Mogelijk gemaakt door Blogger.

6 leuke uitstapjes in de buurt


Dat deze zomervakantie er eentje was zoals nooit tevoren, is een understatement. Geen zorgeloze uitstapjes, reizen naar waar je maar wou of afspreken met al je vrienden en familie. Ik heb dan ook heel wat minder vakantie genomen, gewoon omdat er niet zo heel erg veel te doen was! 
Uiteraard, reizen werd in beperkte mate wel toegelaten, maar wij zelf voelden ons er niet zo heel erg comfortabel bij, dus beslisten we van dat deze zomer niet te doen. Maar dat wil niet zeggen dat we alleen maar thuis gebleven zijn. We probeerden elke dag toch iets leuks te doen waarbij we bijna geen mensen tegenkwamen. Ik zet alle uitstapjes graag eens op een rijtje, kan misschien bij jullie voor inspiratie zorgen voor de komende weekends.

Ik had al een weekje verlof in juli, en ook eind augustus nam ik nog twee weken vakantie. We waren eerst nog aan het twijfelen om er eens met de camper op uit te trekken (dan blijven we toch heel beperkt in onze bubbel), maar toch niet te ver. We dachten aan een paar dagen Ardennen, maar met ons dacht de helft van België dit ook dus alle leuke campings die ik vond, waren dan ook volzet. Uitstapjes in de buurt dan maar, waar we ook heel erg veel plezier beleefd hebben, soms met ons drietjes, soms ging ik gewoon met mijn zoontje op pad.
  • Bootje varen
Wij hebben zelf een eigen bootje, die kwam deze zomer heel erg van pas natuurlijk. Er eens op uit trekken op een zonnige dag, of bij een hittegolf ideaal om 's avonds eens te gaan varen om af te koelen. 
Maar op veel plaatsen kan je ook gewoon een bootje huren, van een motorbootje tot een kajak of trapbootje. Ook dat laatste hebben we eens gedaan hier in de buurt, namelijk op het Domein Puyenbroeck.

  • Wafels bij Marie Siska
Je hoeft natuurlijk niet persé naar de kust rijden om ergens een wafel te gaan eten. Maar wij kozen voor een bezoekje aan Marie Siska in Knokke-Heist. Was de eerste keer dat we er kwamen, en ik deelde op mijn sociale media enkele foto's en blijkbaar was dit erg bekend, en nostalgie, voor heel wat mensen. Het is er superleuk voor kinderen, want ze hebben een toffe speeltuin, je kan er ook minigolf spelen. Maar vooral, lekkere wafels, dus al zeker eens een uitstapje waard!

  • Fietstochtje in de natuur
Oké, we hebben waarschijnlijk allemaal al onze buurt afgewandeld en rondgefietst de afgelopen maanden, maar er eens met de fiets op uit trekken is toch altijd een leuke uitstap. Elke provincie heeft ook wel een leuk domein in de buurt, voor ons is dat dus Puyenbroeck. Dus we fietsen eens langs de diertjes, en stopten eens in het bos. Kinderen vinden het nog altijd leuk om eens met takken te spelen en op boomstammen te klimmen. Ook leuk met de herfst in het vooruitzicht!

  • Connecterra natuurpark in Maasmechelen
Ik had geen idee dat we zo een mooi natuurpark hadden in Vlaanderen, met zo een mooi uitzicht. Je moet er natuurlijk wel helemaal voor naar Limburg, meer bepaald Terhills in Maasmechelen. Daar kan je prachtig wandelen in het natuurpark Connecterra. Je hebt er verschillende wandelingen, wij kozen voor de blauwe route, die duurt ongeveer een uurtje. Je begint heel leuk in het bos, dan een pittige klim (voor mij toch pittig, dringend eens wat werken aan mijn conditie ;)) naar boven wat je een prachtig uitzicht geeft op de terhills en het water. 
Bij het begin-/eindpunt op het domein staat ook een superleuke speeltuin, en kan je er iets drinken of eten.


  • Shoppingdagje
Mijn zoon is momenteel al oud genoeg dat hij shoppen al eens leuk begint te vinden (zeker als we op zoek zijn naar iets voor hemzelf natuurlijk). En aangezien we in Maasmechelen waren, gingen we met ons tweetje, na onze wandeling in Connecterra, eens een bezoekje brengen aan Maasmechelen Village. Gezellig een hapje eten en nadien eens binnenstappen in onze favoriete winkels. 
Maar eens shoppen in een leuke Vlaamse stad, is ook zeker iets wat op het lijstje staat!

  • Bloemen plukken in een pluktuin
Je eigen boeketje samenstellen, met bloemen die je zelf mag afknippen, de ervaring op zich is al leuk! Ik zag het al bij veel mensen voorbijkomen op sociale media, dus ik ging op Google eens op zoek naar een bloemenpluktuin bij mij in de buurt. En wat bleek, op minder dan 15 min rijden vond ik er eentje die ik afgelopen weekend een bezoek bracht, namelijk bes en bloem in Lokeren. Ik vond het heel gezellig en rustgevend, en je gaat met een zelf samengesteld boeketje naar huis, zeker een aanrader. 


Geen superspeciale uitjes dus, maar toch een gevulde vakantie op die manier. Hoe zag jullie zomervakantie er uit? Gingen jullie bv. wel op vakantie, of hebben jullie nog leuke tips?