Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Gezonde brunch + tips voor een gezonde levensstijl


Ik vertelde jullie eerder al over de toffe Danone Blogger Challenge, waar ik aan meedeed. Vier weken lang zou ik dankzij handige tips & tricks een gezondere levensstijl aangaan met als doel dit nadien ook te blijven volhouden!
Nu, jammer genoeg moest ik afhaken tijdens de challenge wegens familiale omstandigheden. De challenge werd afgesloten met een brunch die thuis werd geleverd, en de lieve mensen van Danone hadden ook voor ons een brunch-pakket voorzien! Het was heerlijk, en heel gezellig, net wat we nodig hadden! En ik deel graag enkele foto's ter inspiratie voor jullie, en natuurlijk nog enkele van mijn favoriete tips uit de challenge. Ook al heb ik ze niet dag per dag gevolgd, ik heb er toch heel veel van opgestoken!

Op onze gezonde brunch-tafel stonden natuurlijk de nieuwe yoghurtjes van Danone Original. Ik ben er fan van, en eet ze elke dag. De Kokos-versie is mijn favoriet, maar de natuur en de aardbei zijn ook heerlijk.
Maar we hadden ook granola en heel wat fruit, perfect om met de yoghurt te combineren. Ik ging voor rode vruchten, maar ook meloen en kiwi passen perfect bij yoghurt. Daarnaast was er ook brood, ciabatta en pistolets (die ik zelf kon afbakken in de oven), met beleg zoals honing, confituur, kaas.
Er waren ook gekookte eitjes, groenten (zoals komkommer, selder, paprika) en kruiden (peterselie, munt), en we dronken vers geperst fruitsap.Er werd ook aan de kindjes gedacht. Het is niet altijd makkelijk om hen gezondere dingen te laten eten, maar Danone had er een leuk inspiratie boekje bijgestoken, om bv. je rijstwafel of stukje brood te beleggen met leuke figuurtjes waarbij je dan gebruik maakt van fruit en groenten, maar ook bv honingontbijtgranen in rondjes of gezouten sticks. Hier wordt thuis vlijtig fruit gegeten, dus dat was eigenlijk geen probleem!

En zoals beloofd, enkele van mijn favoriete tips op een rijtje voor jullie, die ervoor zorgen dat je een gezonde levensstijl makkelijker kan aanhouden!

- Week 1: Zorgen voor gezonde tussendoortjes en twee maal per dag groenten eten.
- Week 2: Gezonde snacks voorbereiden zodat je niet naar ongezonde tussendoortjes grijpt en kook wat meer zodat je de dag erna de restjes kan gebruiken als basis voor je lunch of kan invriezen. En daarnaast ook, stel een weekmenu op (is een goede tip die ik al lang wil volgen).
- Week 3: Varieer met yoghurt bij je ontbijt en als je weinig tijd heb, neem je gezonde breakfast to go mee naar het werk.
- Week 4: Probeer eens nieuwe combinaties en nieuwe recepten uit om zo wat meer variëteit in je voeding te verwerken. En koop lokale en seizoensgebonden ingrediënten.

Er waren nog enkele leuke receptjes bij de challenge, zodra ik ze heb uitgeprobeerd, post ik ze zeker nog op de blog!
Hebben jullie nog handige tips, receptjes of toffe brunch-ideetjes, deel ze gerust bij de reacties!