Mogelijk gemaakt door Blogger.

Home: een badkamer inrichten? zo maak je deze mooi en praktisch


Een badkamer is vaak zo wat een vergeten ruimte, omdat je daar eigenlijk nooit mensen ontvangt en hoewel je er dagelijks komt, je er meestal niet zo heel lang in vertoefd. Maar natuurlijk is de badkamer ook een plek waar je tot rust kan komen en echt eens helemaal alleen kan relaxen. Want zeg nu zelf, even languit in bad of een warme douche nemen, kan toch heel ontspannend werken.
Enkele tips op een rijtje om optimaal te genieten van jouw badkamer moment.

  • Investeer in jouw bad/douche
Wij hebben thuis zowel een bad als een douche, maar als ik er maar eentje zou mogen kiezen, dan zou ik toch voor de douche gaan (ik ga eigenlijk zo goed als nooit in bad, tenzij eens op hotel ofzo, haha). Daarom vind ik het belangrijk om echt te investeren in jouw favoriete keuze om zo voor het ultieme ontspanningsmoment te gaan
Ga jij, net zoals mij, het liefst in de douche, waarom dan niet investeren in een regendouche. Je kan daarbij kiezen tussen verschillende straalsoorten.
Maar ben jij eerder iemand die veel liever in bad gaat, vergeten dan zeker niet om een thermostaatkraan te kopen. Hoe vervelend is het om constant op zoek te moeten gaan naar de juiste temperatuur tussen koud en warm. Hiermee kan je direct en makkelijk de gewenste temperatuur instellen (bestaat trouwens ook voor de douche).
  • Zorg voor rust dankzij een opgeruimde badkamer
Teveel spulletjes in het rond, zorgt ervoor dat je niet echt kan ontspannen. Kies bv. voor een afgesloten wasmand, zodat je niet naar de vuile was moet kijken terwijl je ontspannen in bad ligt. 
En ja, ik ben ook schuldig aan teveel flesjes, meerdere soorten producten voor iedereen wat wils, probeer deze in een kast op te bergen zodat je enkel hoeft te nemen wat je zelf op dat moment nodig hebt. Wil je toch liever je producten bij de hand hebben onder de douche, kies voor mooie, dezelfde flacons/potjes die je zelf opvult.


  • Een heerlijke geur
Tijdens het douchen heb je natuurlijk steeds een fijne geur die er hangt door het gebruik van je producten, maar maak ook gebruik van bv. heerlijke geurstokjes in je badkamer, telkens wanneer je daar binnenkomt of passeert is het zoveel aangenaam als het lekker ruikt (hierbij enkele leuke tips voor geurstokjes). 
Kies ook voor een geurkaars wanneer je in bad gaat, of een roomspray spuiten kan ook op elk moment van de dag.
Zorg ook voor verluchting, zodat er geen nare geurtjes opkomen door vuile was of natte handdoeken.
  • Groen ook in de badkamer
Ik heb heel wat planten in huis, en ook in de badkamer mag dit niet ontbreken. Zorgt direct voor een warmere en huiselijkere sfeer. Een klein plantje op een kast, een hangplant is ook ideaal voor de badkamer of gewoon een vaasje met enkele takjes/bloemen. Heb je echt geen groene vingers, kies misschien voor een kunstplantje of enkele droogbloemen.

Zo, hopelijk hebben jullie iets aan de tips. Hebben jullie zelf nog een ultieme badkamertip om toe te voegen? 
Tip:lees ook nog eens mijn 5 tips voor meer gezelligheid in huis!
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Saniweb. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier