Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: 5 tips voor een bezoek aan Gordes, Frankrijk


Gordes is een van de mooiste dorpjes in de Provence, misschien wel in Frankrijk. Enkele jaren geleden passeerden we er al eens met de auto, maar deze zomer beslisten we om er toch een overnachting te maken onderweg van het Zuiden terug naar huis, zodat we er ook eens te voet de buurt konden verkennen.
Het dorpje ligt op een vooruitspringende rots van het Luberon-gebergte, wat zorgt voor geweldige uitzichten! Enkele tips voor jullie op een rijtje: 

  • Ga op zoek naar het mooiste uitzicht

De meest iconische foto's van Gordes, worden genomen vanuit een uitkijkpunt op weg naar het dorpje. Je typt best gewoon 'Town View Point Gordes' in Google Maps, en de locatie wordt weergegeven. Er is een kleine parking vlak naast, dus zeker een stop waard! Ideaal bij het binnenrijden of wegrijden.

Hebben we zelf niet bezocht, maar het Kasteel van Gordes lijkt me geweldig om ook eens te bezoeken en geeft ook prachtige panoramische uitzichten! Wij liepen er wel eens langs en is sowieso een prachtig, imposant gebouw.


  • Dwaal eens rond langs de kleine straatjes

Wij wandelden in het centrum van Gorden tijdens Golden Hour, de zon zat prachtig op alle huisjes en straten, wat het nog magischer maakte. Ook heel wat minder volk 's avonds, want het kan er best heel erg druk zijn overdag. Gewoon eens rondwandelen zonder plan, stap een straatje in en kijk waar je uitkomt, het is moeilijk om er verloren te lopen, en je komt zoveel mooie plekjes tegen, met prachtige uitzichtpunten, oude poorten en charmante hoekjes.


  • Lavendel

Niet in het centrum van Gordes zelf, maar heel dichtbij zijn er twee plekken om lavendel te spotten! Wij bezochten zelf Musée de la Lavande. Heel klein maar supermooi en interessant om zo wat meer te weten te komen over de geschiedenis. Er is ook een kleine giftshop met heel wat kwaliteitsproducten.
Op het lijstje voor de volgende keer, is zeker de Abbaye de Senanque, een prachtige oude abdij omringd door heel wat lavendelbloemen.


  • Markt op dinsdag

De Franse marktjes zijn gewoon de beste. In Gordes valt deze wekelijks op dinsdag, jammer genoeg waren wij er op donderdag en vrijdag, maar ik wou het hier toch zeker in het lijstje zetten zodat jullie er misschien iets aan hebben bij een bezoek. De markt gaat door aan het kasteel.

  • Le Sentier des Ocres - Roussillon

Op 20 minuten rijden van Gordes vind je de prachtige okermijn van Roussillon. Deze deden we deze keer niet, maar hebben wij bezocht in 2018 tijdens onze vakantie in de Provence. Echt de moeite waard om te doen als je in Gordes bent! 
Het is een prachtig natuurgebied met mooie oker-kliffen in verschillende kleuren. Op een aangelegd pad kan je een mooie wandeling maken (je kan kiezen voor een korte route van ongeveer 30min, en een langere route van 50min). 


Een echte aanrader, zo prachtig en geweldig mooi daar. Zijn jullie er al geweest?