Mogelijk gemaakt door Blogger.

DIY: ballonslinger maken


Eind juni vierde ik mijn verjaardag, een supergezellig dagje hier thuis (ik werd verwend met een uitgebreid ontbijt/brunch en superleuke cadeautjes) en hoewel we niet echt iets heel erg speciaal hebben gedaan (we kiezen er voor om nog steeds geen mensen uit te nodigen hier bij ons thuis), maakte ik een lekkere taart om met ons drie van te smullen, en versierde ik het huis met een zelfgemaakte ballonnenslinger. Ik was er even zoet mee, maar was heel tevreden met het resultaat, dus ik deel hier even de stappen zodat jullie het bij een volgend feestje misschien ook eens kunnen maken!!

Ik kocht mijn ballonnen bij Ava (maar die vind je natuurlijk overal). De enkele gouden ballonnen had ik nog thuis liggen en de twee hele grote roze ballonnen vond ik bij Dreamland. 

Hoeveel heb ik er nu precies gebruikt?
- 50 roze ballonnen van 30cm (ik kocht een pakje van 50 stuks, heb ze niet allemaal gebruikt maar ze waren toch zo goed als bijna allemaal op)
- 16 lila ballonen van 30 cm (2 pakjes van 8 ballonnen)
- 16 lichtroze ballonnen van 30 cm (2 pakjes van 8 ballonnen)
- 10 roze ballonnen van 12 cm (pakje van 25 stuks)
- 20 witte ballonnen van 30 cm (ik kocht een pakje van 50 stuks maar heb er dus niet zoveel nodig gehad)
- 2 roze ballonnen van 60 of 80 cm (weet het niet meer precies)
- 3 gouden ballonnen van 25 cm
- slinger-gordijn (had ik hier thuis nog liggen, kwam van action)


Hoe ben ik tewerk gegaan?
Ik gebruikte een kledingrek als basis om dan de ballonnen makkelijker aan vast te maken. Je kan bv. ook werken met slingerklemmen (die kan je dan in de hoek tussen twee muren of de hoek van het plafond bevestigen), maar deze had ik niet in huis. Maar met het kledingrek was het heel makkelijk werken. 

Als eerste hebben we alle ballonnen opgeblazen. De ballonnen van 30 cm een beetje afwisselend, sommige met wat minder lucht zodat ze er iets kleiner uitzagen, andere dan volledig opgeblazen. 
Ik werkte ook met enkele double stuffed ballonnen, waarbij ik dan een paarse of een roze ballon in een witte ballon stak en deze dan opblies, zo krijg je nog een andere kleurvariant, dus lichtroze en lichtpaars in dit geval. Je kan bv. ook een oranje, blauwe, zwarte of een rode ballon in je paarse of roze steken om nog een andere combinatie te hebben. Heel leuk om te experimenteren. 

Nadien heb ik eerst alle ballonnen per twee aan elkaar geknoopt (behalve dan de hele grote en de kleintjes). Om dan trosjes van vier of zes te gaan maken door deze dubbele in elkaar te draaien. Veel kan je eigenlijk niet verkeerd doen, je kiest zelf een beetje hoe je wilt dat de kleuren uitkomen in je constructie, en dan bevestig je ze met touw aan het kledingrek.
De kleine ballonnetjes plaatste ik er nadien tussen, waar er zo wat een opening was, de gouden ballonnen ook op het einde. Daarvoor gebruikte ik gewoon plakband. 
Ik werkte nadien af met de deurslinger (om de andere kant van het kledingrek te verbergen) en wat eucalyptus en bloemen die ik ertussen stak. 


Paste ook perfect bij het taartje dat ik maakte, ik gebruikte mijn ballonnenslinger dan uiteraard ook graag als achtergrond om de taart, en natuurlijk ook mezelf, te fotograferen! 
Hij bleef ook superlang mooi, na drie weken heb ik hem uiteindelijk afgebroken (want het nam best wel wat plaats in), maar hij zag er nog steeds heel mooi uit! 

Wat vinden jullie van het resultaat? Hebben jullie zelf al eens zoiets gemaakt?