Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: tips - 24 uur in Nieuwpoort


Eindelijk nog een een travel-artikeltje op de blog, voor het eerst in maanden (bijna een jaar, mijn laatste tripje was afgelopen kerstperiode naar Disneyland) gingen we nog eens een weekendje weg. We bleven wel in eigen land, en ging naar onze Belgische kust, namelijk naar Nieuwpoort.
We verbleven er een nachtje in het Ibis Styles Nieuwpoort hotel (daar was ook Noah heel blij mee, want het is een hotel met zwembad), ik vertel jullie graag hoe dit corona-gewijs allemaal is verlopen, en geef graag ook enkele tips mee wat te doen en waar iets te eten/drinken! Ga met ons mee, 24 uur in Nieuwpoort.

We zijn op vrijdag na school vertrokken, en checkten ineens in in het hotel. Wat was het fijn om terug eens weg te zijn, op hotel te slapen, je kamer binnen te komen en op ontdekking te gaan. 
Het Ibis Styles Nieuwpoort hotel is een modern designhotel, maar toch budgetvriendelijk. Wij hadden een ruime familiekamer (met daarin een dubbel bed en een stapelbed), met een klein balkonnetje. In het hotel zelf kan je gebruik maken van een overdekt zwembad, hammam en sauna, wat een leuke extra was. Ook in de tuin hebben ze een speeltuin voor kinderen.


Het hotel heeft zich ook heel goed georganiseerd rond de corona-maatregelen, zo zijn verplaatsingen binnen het hotel altijd verplicht met mondmasker voor iedereen. Als je gebruikt wilt maken van de lift, dan is dat uiteraard met 1 familie tegelijkertijd, en krijg je een balpen mee zodat je de knoppen niet hoeft aan te raken. 
's Avonds moet je ook de uren doorgeven wanneer je de volgende dag zou willen ontbijten, zo zorgen ze  ervoor dat er niet teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn. Er wordt ook altijd een tafel vrijgelaten tussen twee bezette tafels. Het ontbijt zelf is nog een vorm van een buffet, maar je neemt bv alles met een nieuwe lepel/vork die je dan zelf meeneemt. Fruit, cornflakes, ... werd al verdeeld in kleine afgesloten kommetjes zodat je niet uit een grote kom moet opscheppen, ... Kortom alles werd goed georganiseerd.

Na het inchecken en even relaxen, trokken we het centrum van Nieuwpoort in om iets te gaan eten. Ik vroeg enkele tips via Instagram, en een van mijn favorieten was Zitoun, oriëntaalse keuken met de heerlijke smaken uit Noord-Afrika. We gingen er voor couscous en tajine, bleek inderdaad dus een aanrader, het heeft gesmaakt. (ik zet onderaan zeker nog enkele andere tips die ik binnenkreeg).Eens ons eten gezakt was, keerden we terug naar het hotel, want een plons in het zwembad klonk ons wel heel aantrekkelijk in de oren. Ook hier werd rekening gehouden met de maatregelen, een max aantal personen in het zwembad en maar max 30 min. Het was al redelijk laat 's avonds (zwembad is er tot 23u open), dus we waren er helemaal alleen, zalig! 

De volgende dag konden we heerlijk uitslapen (we kozen voor ontbijt om 9u30), en het was fijn om eens niet direct in huis aan de slag te gaan met de was of opruimen na het opstaan. Een relaxte ochtend dus, meer van dat aub! Het ontbijt was best uitgebreid en lekker, en met een volle maag konden we eindelijk Nieuwpoort eens ontdekken.Als eerste bezochten we de jachthaven, met daarbij ook het kunstwerk Le vent souffle où il veut. Een kleurrijk kunstwerk met honderd vlaggenmasten. Het was heel gezellig om er te wandelen en een kijkje te nemen naar alle mooie boten.
Nadien gingen we verder naar het strand. Het hotel is niet gelegen op wandelafstand van de zee, maar op 10 minuutjes sta je daar met de auto en is het ook makkelijk om er parking te vinden. Even wandelen langs de dijk, maar ook in de duinen en op het strand bij het water. In het water zelf vind je ook nog een mooi kunstwerk, Men.


Er is ook een gezellig winkelstraat te vinden in Nieuwpoort, we stapten er enkele winkeltjes binnen en gingen nadien voor een warme chocomelk/koffie en pannenkoek bij Eva Dew. Ga zeker ook eens langs het kunstwerk Searching for Utopia (een gouden schildpad, op het plein voor Centrum Ysara).
Ik kreeg zelf nog heel wat leuke tips om iets te gaan eten, drinken of te winkelen, ik zet ze hier eens op een rijtje voor jullie:
Bua Thai
Flavie's Tafel
Brasserie Nieuwpoort
Chagall Beach
De Roos
De Wasserette
Baenk
Loft Living Boutique
En dus waar wij zelf geweest zijn: 
Eva Dew
Zitoun

We hadden ook heel graag de vuurtoren van dichtbij gezien, maar langs het strand was dit niet mogelijk om er naartoe te wandelen, tenzij je een overzetboot neemt, of langs het natuurreservaat wandelt. Dit hebben we deze maal niet gedaan. 


We vonden Nieuwpoort een hele gezellige badstad, waar we heel graag nog eens terug willen komen. Ik vind het altijd gezelliger dan een drukkere, toeristische plaats om te gaan wandelen. Ook het hotel was echt een meevaller! We verbleven er maar 1 nachtje, maar hadden we het op voorhand geweten, bleven we er zeker een nachtje langer!

Tot snel Nieuwpoort!