Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Roadtrip California - Highway 1/Big Sur


Voor het derde jaar op rij trokken wij tijdens de Paasvakantie naar de Verenigde Staten. Waar we vorig jaar echt West-Amerika rondtrokken, en daarbij vier verschillende Staten bezochten, kozen we dit jaar voor een roadtrip in Californië. Onze trip: van Los Angeles naar San Francisco langs Highway 1, en terug via enkele Nationale Parken.
Alweer een geweldig avontuur van twee weken, waarbij we heel wat hebben gezien en gedaan. Van zee en strand, sneeuw, bergen, de hoogste bomen en de woestijn, tot grote steden en gezellige kuststadjes. Weer veel te weinig tijd en veel te veel foto's, maar heel wat verhalen te vertellen die ik hier ook op de blog wil delen. Ik splits het een beetje op, om het niet té lang te maken, en vandaag neem ik jullie mee langs Highway 1, de iconische weg langs de Californische kust, en Big Sur.

Het is één van de mooiste wegen in West-Amerika en adembenemend om langs te rijden en overal te stoppen uiteraard. De Highway 1 begint (of eindigt, afhankelijk waar je start) in Santa Monica. We zijn ook effectief van daaruit begonnen, maar we hadden vorig jaar de Santa Monica Pier al bezocht, dus daar hebben we geen stop gedaan. We reden langs Malibu, prachtige villa's aan de ene kant en een mooi strand aan de andere kant.
We stopten aan Neptune's Net, een bekend seafood restaurant en biker bar, en ook te zien in talrijke films en televisieprogramma's. Heel veel volk en lange wachtrijen, dus niet ideaal om er vlug iets te eten, maar er hing daar zo een geweldige sfeer rond, niet enkele aan het restaurant maar ook aan de overkant langs het strand.

We wouden ook dolgraag langs Santa Barbara rijden, maar deze tussenstop hebben we uiteindelijk laten varen omdat de tijd echt veel te snel voorbij ging! Onze eindbestemming die dag was Pismo Beach, en ik wou er graag de zonsondergang zien, die we net op tijd haalden! Het is een gezellig en rustig kuststadje, waar we de avond doorbrachten op het strand bij de pier.

De volgende dag toch even rustig gestart met nog een plons in het zwembad. We reden die dag door tot in Carmel-by-the-sea (daar meer over in een volgende blogpost) langs het natuurgebied Big Sur, een compact gebied langs Highway 1. Heel wat mooie stops hebben we daar gedaan, en prachtige natuur gezien.

Onderweg stopten we eerst nog eens aan Madonna's Inn in San Luis Obispo. Het is een uniek hotel die meer dan een bezoekje waard is. Ik zou er dolgraag eens overnachten, maar nu bleef het bij een korte tussenstop. Ook stopten we in Old Cambria, een dorpje waar de tijd even is blijven stilstaan, voor een tank- en autowasbeurt, maar echt leuk om er eens door te rijden.
Alvorens de Big Sur echt in te rijden, kom je nog een uitkijkpunt tegen waar je zeker moet stoppen, namelijk het Elephant Seal Viewing Point. Je ziet er zoveel zeeleeuwen samen liggen op het strand, superleuk!

Eenmaal in het gebied van de Big Sur, deel ik graag eens welke stops je zeker moet maken voor enkele spectaculaire uitzichten. Leuke eerste stop was het Whale Watcher's Café. Jammer genoeg geen walvissen gezien, maar wel een heel gezellige plek.

Eén van mijn favoriete tussenstops, was toch wel Mc Way Falls. Een kleine waterval op het strand die uitloopt naar de zee, prachtig!! Er loopt normaal gezien een pad, zodat je wat dichter naar het water kan gaan, maar die was toen wij er waren afgesloten.

Je komt ook enkele spectaculaire bruggen tegen. De bekendste, en meer dan een stop waard, Bixby Creek Bridge. Het is een historische boogbrug, gebouwd in 1931. Ook de Rocky Creek Bridge is uit dezelfde periode en heeft dezelfde stijl.

Onze laatste stop en ook wel echt mijn favoriete plek, was toch wel Calla Lily Valley. Beetje verstopt maar het is een vallei vol met wilde aronskelken, de prachtige witte bloemen bloeien daar langs Highway 1. Er loopt een kleine stroom water door die uitmondt in de zee. Echt zo prachtig, ik kon het niet geloven toen ik dit zag.
Je volgt een klein padje vol met andere wilde bloemen en planten naar beneden en dan kom je een trapje tegen. Ik zag nog nooit zoveel witte aronskelken bij elkaar en dan te weten dat ze daar bloeien in het wild. Wat is de natuur toch prachtig!!

Nadien reden we door tot in Carmel, een twintig minuutjes rijden van onze laatste stop ongeveer, waar we twee nachten sliepen in het Hofsas House Hotel. Een supergezellig stadje, maar dat is voor een volgend verslag!

Omdat ik daar ook altijd veel vragen over krijg. We sliepen in hotels/motels en reden met een huurauto. We huurden onze auto alweer bij Sunny Cars, en zijn daar altijd heel tevreden over. Het is een Nederlandse organisatie, met Nederlands noodnummer dat 24/7 bereikbaar is (altijd handig moest er een probleem zijn tijdens de reis). Ze hebben een heel voordelige all-in-one formule, dus alle voordelen zitten in hun standaardprijs inbegrepen (zoals ongelimiteerde km's, schadeverzekering, diefstalverzekering, ...), en dus zijn er zeker geen verborgen kosten wanneer je de auto gaat ophalen of terugbrengen.
Met een bus vanaf de luchthaven brengen ze je naar het autoverhuurcenter, en na de vakantie ook weer terug.

Hopelijk vonden jullie het alvast een leuk eerste verslagje! Hebben jullie ooit al eens langs Highway 1 gereden in Californië?

De andere verslagjes van onze roadtrip van LA tot San Francisco gemist, lees ze hier na:
Carmel-by-the-sea