Mogelijk gemaakt door Blogger.

Uitgetest: kleurenanalyse, welk type ben ik?


Je kent het wel, je ziet een kledingstuk bij iemand anders wat je supermooi vind, maar wanneer je het zelf aanpast, is het toch dat niet... Dat komt eigenlijk omdat de ene kleur beter bij je past dan de andere. Daarvoor wordt gekeken naar je haar, oogkleur en huidtint, en kan worden vastgesteld via een kleurenanalyse. Ik had er al veel over gehoord en was een benieuwd naar welke kleuren mij nu het meeste flatteren en dus welk type ik ben.
Ik liet een kleurenanalyse en styling uitvoeren bij Kathy, van Kobalt Styling en Coaching, terwijl Katrien van Katrien Vermeire Photography dit alles op foto vastlegde! Ik vertel jullie er vandaag graag wat meer over.

Eerst en vooral moet je ontdekken tot welk seizoen je behoort. Elk seizoen vertegenwoordigt een kleurenpalet. Winter en zomer zijn koud, terwijl lente en herfst warme kleuren bevatten. Sommige mensen zijn neutraal, of kunnen bv. tot twee seizoenen behoren.
Er werden mij heel wat interessante vragen gesteld, gekeken naar mijn huid, haar, ogen, ... ik voelde me direct op mijn gemak bij Kathy (ook al zat ik er zonder make-up, want om de analyse correct te doen, moet dit zonder een streepje make-up op je gezicht).

Nadien werd er gekeken of ik een warm of koud type ben. Dat gebeurt met een gouden of een zilveren doek. Bij de juiste kleur wordt je huid helderder, de lijnen in je gezicht minder zichtbaar en je ogen gaan meer stralen.
Het werd duidelijk dat ik een koud type ben. Normaal gezien is een koud seizoen in combinatie met blond haar, een zomertype, en in combinatie met bruin haar een wintertype. Maar aan de hand van de verschillende kleurendoeken wordt dat effectief bepaald, en ben ik toch degelijk een zomertype!

Mijn topkleuren daarbij zijn dus zilveren en koude tonen. Paars-roze tinten zoals framboos, bordeaux of lila, maar ook andere pasteltinten en uiteraard grijs. Waar ik heel blij mee ben, want ik ben dol op pasteltinten, roze, ...
Als ik deze kleuren voor me had, zag je dat mijn gezicht er direct frisser uitzag, de teint op mijn lippen meer roze, mijn oogkleur kwam veel beter uit (zie je heel goed in bovenstaande foto), het wit van mijn ogen en tanden witter dus het echt wel meer flatterend is voor mij.

Na de kleurenanalyse zelf gingen we shoppen bij Giks, Kathy zocht voor mij enkele stuks uit volgens mijn kleurenpalet en waarvan zij dacht dat ze mij supergoed gingen staan. Ik vond het superleuk, vaak waren het ook dingen die ik misschien zelf niet zou uitkiezen maar zodra ik ze aanhad vond ik ze superleuk!

Uiteraard draag ik nog de kleren en kleuren die ik zelf graag zie, ga niet alles wat niet in dit kleurenpalet zit ineens uit mijn kast gaan wegdoen, maar ik vond het wel heel interessant om weten en merk dat ik er toch wat over nadenk nu tijdens het shoppen. Ik kocht onlangs ook een pastelblauwe trui, en kreeg er toch ook al enkele complimentjes over toen ik hem aanhad dat het mij goed stond. Zo zie je maar!

Wat denken jullie van zo een kleurenanalyse? Is dat iets wat jij al hebt laten doen of zou willen doen, achterhalen welk type je bent?

Je kan meer werk van Kathy zien via facebook of instagram, en haar ook via die weg contacteren voor een afspraak.
Om meer werk te zien van fotografe Katrien Vermeire, neem zeker een kijkje op haar website, waar je ook haar contactgegevens kan terugvinden. 


Disclaimer: ik kreeg deze kleurenanalyse, styling en foto's in ruil voor een blogpost. Aangekochte kledij werd door mezelf betaald. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn beoordeling. De volledige disclaimer lees je hier