Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kids: slim spelen met SmartGames


We kennen ze allemaal, de vakantieboeken of -blaadjes die ervoor zorgen dat de kinderen tijdens de grote vakantie toch nog wat oefenen en hoeven nadenken. Ik heb me dit jaar alweer laten vangen, ik kocht de vakantieblaadjes in het gedacht dat hij er elke dag eentje kon maken. We zijn nu bijna eind augustus, en er zijn twee blaadjes ingevuld. Hij vindt het eigenlijk niet leuk, maar er is ook niet altijd veel tijd. We gingen op vakantie, deden enkele uitstapjes, hij deed ook een paar kampen en zo gaat de tijd snel voorbij natuurlijk.
Een leuke optie om kinderen op een leuke manier aan hersentraining te laten doen, zijn de Smart Games puzzelspelletjes. Noah testte de Asteroid Escape, wat meer info daarover!

SmartGames bestaat uit een heel gamma logicaspelen om hersenvaardigheden, reflectie en het geheugen te ontwikkelen. Deze games combineren het beste van twee werelden: bevorderend entertainment en hersentraining die leidt tot de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden.
SmartGames spelen betekent plezier hebben, maar ook je grenzen leren kennen en overschrijden.
De spelletjes zijn beschikbaar vanaf 3 jaar, en ontworpen voor 1 speler. 

Elk spel is onderverdeeld in verschillende niveaus, het begint eenvoudig en wordt alsmaar moeilijker. Je moet een soort puzzel oplossen aan de hand van een boekje.
Het zit in een handige opbergdoos, en neemt niet veel plek in, dus ideaal ook als reisspelletje. Wij namen het ook mee op vakantie, ideaal om hem alleen bezig te houden in de wagen. Maar zeker ook om mee te nemen tijdens een restaurantbezoek of bij de oma, een ideaal vervanging voor de iPad!

Asteroid Escape sprong bij Noah direct in het oog, het heeft natuurlijk een ruimteschip, die hij tussen de asteroïden moet gaan verplaatsen.
Het spelletje is vanaf 8 jaar, en bevat 60 challenges, met evoluerende moeilijkheidsniveaus, van starter tot genie.
Hij begon bij nummer 1, wat natuurlijk heel makkelijk was! 'Makkie' was zijn reactie, dus hij wou ineens de allermoeilijkste proberen. Maar dat was echt nog te moeilijk, en lukte helemaal niet!
Hij heeft ook de neiging om snel op te geven als iets te moeilijk is, dus het beste voor hem is om echt bij de makkelijkste te beginnen en zo elke keer een moeilijkere te proberen. Maar hij vindt het geweldig, en ik ook moet ik zeggen! Je wilt echt blijven proberen tot het lukt!

Vinden jullie dit een goed alternatief voor kinderen om hen toch zo op een leuke manier te laten nadenken?

Astroid Escape - SmartGames €14.99
Verkrijgbaar in de speelgoedwinkel