Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wat schaft de pot vandaag?


Heel veel mensen stellen vaak dezelfde vraag: wat eten we vandaag? Ik heb dat zelf ook heel vaak, dat ik pas de dag/avond zelf moet uitvissen wat ik alweer op tafel moet toveren.
Vaak vraag ik me af, moet ik misschien meer georganiseerd zijn, moet ik werken met lijstjes, op voorhand eten klaarmaken, ... Om alles vlot te laten verlopen moet ik me misschien toch beter voorbereiden.
Ik vraag me soms af hoe andere mensen het doen, daarom dit postje, want het lijkt me wel leuk een beetje tips uit te wisselen (of gewoon om te horen dat ik niet alleen ben).

We hebben enkele vaste dagen waar we dan hetzelfde eten. Zo is dinsdag frietjesdag bij ons, superhandig, want dan weet ik direct wat ik moet klaarmaken.
Maar op andere dagen ben ik meestal totaal niet georganiseerd, al probeer ik wel altijd vers te koken maar weet ik 's morgens nog niet wat dat precies gaat zijn. Dan kijk ik gewoon wat er in de kast en frigo ligt. Soms ga ik wel bewust boodschappen doen als ik iets specifieks wil klaarmaken, maar dat gebeurd niet zo vaak.
Ik stap ook meestal na het werk naar de winkel, en dan kijk ik daar wel wat we die avond zullen eten. Maar ik zou het toch wel leuker vinden om iets meer te gaan plannen.
Hello Fresh recept die ik uitprobeerde

Hoe doen jullie dat precies? Werken jullie misschien met een menu voor een hele week, waarbij je dan al alle ingrediënten in huis hebt? Of hebben jullie misschien een 'kookdag' waarbij je dan de hele dag in de keuken staat, en dan alles invriest? Of maken jullie gebruik van maaltijdboxen die geleverd worden met ingrediënten per menu? Kiezen jullie vaak voor kant-en-klare maaltijden of gaan jullie vaak uiteten?
Het zou wel handig zijn om te weten wat er vlot, en toch gezond, loopt.

Vandaag is het alvast dinsdag, dus vanavond aten wij frietjes!!
Hoe zit het bij jullie?