Mogelijk gemaakt door Blogger.

Disney Plus, de moeite waard?


Eindelijk, we hebben er in Belgiƫ lang op moeten wachten, maar sinds half september kunnen we ons ook abonneren op het streaming platform van Disney! Niet enkel films en series van Disney kan je er aan de lopende band bekijken, maar ook Marvel, Pixar, Star Wars, National Geographic en nog heel wat meer.
Uiteraard zat ik op de eerste rij om een abonnement te nemen op Disney+, maar is het nu de moeite waard? 

Als je voor de startdatum van Disney Plus je abonnement afsloot, betaalde je €59.99 voor een jaar (wat komt op €4.99/maand), nu is de prijs €69.99/jaar. 
Ook al is het een streamingsdienst, net als Netflix, toch kan je beide niet vergelijken vind ik. En dankzij de goedkopere prijs van Disney+, vind ik het een hele mooie aanvulling. Het aanbod is echt heel erg ruim, daarom dus echt een must voor gezinnen en echte Disneyfans! Maar ook Star Wars en Marvel fans zullen heel tevreden zijn met het grote aanbod.

Aanbod


Naast de Disney klassiekers, krijg je ook de nieuwe versies van iconische films te zien, zoals Aladin en The Lion King, maar ook heel wat familieseries, originele short films en documentaires.
Zo staan er maar liefst 700 films, meer dan 350 series en 59 exclusieve Disney+ originals op het programma. Daaronder vallen 30 Marvel-films en 50 Marvel-series, meer dan 20 Pixar-films (perfecte timing want onze originele Cars dvd is zodanig veel afgespeeld hier thuis, dat hij begint te haperen).
Daarnaast meer dan 600 afleveringen van de bekende animatiereeks The Simpsons (superleuk nieuws, want naast een Disney en Marvel-fan, is de zoon sinds kort helemaal into The Simpsons)

Naast al dit kan je ook naar enkele iconische Hollywood-films kijken, zoals Home Alone (zeg nu zelf, die moet je elk jaar toch eens gezien hebben tijdens de kerstperiode), Mrs Doubtfire, Ice Age, Sister Act,...

Offline kijken


Als je via het platform van Disney+ kijkt, heb je uiteraard een internetverbinding nodig! Maar het goede nieuws, offline kijken kan ook want je kan een film of serie gaan opslaan en downloaden (onbeperkte download trouwens). Ideaal voor lange autoritten (of saaie familiefeestjes ;)). De opgeslagen content is via de app van Disney+ te bekijken, en zorgt niet voor extra kosten. Kan ook op 10 apparaten tegelijk.

Meerdere gebruikers


Het is bij Disney+ ook mogelijk om meerdere gebruikers aan te maken, je kan max. 7 verschillende profielen instellen, waaronder ook een Kids-profiel (waarbij de interface iets makkelijker en kindvriendelijker is, en enkel een aanbod wordt getoond geschikt voor de eigen leeftijd). Op je eigen profiel kan je je eigen favorietenlijst gaan aanmaken, en je eigen voorkeuren instellen. 
Je kan ook op 4 schermen tegelijkertijd kijken. Wij gebruiken de Google Chromecast om te streamen naar onze tv (en bedienen we via de iPad of iPhone, kan uiteraard ook met een andere smartphone of tablet), of gewoon rechtstreeks kijken via de laptop of iPad/iPhone (kan ook via een smart-tv of gaming-console).

Als eerste films keken we trouwens naar The Simpsons Movie en Ralph Breaks the Internet, maar mijn lijst is nog heel erg lang! Zo wil ik al superlang kijken naar The Little Mermaid en Edward Siccorhands. Ik moet voor beide eerst de zoon nog overtuigen, maar we hebben elk onze favorietenlijst aangemaakt en afgesproken dat we elk om beurt iets van ons eigen lijst mogen kiezen, dus... 
Voorlopig hebben we al elke vrijdag- en zaterdagavond naar een film gekeken, soms ook wel eens op een rustige zondagmiddag.

Dus als antwoord op mijn eigen vraag, is het de moeite waard, ik vind zeker en vast van wel! Zeker met de herfst en winter voor de deur (en jammer genoeg ook een beperkte lijst van wat we allemaal mogen doen de komende weken), kijk ik al uit naar al die gezellige avonden in de zetel, met popcorn, een dekentje en een heerlijke Disneyfilm!

Hebben jullie al Disney Plus?

Meer info: disneyplus.com