Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Disneyland Parijs - The Lion King & Jungle Festival


Hoewel ik dolgraag eens tijdens de kerstperiode naar Disneyland Parijs zou willen gaan, blijft de zomer toch mijn favoriete seizoen om er gezellig rond te wandelen, te genieten van de sfeer en zeker van het nieuwe zomerse programma! We startten de grote vakantie dit jaar met een bezoekje aan Disneyland Parijs, die deze zomer helemaal in het teken staat van de nieuwe life-action film The Lion King én Jungle Book! Maar de gehele Disneysfeer en -magie blijft geweldig om daar te ervaren! Ik neem jullie mee tijdens ons tweedaags bezoekje!

Het was ondertussen de zevende keer dat wij Disneyland Parijs bezochten, maar toch gaat dat nooit vervelen en blijf je nieuwe dingen ontdekken. En ik wou dit jaar extra van het moment genieten en ook de tijd te nemen. Ondertussen weten we al wat onze favorieten zijn, wat we dus zeker willen doen en zien, en dat maakte het echt nog zoveel leuker! Ook ons nichtje ging dit jaar met ons mee, dus we waren met ons viertjes!

De sfeer in het park, daar wordt je toch gewoon goed gezind van! Als eerste genoten we al van de prachtige nieuwe musical parade The Jungle Book Jive, met oa. Baloo en King Louie maar ook Mickey, Minnie en hun vriendjes. Heel wat dansers, heerlijke muziek waarbij je niet anders kan dan meezingen, maar ook een kleurrijk poedervuurwerk zorgen voor een heerlijk spektakel.

Ook de bekendste figuren uit De Leeuwenkoning komen tot leven tijdens nieuwe show Rythms of the Pride Lands in het Frontierland Theater (deze hebben wij jammer genoeg niet gezien). Het is een mix van dans, muziek, projecties, ...
Maar het hele park neemt je mee in hun Wild Festival! Leuke gadgets, de sfeer en figuren in het park, maar ook tijdens de avondshow Disney Illuminations! Deze opent met het bekendste liedje uit The Lion King, dus ik moet je niet zeggen kippenvel vanaf het eerste moment!!

Wij verbleven voor de tweede keer in Disney's Sequoia Lodge Hotel, waar we deze maal kozen voor een Golden Lodge kamer. We keken uit op Lake Disney, konden genieten van heerlijke snacks in de namiddag en ook drankjes waren de hele namiddag en avond beschikbaar in de speciale Golden Forest Lounge, waar ook het ontbijt geserveerd werd. 's Morgens kwamen we ook Mickey tegen in de lobby!

Door het heerlijke zomerse weer gingen we in de late namiddag ook nog zwemmen. We mochten gebruik maken van het zwembad in het Newport Bay Hotel aangezien het zwembad bij Sequoia Lodge gesloten is tot eind augustus. Heerlijk afkoelen in het buitenbad, de muziek stond op, ... genieten!
Nadien trokken we terug richting Park Disneyland, waar we nog enkele attracties gedaan hebben (enkele favorieten: Big Tunder Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, It's a Small World, Pirates of the Caribbean, ...). 
Nog even een hapje eten, en dan genoten we van de heerlijke avondshow Disney Illuminations aan het kasteel. Lichtprojecties, muziek, water en vuurwerk! Perfecte afsluiter van de dag.

Na het ontbijt op dag 2 trokken we richting het Walt Disney Studios Park! Hoewel het kleiner is en er minder attracties zijn, hangt er toch een toffe sfeer en zijn er toch altijd een aantal attracties die ik zeker niet wil missen tijdens een bezoekje. Als eerste gingen we in Ratatouille The Aventure, de superleuke 4D ride. We deden ook de Studios Tram Tour en schoven maar al te graag aan bij de Crush Coaster (altijd veel volk, maar oh zo leuk!)
De jongens deden uiteraard nog eens de Tower of Terror en Aerosmith, maar die laat ik toch maar aan mij voorbij gaan!

In de late namiddag gingen we toch ook nog het Disneyland park nog eens binnen, even nog de sfeer opsnuiven, een ijsje eten, nog een laatste attractie en uiteraard nog wat souvenir-shopping.
En dan klaar om terug naar huis te vertrekken, met alweer heel wat leuke Disney herinneringen!

En als het aan ons ligt, komen we volgende zomer alweer terug want we zijn superbenieuwd naar het nieuwe Marvel hotel!

Hebben jullie nog een Disneyland-bezoekje op de planning staan?

Disneyland Parijs - The Lion King & Jungle Festival
Nog tot 22 september 2019, meer info op disneyland.com