Mogelijk gemaakt door Blogger.

Mijn plannen en tips voor de herfst/winter


Dat ook het najaar en de winterperiode dit jaar niet zal verlopen zoals anders, is intussen wel duidelijk voor iedereen. Hoe jammer dat het ook is natuurlijk, maar we moeten allemaal ons steentje bijdragen. Niet enkel om onszelf en anderen te beschermen, ook om de gevreesde cijfers in de ziekenhuizen hopelijk wat te kunnen inperken zodat iedereen geholpen kan worden. 
Daarom, een beetje plannen maken kan zeker helpen om de donkere en koudere periode te overbruggen. Ik legde intussen een checklist aan van dingen die ik heel graag wil doen, en misschien kan het ook jou inspireren, zeker ook voor de komende herfstvakantie!

Ik deelde mijn lijstje op in nuttige dingen en leuke dingen, om het zo een beetje af te wisselen.

Wat wil ik zoal aan nuttige dingen doen:

 • Wekelijks een blogpost schrijven
Vind ik natuurlijk ook wel leuk om te doen, maar het blijft voor mij ook wel nuttig bezig zijn. Het voorbije jaar zat er ook niet zo heel erg veel structuur in het bloggen, maar de laatste weken merk ik dat ik het fijn vind om op zondag telkens een nieuw artikel te plaatsen, zodat ik er de week voordien 's avonds kan aan werken, en dat lijkt me op zich wel iets waar ik me voorlopig al zeker aan wil houden (als ik echt veel te vertellen heb, en genoeg tijd heb, kan er misschien wel nog een extra post komen tijdens de week, zoals vandaag, of eens twee weken niet).
 • Mijn beauty-stash onder handen nemen
Badkamerkast leeghalen en kijken wat ik nog effectief gebruik en wat weg mag, mijn make-up hoekje mag misschien eens een make-over krijgen (want ja, er staat teveel, en teveel wat ik echt niet gebruik), maar ook haarproducten die maar in de kast blijven staan, enz.

 • Klusjes in huis
In huis zijn er best nog wat kleine klusjes te doen die we eigenlijk al heel lang uitstellen. zoals de inkom- en traphal en ook de trap zelf schilderen. Ik wil ook dolgraag nieuwe kasten in mijn dressing, zodat alles praktischer opgeborgen kan worden, maar geen idee of dit er dit jaar nog inzit (misschien moet ik gewoon als eens nadenken over een ontwerp). Ook plinten zijn hier in huis bijna niet aanwezig, dus misschien ook het ideale moment om er ons eens aan te zetten!
 • Kasten uitkuisen
Tijdens de eerste lockdown heb ik heel wat kasten leeggehaald en opgeruimd. Er zijn er sommigen die nog op het to do lijstje staan, zoals de 'kast-vol-potten-en-deksels' in de keuken. Daar ga ik de komende weken toch eens werk van maken!

Welke leuke(re) wil ik ook nog heel erg graag doen:

 • Koken en bakken
Sowieso sta ik graag in de keuken, zeker tijdens de herfst en winter, en wil ik ook dit jaar echt gaan uitbreiden. Meer gaan experimenteren met ingrediƫnten, ovenschotels en lekkere soep gaan klaarmaken, nieuwe dessertjes uitproberen, ... Ik heb nog heel wat recepten liggen die ik met de jaren heb verzameld, misschien eens tijd om ze allemaal uit te proberen.

 • Spelletjes spelen
Ik ben niet zo een grote gezelschapspelletjes speler, af en toe spelen we hier wel eens UNO. Maar ik zou toch ook heel graag nog eens Scrabble willen spelen, dus misschien moet ik deze toch eens op mijn kerstlijstje zetten! Nog aanraders van leuke spelletjes, altijd welkom! 
 • Halloween special
Geen idee of het me dit jaar nog gaat lukken, want het is al bijna Halloween, maar ik wil eigenlijk al heel lang eens echt all the way gaan met Halloween make-up. En als we dan toch niet van deur tot deur mogen gaan dit jaar, is dat misschien toch eens de moment ;) 
 • Herfst- en Kerst-photoshoot
Ik vind het altijd leuk om de typische herfst- en kerstfoto's, Pinterest-style, te zien online. En meestal trekken wij er eens op uit voor enkele leuke foto's tijdens een wandeling. Het lijkt misschien soms wel zo dat ik weet wat ik aan het doen ben ;) maar meestal doe ik maar wat, haha!
Maar misschien mag ik hier al eentje van mijn lijst afvinken, want ik deed vorige week een superleuke Herfst-shoot met Liesje Brockley Photography. Ik deel hier binnenkort zeker enkele foto's!
 • Corona-proof uitstapjes
Uitgebreide uitstapjes naar bv. pretparken, brunchdates, musea, ... zijn momenteel niet mogelijk, maar er zijn zeker nog alternatieven om toch eens buiten te gaan. Trek eens de natuur in, zeker tijdens de herfst is het in een bos of park supermooi vertoeven momenteel, op zoek naar paddenstoelen tussen al de mooie kleuren van de bladeren. Zo gingen wij vorige week nog naar het Park van Beervelde en ook het mooie Park Den Branct in Antwerpen.

 • Films kijken
Uiteraard, deze mag niet ontbreken tijdens de herfst en winter. Geen echte cinema-bezoekjes meer momenteel, maar gezellig thuis een film kijken is toch iets wat wij meerdere keren per week doen, zeker nu met ons account van Disney Plus.
 • Kerst-shopping
Kerstlijstjes maken, cadeautjes en decoratie uitzoeken! Vergeet dit jaar zeker je lokale shops niet, ze kunnen je hulp meer dan ooit gebruiken! Hoewel de winkels nog open mogen blijven, gezellig shoppen is het niet meer als je nergens iets kan gaan eten of drinken. Vele shops zien hun bezoekersaantallen, en daarbij hun verkoop, dan ook dalen maar de meeste zijn creatief en proberen ook online heel goed aanwezig te zijn! Ik kocht al een eerst nieuw kerstitem voor in huis, deze superschattige kerstkrans van Jellycat, die ik kocht bij The Fallen Angels (ze verzend de leukste pakjes), en heb ook al heel wat ideetjes voor op mijn kerstlijstje ;).


Niet teveel op voorhand plannen, dat hebben we intussen al geleerd, en het vooral thuis heel gezellig maken! Hebben jullie nog leuke tips, deel ze gerust!