Mogelijk gemaakt door Blogger.

Event: Yves Rocher #adoptthegreenattitude


Waar ik vroeger al meer naar events ging voor de blog, heb ik daar nu niet altijd zo veel zin of tijd meer voor. Maar toen ik een uitnodiging kreeg voor het event van Yves Rocher, om kennis te maken met hun nieuwste shampoo, was ik toch heel erg benieuwd en trok ik na het werk richting Wortegem, naar Groenatelier Rotsaet, waar het event doorging. En ik was heel erg blij dat ik geweest ben, wat een prachtige omgeving, gezellig bijkletsen, een bloemenvlecht in mijn haar en heel wat fijne workshops. En natuurlijk de kennismaking met de eerste geconcentreerde shampoo, goed voor het haar én het milieu!

Het event stond helemaal in het teken van het 'Let's adopt the green attitude', waarbij we via workshops enkele handige tips kregen om ecologischer te leven, om het milieu en onze planeet toch iets beter te gaan behandelen!
Het zit soms in kleine dingen die al een beetje het verschil kunnen maken. Neem geen te lange douches, zet het water uit als je je handen wast en tanden poetst, doe eens de lampen uit en steek kaarsen aan, ruil wegwerpbekertjes voor je eigen favoriete beker of tas, ...

Zo gingen we tijdens één van de workshops lekkere gerechtjes gaan maken met voedingsonderdelen die we normaal misschien in de vuilbak zouden kieperen. Zo maakten we een currysaus met bananenschil en een pesto met het loof van radijsjes. Verrassend lekker, en ik denk nu wel eens beter na voordat ik dingen in de vuilbak gooi. De workshop werd gegeven door Vegamuze, ook op haar website deelt ze lekkere receptjes en handige tips!

Een andere workshop was die met Blommm, waar je eerlijke boeketjes kan bestellen, recht van op het veld, biologische, lokaal geteelde bloemen, leuk voor jezelf en goed voor de planeet. Geen schadelijke stoffen, lokale bloemen die niet met het vliegtuig moeten geleverd worden, en ze zijn bij-vriendelijk!
In de workshop gingen we aan de slag om zelf zaadbommen te maken, bloemzaadjes verwerken in een bolletje met potgrond, klei, ... die je dan op een plek naar keuze kan gooien om bloemetjes te laten groeien.

Maar daarnaast ging het hem ook over de nieuwste shampoo van Yves Rocher, de 1e geconcentreerde shampoo die goed is voor het haar en voor het milieu. De flacon is veel kleiner (100ml) maar je kan er wel nog evenveel je haar mee wassen als met een gewone flacon (300ml). Minder plastic dus voor evenveel gebruik. Met één kneepje kan je je volledige haar wassen (oké, ik heb nu wel heel lang haar, dus bij mij zijn dat er twee), dus dit kleine flesje gaat wel erg lang mee. Bovendien is de flacon 100% recycleerbaar. De shampoo bestaan uit een gemakkelijk biologisch afbreekbare formule en is plantaardige, met 98% natuurlijke ingrediënten!
De geur is heerlijk en mijn haar voelt echt proper en zacht. En doordat het flesje zo klein is, is het ook superhandig om mee te nemen op vakantie!

Echt fijn om op zo een manier kennis te maken met een geweldig nieuw product! Kleine dingen maken het verschil, en gelukkig beginnen meer en meer mensen dit te beseffen en ook merken daarop in te spelen! #adoptthegreenattitude

Yves Rocher
Geconcentreerde shampoo - €3,95 - 100ml 
Verkrijgbaar in de Yves Rocher winkels of via de website

Bovenste twee foto's zijn gemaakt door de fotograaf op het event van Yves Rocher, andere foto's zijn van mezelf.