Mogelijk gemaakt door Blogger.

Danone Blogger Challenge - Week 1 Focus op gezond eten


Ik vertelde jullie begin deze week dat ik meedoe aan de Danone Blogger Challenge, waarbij ik vier weken ga proberen via handige tips en tricks om een gezondere levensstijl aan te gaan (en dit nadien ook zo aan te houden). Week 1 zit er ondertussen op, met als thema 'Focus op Gezond Eten'.
Ik zet vandaag voor jullie graag op een rijtje wat ik allemaal heb opgestoken, dankzij interessante tips, en deel ook graag het receptje van deze week, zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen gaan.

De tip van dag 1 had ik in mijn eerste artikel al gedeeld, eet drie hoofdmaaltijden en 1 à 2 tussendoortjes per dag. Zoals yoghurt, een stuk fruit, een handje noten, een rijstkoek, ...

Op dag 2 stond er een recept op de planning, namelijk een lekker ontbijtje met natuuryoghurt, cookie crumble en gezonde coulis, wat ik heel lekker vond.
Hoe ga je te werk?
125 g diepvries rode vruchten (ik ging voor frambozen en blauwe bessen) aanstoven op een laag vuurtje. Zodra het fruit een beetje zacht begint te worden, voeg je een half klontje suiker toe. Ik koos voor een andere zoetstof (bv agavesiroop, honing). Nog even laten verder stoven en dan mixen tot een glad geheel en laten afkoelen.
Neem een gezond koekje, breek het in stukjes en bedek hiermee als eerste de bodem van een glas of potje. Ik had niet echt 'gezonde' koekjes in huis, dus nam gewoon 1 petit beurre koekje.
Hierop die je een potje natuuryoghurt, ik ging voor de nieuwe van Danone Original. Als laatste voeg je de rode vruchten coulis toe, en je ontbijtje is klaar!

Het smaakte heel erg, zeker voor herhaling vatbaar. Wat ideaal was, dat het afgelopen dinsdag een feestdag was, dus ik gerust de tijd kon nemen om dit klaar te maken. Niet dat dit zolang duurde, maar op een werkdag heb ik daar toch net niet de tijd voor! Maar in het weekend ga ik dit zeker nog maken.

Dag 3 was een challenge 'Probeer 2 maal per dag groenten te eten (bij de lunch en de warme maaltijd). Dat was geen moeilijke challenge, omdat ik tegenwoordig toch heel vaak probeer om een slaatje (of op koudere dagen verse soep) mee te nemen naar het werk voor lunch, en 's avonds kook ik altijd groentjes. Ook afgelopen woensdag, at ik een slaatje op het werk, en voor avondmaal stonden er verse prei en worteltje op het menu. (Ik probeer de challenge van de dag vaak te delen via mijn instagram-stories, en ook op mijn profiel opgeslagen bij mijn highlights, zodat jullie daar dagelijks wat kunnen volgen).

Op dag 4 moest ik yoghurt een deel laten uitmaken van mijn gezond ontbijt. Als ontbijt kies ik op het werk meestal havermout. Maar dat kan af en toe ook yoghurt zijn, deze keer koos ik voor een Danone Original met kokosnoot, met wat granola, verse aardbeien en blauwe bessen, perfect!

 Vrijdag, dag 5, kregen we een handige tip voorgeschoteld, waarbij ik inderdaad soms eens langer stilsta bij 'heb ik nu echt honger of gewoon zin in iets lekkers'.

Dit weekend ben ik een beetje 'de mist ingegaan', op zaterdag moest ik samen met Noah een warme maaltijd bereiden (wat een handige tip is, zeker voor bv moeilijke eters, dat ze kunnen helpen met het koken, zodat ze ook zeker willen proeven), maar we hadden een communiefeest waarbij we dus zelf niet gekookt hebben die dag.
Ook op zondag zijn we 's middags gaan uiteten, en 's avonds gewoon een boterham, dus ook dat was niet aan de orde. De opdracht van zondag was dan ook 'deel een foto van je maaltijd die je dit weekend hebt klaargemaakt', maar dat ging dus helemaal niet!

Maar wat me zeker gaat bijblijven van deze week en ik echt handige tips vind om aan jullie te delen, is meer variëren met yoghurt voor ontbijt, twee maal groenten per dag, maar ook dat ik meer nadenk wanneer stop ik iets in mijn mond, en kan dit misschien eens een gezond tussendoortje zijn!
Wat denken jullie van de tips van week 1? Welke gaan jullie zeker eens uitproberen?