Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Voor welke zomervakantie kiezen jullie?


Het weer zegt precies iets anders, maar het is nog altijd zomervakantie. Veel mensen trekken er dan graag op uit voor hun jaarlijkse vakantie, dus ik ben toch even benieuwd hoe die van jullie eruit ziet! Gaan jullie voor een verdere, zomerse bestemming met het vliegtuig, kiezen jullie voor een dichtbij vakantie of gaan jullie kamperen? Misschien hebben jullie wel een eigen vakantiehuisje waar jullie jaarlijks naartoe gaan, of gaan jullie een stacaravan kopen om te gaan ontspannen op jullie favoriete vakantiebestemming. Of jullie blijven gewoon gezellig thuis, dat is zeker ook een leuke optie!

Wij kiezen altijd buiten de zomer voor een grotere vakantie met het vliegtuig, maar hebben zelf een campervan waarmee we dan tijdens de zomermaanden eens een weekje mee op pad trekken. Dit is meestal dichtbij, zo trokken we begin juli voor een kleine week naar Dordogne in Frankrijk (daar komt zeker nog een aparte blogpost over, want we hebben zoveel moois gezien, echt een aanrader). We hadden dit ook niet op voorhand gepland, wat ik het leuke vind aan kamperen. Je kan vertrekken wanneer je wilt, of blijven hoelang je wilt. Vind je de bestemming toch niet zo leuk, dan trek je verder. Valt het toch reuze mee, dan blijf je gewoon een nachtje langer.

Zelf ben ik geen grote fan van kamperen met een tent, laat ons zeggen ik heb het nog nooit gedaan maar het spreekt me niet echt aan. Ook kiezen wij altijd voor kleinere, rustigere campings, vaak in de natuur gelegen. Ik bezoek heel graag van alles op vakantie (een strand- of zwembadvakantie is niet aan ons besteed), maar toch vind ik het fijn om ook de rust op te zoeken!


Doordat we in de zomermaanden altijd dichtbij blijven en meestal maar een weekje of minder weg zijn, zijn we natuurlijk beperkt in bestemmingen, en kiezen we heel vaak voor Frankrijk. Al is dat zeker niet erg, want er is zoveel moois in Frankrijk. Vorig jaar gingen we ook al naar Italiƫ, wat ook zeker te doen is voor een weekje. Maar als het weer meezit, kan ook Duitsland en Nederland een perfecte keuze zijn. In Duitsland zijn we eerder al gaan kamperen, maar wil me zeker ook eens verdiepen in Nederland. Er zijn daar ook heel wat prachtige natuurgebieden, ik hoorde al van mensen die een stacaravan kopen op de Veluwe, dus eens bekijken of je daar ook met een camper gewoon naartoe kan.

Maar ik wil ook dolgraag eens naar Denemarken, is zeker ook te doen qua afstand, maar het weer houdt me toch een beetje tegen. Ik heb toch graag zon en warmte in de zomer. Als iemand tips heeft, dan hoor ik het graag!

Hoe zit het bij jullie? Gaan jullie op vakantie in de zomer, en wat voor zomervakantie kiezen jullie dan?