Mogelijk gemaakt door Blogger.

Personal: Pocketful of Spring memories


Vandaag is het zover, de start van de zomer, al voelt het wel alsof hij toch al eventjes bezig is met die warmte van de afgelopen weken. Maar intussen heb ik ook een heerlijk gevulde lenteperiode achter de rug, waar ik graag eventjes kort naar terugblik!
Als grootste hoogtepunt uiteraard onze trip naar de USA tijdens de Paasvakantie, maar ik ging enkele weken terug ook nog een paar dagen naar Italië en ook hier dichterbij deed ik al enkele leuke uitstapjes, van een bezoekje aan de Koninklijke Serres en een concert van Depeche Mode tot een ballonvaart en een uitnodiging op de première van The Little Mermaid. Ik neem jullie dus graag mee.

Het begint een beetje een traditie te worden, maar tijdens de Paasvakantie trokken wij opnieuw naar de USA. Het werd deze keer een roadtrip van 17 dagen, waar we maar liefst 5 staten bezochten en heel wat kilometers hebben afgereden. Ik probeer er hier op de blog in aparte artikeltjes iets meer over te vertellen, al zit ik echt serieus achter met travel-artikels dus ik kan niet beloven wanneer. Maar ik neem jullie al eventjes mee langs mijn hoogtepunten van de trip.

We zijn intussen al een paar keer in Los Angeles geweest, maar we combineren dat uiteraard met plaatsen en bezienswaardigheden die we voordien nog niet hebben gedaan.
Zo hadden we eerder al de Hollywood-sign van dichtbij gezien, maar dit jaar hebben we echt een hike gedaan tot aan de letters, wat echt een prachtig uitzicht gaf over de stad LA. Echt een aanrader, zeker tijdens zonsondergang.


Nog steeds in Californië, maar we bezochten dit jaar ook San Diego voor het eerst. Wat een aangename verrassing. Deze stad is zo gevarieerd, en toch allemaal op korte afstand van elkaar, ik ben helemaal fan en kan niet wachten om nog eens terug te komen. Maar ik schrijf hier zeker een uitgebreid artikel over.


Naast Californië, waren we ook in Arizona, New Mexico, Utah en, voor een heel kort stukje maar, Colorado! Heel wat te vertellen, heel wat prachtige natuur en leuke stadjes gezien zoals oa. White Sands National Park, Santa Fe, Alburquerque, Roswell en zoveel meer. Maar dus snel meer hierover.


Iets dichter bij huis, ging ik in mei op girlstrip samen met Freija van Wanderlust on the Rocks naar Toscane, Italië. Vorige zomer was ik zelf voor het eerst in Italië, maar ik ben al helemaal verliefd geworden op het land. Tijdens deze trip bezochten we Firenze, Pisa en Lucca, ideaal om te doen tijdens een 4daagse trip. Ik zet zeker al mijn tips nog op een rijtje.


Maar het moet natuurlijk niet altijd zo ver van huis zijn ook, om iets leuks te gaan doen. Ik bezocht tijdens de lente ook voor het eerste de Koninklijke serres van Laken. Echt prachtig om te doen, dus wees voorbereid als je volgend jaar graag wilt gaan (is meestal ergens tussen half april en begin mei, maar ik bestelde mijn tickets half maart), je moet je tickets op voorhand reserveren, want deze zijn elk jaar uitverkocht!


Nog iets wat ik nog nooit eerder had gedaan, was een ballonvaart. We wouden dit al lang eens doen, maar telkens het gepland stond, zat het weer niet echt mee. Maar dus enkele weken geleden was het zover. We vlogen over de Vlaamse Ardennen, wat heel prachtig was om vanuit te lucht, tijdens de avondzon, te bewonderen.


Daarnaast deden we ook enkele speciale, muzikale uitstappen. Zo gingen we naar het concert van Depeche Mode in Antwerpen, gingen we voor het eerst naar de operavoorstelling Le nozze di Figaro - Mozart, in het prachtige Operagebouw van Gent en als laatste gingen we ook gaan kijken naar de nieuwste Disneyfilm The Little Mermaid, waar ik heel erg naar uitkeek! Het was mijn favoriete Disneyfilm toen ik klein was, dus ik was superbenieuwd én vond het dan ook een geweldige film!


Zo, op naar een gezellige en drukke zomer zou ik zeggen! Hebben jullie iets leuks gedaan de afgelopen maanden?