Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Kampeertripje naar de Ardennen


Eindelijk nog eens een recent reis-artikeltje die ik met jullie kan delen, want we ging op het einde van de Paasvakantie op een kampeertrip naar de Belgische Ardennen (meer zelf, we deden de afgelopen week ook nog een tripje naar Mechelen, dus dat komt er ook nog aan)
Ik was wat te laat beginnen zoeken naar een leuke camping, dus moesten we het doen met de laatste dagen van de vakantie, waar ik dan uiteindelijk heel erg blij mee was, want het weer zat de eerste week echt niet mee. Nu hadden wij nog koude nachten, maar de zon scheen en overdag viel het heel goed mee!
We verbleven twee nachten in Hotton, wat vlakbij Durbuy ligt, en deden enkele superleuke uitstapjes in de buurt.

We vertrokken vanuit Vlaanderen, en maakten een eerste tussenstop in Mons. Daar liep de tentoonstelling van Roy Liechtenstein in het Museum van Schone Kunsten (BAM Mons). Ik had er hier en daar al wat foto's van gezien, dus blij dat we nog tickets konden bemachtigen op een van de laatste dagen. Het was zeker de moeite om al deze werken eens in het echt te zien, wat een fijne tentoonstelling.


Van daaruit reden we verder richting onze bestemming, maar maakten we nog een korte tussenstop in Floreffe. We bezochten daar de abdij, gewoon de buitenkant. De Abdij van Floreffe is een zeer oude norbertijnenabdij. Het is een beetje vergane glorie, maar op zich wel een impressionant gebouw vlak naast de oever van de Samber.


Na een kort ritje kwamen we aan op de camping. We verbleven op Camping Pont de Deulin, vlak aan de oevers van de Ourthe. Supergezellige plekje waar we zeker nog terugkeren.
De eerste nacht was de koudste, doordat de hemel open was, was het 's nachts nog steeds aan het vriezen, maar we hadden op zich dekens genoeg en een verwarming die we konden opzetten.


De dag nadien stond in het teken van het ontdekken van wat natuur. Zo bezochten we Fondry des Chiens, is eigenlijk een zinkgat die wat doet denken aan een mini Grand Canyon. Het lijkt op een soort ravijn met uitstekende rotsen en kalkgesteenten, best indrukwekkend om dit in België te zien. 
Je kan er een wandeling van 3km of 8km aan koppelen, maar als je gewoon het zinkgat wilt bewonderen, en daar even rondwandelen, en eens tot beneden gaan, dan is dat zeker ook een optie.


Wij kozen voor de laatste optie, omdat we nadien nog een natuurwandeling gingen maken. We bezochten Parc Du Furfooz. Het is een natuurgebied met bossen, rotswanden en weiden, maar er zijn ook grotten die in de prehistorie werden bewoond en resten van een Romeins fort. Het was een heel aangename wandeling, heel gevarieerd en mooi, en is ongeveer 4 km lang. Lijkt me ook prachtig om te doen tijdens de herfst. 
Wij reserveerden onze tickets op voorhand (geen idee of dit nu enkel noodzakelijk is tijdens Corona, of dat dit altijd hoeft). Prijzen liggen tussen €1 en €5.


Vlak aan het natuurpark, ligt het mooie kasteel Château de Vêves. Wij waren jammer genoeg te laat om er nog binnen te gaan, maar konden toch buiten nog enkele foto's maken. Maar dus zeker een must-do als je daar in de buurt bent.


Op onze laatste dag, kozen we voor een slow morning. Het zonnetje scheen, we zaten heerlijk aan het water, uitgebreid ontbijten, ... We konden blijven tot kort na de middag. We reden nadien even langs Durbuy, maar het was er best druk en hadden sowieso niet zo heel erg veel tijd, dus beslisten we om er niet te stoppen.
Onze laatste stop van deze trip, was de Abdij van Stavelot. Daar liep een tijdelijke tentoonstelling van National Geographic die heel interessant was, maar we wouden vooral ook eens een kijkje gaan nemen naar het museum van het circuit van Spa-Francorchamps. Heel wat raceauto's en info over het mooiste circuit ter wereld. 
We passeerden nog eens langs het echte circuit, en dan was het tijd om onze tocht naar huis in te zetten.


Zo fijn om er eindelijk nog eens uit te zijn, en ook in eigen land nieuwe dingen te ontdekken!!
Zijn jullie al naar de Belgische Ardennen geweest? Leuke tips zijn altijd welkom voor een volgend kampeertripje!