Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Onze Europa-Park tips


Enkele maanden geleden bezochten wij voor het eerst Europa-Park. Voor wie dit nog niet kent, het is Duitsland's grootste attractiepark en het park met de meeste attracties in Europa. Europa-Park werd bijvoorbeeld in Nederland uitgeroepen tot 'beste uitje over de grens'. In België misschien nog niet zo heel bekend, dus daar willen wij graag verandering in brengen! Is het nu echt zo leuk? Wij delen graag onze Europa-Park ervaring én tips met je!

Wat meer info:
Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, in het stadje Rust, en is slechts 3 km verwijderd van de Franse grens. Wij gingen er naartoe met de auto, en reden er ongeveer 5u30 op (via Duitsland, vanuit Oost-Vlaanderen). We verbleven er twee nachten, maar omdat het toch zolang rijden is, zou ik aanraden om er drie nachten te verblijven zodat je twee volle dagen in het park hebt, of wat ook heel leuk is, om te combineren met een tripje aan het Zwarte Woud of elders in Duitsland, of op doorreis naar bv. Italië, Kroatië, Oostenrijk, ... tijdens de zomervakantie!

Europa-Park werd in 1975 opgericht als 'etalage' voor de attractiefabrikant Mack Rides. Ondertussen zijn er wel meer dan 100 attracties en shows en is het park ongeveer 150 voetbalvelden groot.
Het is nog steeds een familiebedrijf en dat merk je ook wel. De naam Europa-Park is er niet zomaar, het pretpark is opgedeeld in 15 landen met elk hun eigen aankleding, muziek, eten, attracties en shows. Je loopt echt precies in Griekenland, Spanje, IJsland, Italië, ... Het lijkt telkens alsof je ook echt een ander land binnenstapt.

Overnachten: 
We verbleven er 2 nachten in het Camp Resort, een camping waar je kan overnachten in ingerichte tipi-tenten, blokhutten en huifkarren. Je kan er ook met je eigen camper terecht (en moet je zelfs niet op voorhand reserveren). Wij verbleven in een blokhut, jammer genoeg helemaal niet geluidsdicht (wij konden niet slapen door het gesnurk van de buren!!), dus hou daar wel rekening mee. Volgende keer zou ik toch kiezen voor een tipi-tent of huifkar.
De formule is ook zoals op een camping, je hebt dus centrale sanitaire voorzieningen, die echt heel proper zijn en mooi ingericht. Alles was er trouwens ingericht in Western-stijl, als ook het Silver Lake Saloon waar je 's morgens gaat ontbijten of ook 's avonds heerlijk kan gaan eten.

Je kan natuurlijk ook slapen in één van de zes thema-hotels, het zesde hotel Kronasar opende nog maar net de deuren in Mei 2019 en is geïnspireerd op een natuurhistorisch museum (ben ik echt wel benieuwd naar).
De andere hotels hebben net als het park verschillende landen als thema. Zo zijn er El Andaluz, een Spaans landhuis en Castillo Alcazar, een Spaans kasteel. Santa Isabel, een Portugees klooster om helemaal tot rust te komen. Hotel Colosseo, met nagebouwd Colosseum-boog zoals in Rome en Hotel Bell Rock, helemaal in Engelse en Maritieme sferen.

Eten: 
Zoals ik al schreef, is het thema van Europa-Park dus Europa. Wat ook wil zeggen dat je in de verschillende themagebieden kan genieten van het eten en drinken uit de verschillende landen. 
Ze hebben er echt heel lekker eten, en dat aan echt betaalbare prijzen (iets wat je niet verwacht in een pretpark), en ook als vegetariër heb je echt heel wat keuzemogelijkheden! Het is ook heel gezellig zitten in alle verschillende gebieden in het park.

Wat ook echt een aanrader is, de restaurants in de verschillende hotels. Ook als je daar niet logeert, kun je hier gebruik van maken en zijn online te reserveren (zeker doen, want wij zagen lange rijen en veel wachtenden).
De eerste avond werden wij verwacht in het Silver Lake Saloon, het restaurant aan het Camp-Resort waar wij verbleven. Net als het resort, ook helemaal in Western-stijl.
Op het menu: burgers, BBQ, salades, ... en ook het dessert was heerlijk zoals brownies, pancakes en zoveel meer. Ook 's morgens konden we daar ontbijten, met lekkere broodjes, ontbijtkoeken, muesli en cornflakes, roerei, yoghurt, ... Niets te kort!

