Mogelijk gemaakt door Blogger.

Home: 5 tips voor meer gezelligheid in huis


Niets is in je huis zo belangrijk als de gezelligheid en sfeer, zo kan je 's avonds makkelijker tot rust komen, maar is het ook leuker om bv. mensen uit te nodigen en ook om je helemaal thuis te voelen.
Vandaag deel ik graag vijf simpele tips om meer gezelligheid in huis te halen. Hoeft niet altijd een volledige make-over te zijn, of veel geld te kosten!

Groen in huis 
Deze tip stel ik maar al te graag bovenaan het lijstje! Planten, bloemen, vaasjes, hangplanten, ... ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Ondertussen heb ik overal in huis wel planten staan, en ik wil er alleen maar bij! Ze geven veel meer sfeer, maar ook zuurstof!
Ook met bloemen geef je wat meer kleur aan je ruimte en als je gelukt hebt ook een heerlijke geur.

Kaarsen
Naast gezelligheid zorgen kaarsen ook voor leuke decoratie om je huis meer aan te kleden.
Ik zet het huis heel graag vol tijdens de herfst en winter, maar ook heerlijke zomergeur-kaarsen mogen tijdens de lente en zomer niet ontbreken.
Een brandende kaars zorgt ook voor een gezellig lichtje in huis. Daarnaast is zachte verlichting ook een must om het echt gezellig te maken.

Raamdecoratie 
Raambekleding zorgt voor extra sfeer en gezelligheid in je interieur, en is echt een belangrijk punt bij de aankleding van je huis, maar hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Je kan makkelijk kiezen voor goedkope raambekleding. Een beetje afhankelijk van je stijl, de kleuren in huis en de grote van je ramen kan je natuurlijke alle richtingen uitgaan.
Lamellen bijvoorbeeld zijn een populair alternatief voor de klassieke gordijnen. In een Scandinavische stijl vind ik ze zelf heel erg leuk en knus in hout!
Wij zijn voor bij ons in de keuken en de slaapkamer bv. gegaan voor goedkope rolgordijnen. Ideaal om veel licht binnen te laten wanneer je dat wenst, maar ze houden ook warmte en zonlicht buiten tijdens te warme dagen.


Stofjes
Kussen en plaids op de bank of het bed, een vloerkleed, een poef of extra fauteuil... Een beetje stof hier en daar zorgt echt wel voor een warme en gezellige sfeer én ze zijn lekker zacht. Mijn kussens in de living ga ik regelmatig ook eens gaan wisselen, volgens seizoen, in een ander kleurenpalet, ...
Ik voel me nog altijd het meeste thuis in de zetel tegen wat kussens en een zacht dekentje over mij terwijl ik Netflix kijk!

Gezellige tuin
Niet echt in huis, maar met de zomer voor de deur, mag ook de tuin een gezellig plekje worden. Ook hier geldt voor mij, hoe meer planten en bloemen, hoe beter. En allemaal niet te strak, ik heb graag wat wildgroei, met bloemen die plots opduiken, fruitplantjes in de tuin, ...
Warme materialen zoals teak zorgen ook voor een warme sfeer, maar sowieso vind ik het leuk om de tuin ook op te fleuren met leuke accessoires en kleuren. Mooie kussens op de stoelen, leuke lantaarns, lichtjes overal, ... Laat maar komen die zwoele zomeravonden!

Hebben jullie nog leuke tips voor meer gezelligheid in huis/tuin?