Mogelijk gemaakt door Blogger.

Event: Plantentuin van Meise X Sipwell


Eind augustus werd ik door Sipwell uitgenodigd op eindelijk nog eens een echt event, niets digitaal maar echt praten met mensen, lekker eten en een leuke workshop. En in een prachtige setting, namelijk de Plantentuin van Meise
Voor het event startte, nam ik ook even de tijd om de plantentuin te gaan bezoeken, samen met Freija van Wanderlust on the Rocks. De plantentuin stond al lang op mijn lijstje, dus dit was het ideale moment. Ik neem jullie even mee naar de plantentuin en tijdens het leuke event van Sipwell.

De plantentuin is een botanische tuin gelegen in Vlaams-Brabant. een 92 hectare grote, groene oase, waar 18.000 plantensoorten groeien uit de hele wereld.
Om het echt volledig te bezoeken moet je toch minimum een halve dag uittrekken. Er zijn ook hele leuke picknickplaatsjes en je kan iets kopen om te eten en/of drinken in de Oranjerie, dus een volledige dag kan je daar zeker ook spenderen.


We hadden dus niet zo heel erg veel tijd, dus hebben we ons beperkt tot het Plantenpaleis en een stop aan de Oranjerie (Een ijsje en een fris drankje was welkom want het was een hele warme dag). Maar er is natuurlijk zoveel meer. Ook heel leuk om te doen met kindjes, want er is een blote-voetenpad en naast de oranjerie is er een speelbos.
Het Plantenpaleis zelf is echt geweldig, zeker als je net als mij een plantenliefhebber bent. Tijdens je wandeling door de kassen ontdek je planten uit de woestijn, de savanne, het tropisch regenwoud,... 
Een tip, het is er heel warm binnen (soms ook wat vochtig), als je in het najaar of de winter langsgaat, doe zeker je jas uit voor je binnengaat (ik had gelukkig een andere outfit mee voor het event).


Het Sipwell evenement zelf ging door in de Balatkas, een prachtige historische serre, in de Cronquisttuin, vol kruidige bloemplanten (die ook in sommige gerechten werden gebruikt die we voorgeschoteld kregen). Daar werd het nieuwe receptenboekje 'Happy Water' van Sipwell in samenwerking met ambassadrice Steffi Vertriest aan ons voorgesteld. In het boekje heel wat leuke tips voor de lekkerste mocktails, homemade ice tea’s, infusiewaters en gezonde waterijsjes.


We mochten niet alleen proeven, maar ook zelf aan de slag gaan. Zo maakte we een cold brew tea, mochten we ons eigen glaasje water gaan pimpen met fruit, kruiden, of waarom niet een waterijsje! Maar je kan ook water een nieuw smaakje geven dankzij de SqueezeWell smaakmakers zonder suiker, deze zijn er in drie heerlijke, fruitige smaken (limoen/citroen, meloen/aardbei en bosbes).
Naast lekkere drankjes, werden we ook verwend met heerlijk hapjes van catering Cachette.


Wat een geweldige dag? Kennen jullie Sipwell en het boekje Happy Water al? 
En zijn jullie eerder al in de Plantentuin in Meise geweest?