Mogelijk gemaakt door Blogger.

Lifestyle: betalen in je eigen stijl met KBC Wearables


Intussen weten we allemaal dat we tegenwoordig makkelijk en veilig contactloos kunnen betalen met onze bankkaart. Voor bedragen onder de 50 euro hoef je je code niet meer in te drukken, wat het ook veel vlotter maakt om te betalen.
Maar wist je ook dat je dankzij KBC nu zelf geen bankkaart meer nodig hebt om die betaling uit te voeren? Je kan nu ook kiezen voor een wearable, compleet in je eigen stijl. Je kan kiezen voor een ring, een armband, een uurwerk of gewoon een sticker of sleutelhanger! Hoe handig!
Ik testte zo een wearable uit van KBC en vertel jullie heel graag mijn ervaringen.

Ik was heel hard aan het twijfelen tussen een armbandje met een mooie hanger en een tijdloos horloge. Uiteindelijk ben ik voor het laatste gegaan, omdat ik het dan ook door iemand anders in mijn gezin kan laten gebruiken. Lijkt me heel handig voor als mijn zoontje eens naar de winkel in de buurt gaat, of misschien eens met zijn vrienden naar de cinema. Ik hoef hem geen geld mee te geven, en ook geen bankkaart die hij ergens moet opbergen.

De wearable, dus in mijn geval het uurwerk, werkt net als een contactloze bankkaart. Dus tot 50 euro kan je ermee betalen zonder dat je een code moet indrukken, is het bedrag meer dan geef je gewoon je code in.
Je kan het uiteraard, net als een bankkaart, ook verliezen, maar mensen gaan niet direct de link leggen  dat je ermee kan betalen als ze een uurwerk, ring, sleutelhanger of armband zien,  Daarnaast kan je ook gewoon zelf je betaalkaart uit de KBC app halen, en dan kan er niet meer met de wearable betaald worden, of hem tijdelijk uitzetten als je hem even niet wilt gebruiken.


Ik vind het alvast heel handig om betalingen te maken, ook met het oog op uitjes later (wanneer het weer mag om naar festivals, concerten, ... te gaan), in principe heb je dan geen handtas meer nodig om iets mee te sleuren dat je toch maar kan verliezen.
KBC heeft meerdere leveranciers die verschillende wearables aanbieden, je kan dus zelf gaan kiezen welke stijl het beste bij je past, het aanbod is echt heel veelzijdig.
Ik koos voor een uurwerk van het merk Berg Watches, vind het heel mooi en tijdloos. Je bestelt dit op de website en na het betalen kan je er je bankrekening aan koppelen. Eens thuis toegekomen kan je hem heel makkelijk gaan activeren, gewoon met een QR-code of zelf de code te gaan intypen in de KBC-app, die je meekrijgt bij de levering.
Meer info over betalen met een wearable vind je op de KBC website.

Wat denken jullie van dit handige accessoire? Zou dit iets zijn waar jij voor zou kiezen?