Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Disneyland Paris - Disney's Betoverende Kerst


Ik weet het, ik ging afgelopen zomer al een keertje naar Disneyland. Maar ook toen schreef ik dat ik dolgraag eens tijdens de kerstperiode Disneyland zou willen bezoeken. En toen een vriendin me voorstelde om samen eens te gaan om het kerstseizoen te gaan ontdekken, zei ik natuurlijk geen nee!!
Het was gewéldig!!! Echt, nog zoveel mooier en magischer dan ik me had voorgesteld, echt zo mooi. De versiering, de kerstsfeer, de parade, de shows, ... ik wil volgend jaar alweer terug!

Ondertussen zijn we er wel al een paar keer geweest, maar nog hebben we deze keer dingen gedaan die we nog niet eerder hadden gedaan. Ook de shows en parades zijn telkens aangepast aan het seizoen, dus ook die waren nieuw. Maar vooral ook de kerstversiering overal was zo prachtig om te ontdekken.


Zo zagen we Mickey's Magical Christmas Lights, waar de lichtjes in de grote kerstboom op het centrale plein in het Disneyland Park 's avonds worden aangestoken. Ook de Disney's Christmas Parade was er eentje om naar uit te kijken, de grote tocht door Main Street in hun prachtige paradewagens en outfits, helemaal in kerststemming, was geweldig. Ook de kerstman was aanwezig!


In het Studios Park zagen we de Mickey's Christmas Big Band show in het Animagique Theater, kerstklassiekers, tapdansers en zoveel meer. Leuke afwisseling om dan ook eens binnen te zitten.
Ook de SurpiseMickey show zagen we in het Studios Park, met heel wat leuke dansjes en alle de Mickey and Friends figuren.


Ook stonden er gezellige kerstkraampjes opgesteld aan het plein bij Rataouille, the ride. Heel leuk om te zien en gezellig om eens langs te lopen. Het Studios Park kreeg trouwens ook een leuke kerst-makeover. In The Disney Village stonden ook gezellige en vooral kraampjes met heel wat lekkers.


De avondshow Disney Illuminations aan het kasteel blijft natuurlijk ook een must. Licht, vuurwerk, prachtige projecties van allerlei bekende Disneyfilms en hun geweldige muziek. Kippenvel elke keer, blijft geweldig mooi om te zien, zeker nu de rest van het park in een magische kerstsfeer baadt.
En ook de gewone Stars on Parade gaat nog elke dag door, voor de gelegenheid ook met wat sneeuwvlokken tussendoor!


We sliepen voor het eerst in Disney's Davy's Crockett Ranch, niet onze eerste keuze maar de meeste hotels waren volledig volzet. Niets aan te merken op het huisje, heel proper, ruim genoeg en best gezellig. Maar je moet je wel nog met de auto verplaatsen.
We zijn er natuurlijk niet lang geweest, 's avonds redelijk laat toegekomen dus snel in ons bed gekropen en hoewel je er 's morgens ook ontbijt kan bestellen (of zelf iets kan meenemen, je hebt er alles voorhanden), gingen we gaan ontbijten in het Disneyland Hotel.
Trouwens, het Disneyhotel is sowieso een must om eens binnen te stappen, zeker nu tijdens de kerstperiode. Prachtig versierd is het daar ook!


We hebben twee dagen genoten van de geweldige kerstsfeer in Disneyland Paris, en ook van onze favoriete attracties en geweldig leuk gezelschap!


Hebben jullie Disneyland Paris al bezocht tijdens de kerstperiode?
Trouwens, na de kerstperiode staat Disneyland helemaal in het teken van Frozen 2, lijkt me ook prachtig!

Lees meer over Kerst in Disneyland hier!