De tweede avond gingen wij eten in het buffetrestaurant van hotel Colesseo. Wat een prachtige locatie, en we hebben er echt heerlijk gegeten. Er is een koud en warm buffet, heel uitgebreid en voornamelijk met Italiaanse invloeden. Alles staat duidelijk aangegeven wat het precies is, dus ook voor vegetariërs geen probleem om te gaan variëren.
Nadien nog een lekker dessertbuffet met zoete lekkernijen maar je kan ook gaan voor een Italiaanse kaasplank!

Onze favoriete attracties:
Oké, nu misschien wel het belangrijkste van dit artikel! Want we gaan natuurlijk voornamelijk naar een pretpark om te genieten van de attracties! Zoals ik al liet weten, er zijn meer dan 100 attracties, waaronder 13 achtbanen!! Heel veel dus, maar ook voor alle leeftijden en interesses wat wils.
We hebben ze natuurlijk niet allemaal kunnen doen, daarvoor was er echt te weinig tijd. We hadden één volledige dag in het park, en de dag van aankomst en vertrek hebben we ongeveer nog een uurtje in het park doorgebracht.

Onze favorieten op een rijtje (niet op volgorde want bij de boys zijn dat voornamelijk de hoogste en snelste rollercoasters, waar ik niet ben op geweest, haha):
- Arthur, met stip op 1 voor mij! Geïnspireerd op Arthur en de Minimoys films en boeken. Het is een attractie waar je met de benen los bengelt. Het is er echt zo mooi, en het gaat niet te rap maar ook niet te traag. Het is een binnenattractie maar je vliegt ook een stukje door de buitenlucht. Is echt een attractie die alles heeft, zo ook geuren, wind- en lichteffecten, projecties, ...
- Alle waterattracties hebben we gedaan en waren echt heel leuk! Een regenponcho is zeker een aanrader op een niet zo warme dag (ik was blij dat ik er eentje aanhad ;)). Zo is Atlantica Supersplash (hou je vast voor een serieuse duik), Fjord Rafting (een echt wildwater-avontuur! Tip: hou je voeten iets hoger), Tiroler boomstammen (een must in elk pretpark, toch!), Waterachtbaan Poseidon (een unieke combinatie van een roetsjbaan en een waterattractie, zo leuk).

- Silver Star, deze hebben ik zelf niet gedaan maar was de favoriet van mijn vriend en zoontje! Deze achtbaan haalt een topsnelheid van 130 km/u.

- Zwitserse Bobbaan, geen sneeuw maar toch het effect van een bobslee. Heel leuk, deze hebben we meerdere keren gedaan op de verschillende dagen.
Wodan - Timburcoaster, ook deze houten achtbaan was hun favoriet!

Daarnaast zijn er ook heel wat shows in het park, we deden enkel Mission Astronaut, eigenlijk een 360-graden film waar je wordt meegenomen in de wereld van de ruimtevaart. Wat doet ISS? Hoe is het leven daarboven? Duurt maar 10 minuutjes en was wel interessant.
Maar er zijn ook echte parades, shows met acrobaten of kunstschaatsers, een kindermusical en waterfonteinshows.

Het is er echt zoveel mooier dan ik verwacht had, en doordat het groot is en zoveel attracties heeft, heb je ook niet het gevoel dat het er heel druk is. We had echt een geweldige tijd en komen er zeker nog eens terug!!

Hopelijk vonden jullie het leuk om onze avonturen hier te lezen! Zijn jullie al in Europa-Park geweest? Of willen jullie nu zo snel mogelijk een tripje plannen?

Voor alle informatie over de toegangsprijzen, overnachtingsmogelijkheden, alle attracties, enzovoort, raad ik je aan zeker eens een kijkje te nemen op de website van Europa-Park.
Disclaimer: Dit bezoek werd ons aangeboden door Europa-Park. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn beoordeling. De volledige disclaimer lees je hier