Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Tarte - Be a Mermaid & Make Waves review en swatches


Tijdens een vakantie in de Verenigde Staten, kijk ik altijd uit naar een bezoekje aan make-upshop Sephora. Eén van mijn favoriete merken die daar te koop is, en hier in België helemaal niet, is Tarte!
Toen we in april opnieuw naar Amerika reisden, was het dan ook geen verrassing dat ik een Sephora binnenging, en met iets van Tarte naar buiten wandelde. Ik ging voor het oogschaduwpalette Be a Mermaid & make Waves, en ook de mascara uit dezelfde Mermaid Collection.
Vandaag toon ik jullie het palette in detail, swatches van alle kleuren en een make-uplook!

Ik geef toe, ik kocht het palette in de eerste plaats omdat hij er gewoonweg prachtig uitziet. De vorm van een schelp, ja daar heb ik echt een zwak voor, en die kleur. Ik dacht eerst, de oogschaduwkleurtjes ga ik waarschijnlijk toch niet echt gebruiken, maar ik zie wel!
Maar toen ik het onlangs toch eens wou uitproberen, was ik echt onder de indruk van de kleuren! Oké, de blauwe/groene kleurtjes vind ik zelf iets minder bruikbaar, alhoewel ze echt prachtig zijn. Maar er zijn heel wat geweldig mooie roze tinten, maar ook glinsterende goudtinten van lichtgoud tot koper en bruin/goud. Er zijn voornamelijk metallic, shimmer en duochrome kleurtjes, maar ook 3 matte.

En de kleuren zijn niet alleen prachtig, maar ze hebben ook superleuke namen, zoals oa. Beach Please, Salt Water, Bubbles, Lagoon, Shell Yeah, ...
Ik heb het nu al regelmatig gebruikt, en telkens ik naar de kleuren kijk in de spiegel, ben ik echt onder de indruk! De pigmentatie is echt top. Eén klein puntje van kritiek, ze zorgen wel voor redelijk wat fall out, dus er beland makkelijk wat oogschaduw onder je ogen, en zeker met kleuren met zoveel shimmer, kan dit echt een smerig boeltje worden als je het gaat wegvegen. Dus probeer er met een losse make-upkwast gewoon zachtjes langs te gaan om het voorzichtig te verwijderen.

Daarnaast kocht ik ook de Lights, Camera, Lashes Mascara van Tarte uit de Mermaid Collection. Het is een 4-in-1 mascara, die zorgt voor meer volume maar gaat de wimpers ook gaan verlengen, krullen en verzorgen. Daarnaast zit hij ook in een superleuk mermaid-jasje, namelijk met groen/blauwe glitters.
Ik vind hem heel fijn, klontert niet en brengt makkelijk aan, en ook het resultaat mag er best zijn!

Ik gebruikte hem hier in combinatie met enkele kleurtjes van het oogschaduwpalette. Ik gebruikte de Frosé als lichtste kleur aan de binnenkant van mijn bewegend ooglid, een rosegold shimmer kleurtje.
Voor de buitenkant van mijn bewegend ooglid, combineerde ik Beach Please, een donkerroze shimmer, en Fin-Tastic, een roze bronzig shimmer kleurtje. Shore Thing, een matte oudroze kleur, bracht ik aan in de crease en Salt Water, een licht taupe metallic, gebruikte ik over het volledige bewegend ooglid.
Ik werkte af met zwarte eyeliner en een zwart oogpotlood onder de ogen, en natuurlijk met de mascara.

Wat denken jullie van dit prachtige mermaid palette? En van de ooglook? Welke kleuren zouden jullie het liefste gaan gebruiken hieruit?