Mogelijk gemaakt door Blogger.

Personal: Wat ik momenteel het meeste mis


Waar ik bij mij vorige blogpost wat tips meegaf wat je allemaal kunt gaan doen deze herfst en winter, wil ik het vandaag ook graag eens hebben over wat ik momenteel het meeste mis. 
Als eerste wil ik heel erg graag mijn grootouders bovenaan het lijstje zetten, aangezien ik vorige week van hen moest afscheid nemen. Hoewel veel mensen denken dat het coronavirus maar even wat uitzieken is, wat in vele gevallen gelukkig zo is, is het voor oudere mensen vaak fataal of heel wat ernstiger dan gewoon enkele dagen in bed liggen. Gelukkig hebben we tijdens de zomer nog eens kunnen afspreken buiten op een terrasje, en eens kunnen bellen, maar het afscheid is toch heel plots gekomen en op een heel vreemde manier!

Het is sowieso voor alles een vreemde tijd, gewoon zomaar iets doen gaat niet meer hé. Bij alles moet je nadenken, kan en mag dat, zijn er regels aan verbonden, enz.
Ik mis vooral mensen! Niet dat ik voordien hield van grote massa's opzoeken en dergelijke, maar eens afspreken met vriendinnen, gezellig gaan brunchen, of in deze tijd zou ik al eens een kerstfeestje plannen, met de familie eens samenkomen, ... dat lukt nu niet. 
Maar ook als je mensen tegenkomt, een gezellig praatje slaan, zonder te moeten denken, oei we staan toch niet te dicht bij elkaar, of eens iemand een knuffel geven. Die dichte spontane contacten, dat is nu allemaal weg. Voor mensen die thuis dan nog eens alleen zijn, kan ik me voorstellen dat dit echt niet te onderschatten is!

Een volgend item wat ik heel erg mis, is reizen!! Wij zijn het hele jaar al thuisgebleven (behalve eens 1 nachtje Nieuwpoort na de zomervakantie om de drukte te vermijden), maar normaal gezien maken wij zeker eens een verre reis met vliegtuig en een dichterbij vakantie met de campervan. 
Ik zag mensen tijdens de zomer volop reizen, en ook deze herfstvakantie zitten er veel mensen in zonnigere oorden... iedereen doet natuurlijk wat voor hem het beste aanvoelt, maar wij hebben besloten om dit niet te doen (zowel voor onszelf, maar ook om onze omgeving te beschermen).
Maar ja, ik mis het, het ontdekken van nieuwe plaatsen, genieten van prachtige natuurfenomenen, er eens uit zijn met ons gezin, op eindeloze banen rijden, ... Ik hoop dat dit snel terug, een normale manier, mogelijk is! 

yosemite california

Cultuur opsnuiven, een restaurant-bezoekje, een shoppingdagje... tijdens de zomer werd dit beperkt een beetje toegelaten, maar heb ik dit toch zoveel mogelijk vermeden. Een concert meepikken, een cinema-bezoekje, of een gezellig etentje, laten we dit zodra het mag en veilig kan, zoveel mogelijk doen!!
Ik probeer zoveel mogelijk ondernemers te steunen deze periode, door eens aan take-away te doen, online te shoppen bij lokale ondernemers, of alvast al enkele plannen te maken!!

En omdat het niet allemaal 'negatief' moet zijn, ik ondervind ook wel enkele voordelen. Bv. mijn job laat mij gelukkig toe om van thuis uit te werken, en hoewel ik het mis om eens onder collega's te zijn, of eens elders dan thuis te zijn, spaart het mij wel wat tijd uit, mijn zoontje hoeft minder lang op school te zijn, in mijn 'middagpauze' haal ik dan eens de stofzuiger boven of leg ik de was weg, waardoor ik 's avonds toch meer vrije tijd heb. 
Ook het iets rustiger leven, vind ik af en toe wel aangenaam. Eens helemaal niets doen, wat langer slapen, rust nemen... ik merkte dat ik dit ook wel echt nodig had! Maar hopelijk kunnen we snel naar een perfecte middenweg!

Wat mis jij momenteel het meeste?