gebruiksvriendelijk. Je kan er naast frituren ook mee bakken, grillen, braden en roosteren, en dat allemaal dankzij hete lucht en de juiste baktemperatuur. Er is geen olie meer voor nodig, daardoor is het gezonder maar ook reukloos.
Er zijn zeven voorgeprogrammeerde temperaturen (zoals voor frietjes, vis, vlees, garnalen, cake), maar daarnaast kan je ook gewoon zelf de temperatuur (van 80° tot 200°) en tijd instellen.
(Tip: op deze blog vond ik een grote lijst met baktijden voor airfryer)

Hij komt met een handige uitneembare mand, die het makkelijk maakt om te serveren, maar er zit ook een bakvorm bij, om cake te bakken, maar ook ideaal om andere kleine gerechten klaar te maken, je meer kruiden aan je gerecht wilt gaan toevoegen of volledige schotels wilt klaarmaken.
Hij neemt wel heel wat plek in beslag, het is geen klein toestel, maar je hebt uiteraard dan geen friteuse meer nodig in de keuken én je kan er voor het hele gezin ineens eten voor klaarmaken.

Ik gebruik hem bijna dagelijks. Ik bak er vlees en vegetarische alternatieven in, ik maak er groenten in klaar, maar ook pizza's, quiche, afbakbroodjes en -koffiekoeken, cake en andere dessertjes. Je kan er ook eitjes in koken en bakken. Het gaat zoveel sneller dan de oven en de friteuse.

Mijn favoriete groenten in de aerofryer zijn schijfjes courgette, zoete aardappelfrietjes, asperges en boontjes, lekker knapperig en zonder olie! Ik deel ook graag enkele recepten met jullie!

- Gevulde courgette
Snij een courgette in de lengte door, hol wat uit en hak het vruchtvlees fijn.
Meng het samen met enkele ingrediënten naar keuze:
Quinoa, kerstomaatjes, olijf en kaas
(vegetarisch) gehakt, tomaten en feta
zwarte bonen, paprika, mais en kaas
Couscous, feta, paprika, pijnboompitten
Bak ongeveer 10 minuten op 180 graden.

- Geroosterde bloemkool:
Snij je bloemkool in kleine roosjes. Meng vier el olijfolie met 2 tl paprikapoeder, peper en zout en schenk dit over de bloemkoolroosjes.  Bak 10 minuten op 180 graden.
Tip: doe er de laatste 2 minuten nog wat chedar kaas overheen, heerlijk!
Je kan ook kiezen om een volledige bloemkool klaar te maken, maar dan moet je hem vooraf even koken, en ook eerst 10 min in aluminium in de airfryer stoppen en nadien nog 10 minuten zonder.

- Gezond bosbessentaartje
Als laatste heb ik voor jullie ook nog een zoet gerechtje, maar nog steeds gezond. Ideaal als tussendoortje, ontbijt of dessert, namelijk een heerlijk bosbessentaartje.
Prak een rijpe banaan en meng deze met 30 gram havermout en een ei. Giet het mengsel in een kleine bakvorm en plaats de vorm in het Aerofryer mandje.
Doe er rode vruchten bovenop en bak 10-15 minuten op 18 graden (voorverwarmen niet nodig).

Nog een extra fruit tip: appelschijfjes met wat citroensap en kaneel, 15 minuten op 100 graden, heerlijk!!

Zo, hopelijk heb ik jullie wat geïnspireerd of misschien wel honger doen krijgen!
Hebben jullie zelf een airfryer? Heerlijke recepten altijd welkom!

Princess Family Aero Fryer - €89.99
Lees hier meer over deze Aerofryer!
Verkrijgbaar in de elektrohandel

ter info: de snijplank en de handdoeken komen van Zeeman
Disclaimer: ik kreeg deze aero fryer in ruil voor een blogpost. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn beoordeling. De volledige disclaimer lees je hier