Mogelijk gemaakt door Blogger.

Fashion: from Beverly Hills to Paris - my honest Chicwish review 2022


Geen idee meer hoe en wanneer ze precies op mijn radar verschenen zijn, maar ik ben al jaren fan van de kledij van Chicwish. Niet alleen hebben ze een groot aanbod, de kleren zijn ook best betaalbaar om er toch mooi en classy uit te zien. Mensen stellen me ook vaak vragen zoals 'Is het veilig om daar te bestellen?',  'Hoelang is je bestelling onderweg?', 'Passen de kleren goed?' enz. dus ik dacht ik schrijf er eens een blogpost over met enkele van mijn laatste items en mijn ervaring met de website.

Ze zijn vooral populair voor hun fleurige kleedjes, midi- en maxirokken (zijn ook vaak te zien bij bloggers en influencers) maar ze hebben ook echt enkele toffe basics zoals cardigans, effen jurken, trenchcoats, ....
Meestal ga ik voor de kleurige outfits, ik heb best al enkele jurken en maxiskirts in mijn kast hangen, maar er zitten ook wel enkele basics met een effen kleur tussen. De items zijn ook perfect om mee te nemen op vakantie, dus de voorbije trips waren ideaal om al mijn nieuwe stuks mee te nemen, zo nam ik enkele items mee naar oa. Californië, Parijs en Italië.


Chicwish is een Aziatische webshop, maar helemaal niet vergelijkbaar met andere, bekende webshops. De prijs is iets duurder in vergelijking, maar de kwaliteit is beduidend beter, sommige kleedjes en rokken hangen al jaren in mijn kast en is nog helemaal niets aan (de gemiddelde prijs van een jurkje is €60 bv.). 
Ook shipping gaat redelijk snel in vergelijking, normaal gezien heb je binnen de 2 weken, soms 3, je bestelling zeker in huis (tenzij een item out of stock is). 

Naar maten toe bestel ik altijd mijn normale maat, zeker niet groter. Maar een goeie tip die ik kan geven, maar dat doe ik altijd als ik online kledij bestel, is kijken naar de reviews. Zeker op de website van Chicwish kunnen mensen die het item eerder al hebben besteld aangeven of het kledingstuk groot, klein of 'true to size' is. 
Daarnaast zie je ook heel wat mensen eigen foto's uploaden, en staan er altijd toffe instagramfoto's bij het kledingstuk, geeft niet alleen inspiratie hoe je het kan stylen maar ook hoe het eruit ziet aan. 


Ik heb nu eenmaal bij de laatste bestelling gehad dat een rok toch te spannend is. Ik had een lange rok gekocht in fushia, en ik bestelde de maat S die ik anders nam. Maar was toch een ander model dat ik eerder al had, deze had namelijk een rits en de stof was niet echt rekbaar, dus ik kreeg het op zich dicht, maar ik voelde er me niet zo comfortabel in. Dus deze rok staat niet op de foto. Ik wou het trouwens combineren met een superleuk topje die ik ook op de site vond, maar op een of andere manier heb ik het nog niet deftig kunnen knopen dus ook nog niet gedragen. 

Maar deze stuks zijn eigenlijk de enige items bij alle kledingstukken die ik er ooit haalde waar ik minder tevreden van was. Al de andere stuks zijn echt favorieten, en krijg ik ook vaak complimenten over! Moeilijk om echt maar 1 topfavoriet te kiezen ook, er zijn heel wat leuke items bij. Ik zet ze even op een rijtje!! 

Tule skirt in Pink, uiteraard! Deze vind ik echt zo een leuke, omdat je er zoveel verschillende kanten mee uit kan. Deze kan echt met stoere boots en een faux leather jacket, maar evengoed met een schattige trui of effen t-shirt.


Zo droeg ik het in de duinen tijdens zonsondergang met een wit t-shirt en jeansjasje, terwijl ik in Parijs dan ging voor een bandshirt met lederen jasje en een leuke trui. 


De witte trui met de hartjes is er trouwens ook eentje van Chicwish. Ik zag deze vaak verschijnen in februari (ik had toen een andere Chicwish trui met hartjes op de ellebogen gekocht maar deze toch niet uit mijn hoofd kunnen zetten), en vond deze zo leuk!! Hij past perfect bij de tule rok, maar evengoed ook heel leuk bij een simpele jeans. Daarnaast heb ik ook nog een roze cardigan met witte hartjes (deze staat jammer genoeg niet meer op de website, kledingstukken raken er vaak snel uitverkocht maar komen vaak wel opnieuw binnen), maar staat nog niet op foto.


De tweede rok was er eentje met een citroenprint, waar ik sinds deze zomer helemaal fan van ben!! Deze vind ik het leukste met een gewoon wit t-shirt, maar ook leuk met een andere kleur zoals geel, groen of zwart. Maar de rok valt op dus de rest van de outfit mag gerust wat basic zijn.


Hun kleedjes zijn ook geweldig. Ik was al zolang op zoek naar een witte jurk met embroidery en vond hier het perfecte kleedje met een leuke kraag en juiste snit. De perfecte zomerjurk, ideaal voor een picknick met leuke sandaaltjes en een rotantasje, maar evengoed voor een zomeravondje uit met hakken en een riem, of witte sneakers voor een comfy look! Mijn enige probleem, ik krijg hem niet tot boven dicht, dus misschien was hier een maatje groter iets beter, maar stoort mij zeker niet.


Verder ging ik voor de bloemenkleedjes, daar kan je nooit mee misgaan. Het eerste kleedje is een felroze maxijurk en is zo leuk en zo comfy! Hij springt er echt uit en ziet er zo elegant uit. Ik draag hem hier met lage hakjes, maar kan ook met een hoge, fancy hak of waarom niet met witte sneakers voor een toffe overdag-look.


Het tweede bloemenkleedje was de Pink Lily Blossom, een lichter jurk met zachtroze en blauwtinten. Ik dacht dat deze iets te flets voor me ging zijn, maar door mijn donkere haarkleur vind ik deze best mooi passen. Hij is heel classy en paste perfect in de Parijse straten!


Als laatste item, de gebreide Chunky Cardigan in Pink, hij is geweldig!! De kleur is zo mooi, hij zit supergoed en past op zo goed als alles. Het enige nadeel, hij is niet superwarm als je er enkel een t-shirtje onder draagt, én hij neemt heel veel plek in als je hem meeneemt op reis of in je kast want hij is chunky inderdaad. But totally worth it though!!


Hebben jullie eerder al besteld bij Chicwish? En welke is jouw favoriete item van mijn uitgekozen stuks?