Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty - Uitgetest - Maniac Nails gellak stickers starterset


Ik hou van een kleurtje op mijn nagels, maar toch kies ik niet zo heel erg vaak meer voor nagellak. Ik heb daar niet altijd evenveel geduld voor, het lakken op zich vind ik niet erg maar dan moet je het zeker lang genoeg laten drogen om geen schade te hebben. En als je er dan toch zoveel tijd hebt ingestoken, begint het vaak na enkele dagen al slijtage te vertonen, wat ik dan weer heel jammer vind.
Ik leerde het merk Maniac Nails kennen via de blog van Deb, Beautygoddess, en wist meteen: Dit is iets voor mij!! Het zijn eigenlijk gellak stickers, dus een gelmanicure die je zelf in een handomdraai kan aanbrengen én die gegarandeerd 14 dagen mooi blijft zitten! Ik heb de starterbox uitgetest en vertel jullie graag mijn ervaringen!

Je denkt misschien, hmm het blijven wel stickers, is dat wel zo een goede kwaliteit? Wel, ik heb al gewone nagelstickers uitgeprobeerd, maar dit kan je helemaal niet vergelijken met de gellak stickers van Maniac Nails. Deze zijn gemaakt van 7 lagen gel, dus zorgen echt voor een goede kwaliteit gel manicure die makkelijker en sneller is, en uiteraard ook beter voor je nagels. En je kan ze er ook in no time afhalen, zonder chemische producten!


Maniac Nails Starterset

De starterset die ik kreeg om uit te testen, komt in een superhandig tasje waar je al helemaal vrolijk van wordt, met daarin alle ingrediënten die je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan met je gel manicure:

 • 2 gel manicures met kleur of design naar keuze
 • mini LED Lamp
 • Top Coat
 • Nagelriemolie
 • Nagelschaartje
 • Bokkenpoot

Ik koos voor de kleurtjes Paris Pink en Anna's Lilac, twee effen kleurtjes maar er zijn ook heel wat leuke prints verkrijgbaar, of sets met meerdere kleurtjes in één manicure. Het was sowieso moeilijk kiezen, maar ik dacht op voorhand een beetje na over de gelegenheid waarbij ik ze wou gebruiken.
De gellak stickers zitten in een uitschuifbaar doosje en zitten verpakt in een zwarte beschermfolie, waarbij je nog eens apart 2 prep pads, een nagelvijltje en een houten bokkenbootje krijgt.


Gellak stickers aanbrengen

 • Vijl je nagels in de gewenste vorm en duw je nagelriemen naar achteren. Gebruik de Maniac Prep Pad om eventuele oliën van je nagels te verwijderen. Vermijd het gebruik van handcrème en oliën gedurende 1 uur voordat je de gellak stickers aanbrengt.
 • Houd het stickervel boven je nagels om te zien welke gellak sticker op welke nagel past. Kies de juiste maat en verwijder eerst het beschermende plasticje van de gellak sticker. Als je twijfelt, kies dan een gellak sticker die iets kleiner is dan de breedte van je nagel.
 • Verwijder voorzichtig de gellak sticker van het vel en plak deze op je nagel. Zorg ervoor dat er een kleine ruimte is tussen de nagelriem en de gellak sticker. Druk de gellak sticker goed aan rond de randen van je nagels. Probeer de plakkerige kant van de gellak sticker die op je nagel komt niet aan te raken.
 • Vouw het overtollige deel van de gellak sticker over de rand van je nagel en verwijder dit deel met een vijl of schaartje. Laat de gellak stickers nu 60 seconden uitharden onder de lamp. Vijl vervolgens de gellak sticker bij zodat deze dezelfde lengte heeft als je nagel en de randen mooi glad zijn. Houd de vijl horizontaal om haakjes te voorkomen.
 • Breng de Maniac Top Coat aan en laat deze ook 120 seconden uitharden onder de lamp.


Gellak stickers verwijderen

Maak de randjes van de gellak stickers voorzichtig los met behulp van een bokkenpootje. Breng wat nagelriemolie aan langs en onder de gellak stickers. Door de nagelriemolie zal de lijm loslaten, waardoor je de overige stickers gemakkelijk kunt verwijderen met het bokkenpootje.

Trek de gellak stickers niet zonder nagelriemolie eraf, omdat dit het risico met zich meebrengt dat je de bovenste laag van je nagel beschadigt.


Mijn ervaringen

Ik vond het geweldig, heel makkelijk en wat een mooi resultaat, je zag helemaal niet dat het stickers zijn! Zeker voor op vakantie was dit echt een meerwaarde. Ik heb twee weken mooie nagels gehad, zonder er iets van werk aan te hebben of tussendoor beschadigingen te hebben. Het enige wat ik soms een beetje 'vervelend' vond, was dat er na een tijdje een uitgroei ontstaat, waar er dan zo wat kleine deeltjes los of open staan, waar mijn haar dan soms bleef tussenhangen. Maar verder, ik ben fan en zou deze graag constant op mijn nagels willen gebruiken!

Foto's op dag 1 van mijn vakantie en op dag 13

Wat vinden jullie van het resultaat? En hebben jullie zelf al gellak stickers uitgeprobeerd?

Maniac Nails Starterset - €75
Aparte gellak stickers - €18/€23
verkrijgbaar op de Maniac Nails website
Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier