Mogelijk gemaakt door Blogger.

Home: Lenteschoonmaak, hoe begin ik eraan?


De lente en de zomer zijn echt mijn favoriete seizoenen!! Zeg nu zelf, licht, zon, bloemetjes en fluitende vogels doen toch echt wonderen. Maar daarnaast, is het ook echt tijd voor de lenteschoonmaak. Of je er nu zin in hebt of niet, het moet toch gebeuren en nadien voel je je zoveel beter. Enkele tips op een rijtje om er direct in te vliegen!

Een proper huis heeft sowieso een positieve invloed op je gezondheid, doordat je minder blootgesteld wordt aan bacteriën verbetert ook je immuunsysteem. Daarnaast verbetert het ook je fysieke gezondheid, aangezien je toch heel actief bezig bent en heel wat spieren gebruikt.
Maar hoe ga je het nu het beste en het meeste efficiënt te werk:

- Werk per ruimte
Ga als eerste aan de slag met het sorteren en weggooien van je spullen. Iets wat ik zelf niet altijd heel makkelijk vind, want ik kan moeilijk afscheid nemen van spulletjes, kledij, enz. Wat een goede tip kan zijn, is twijfelgevallen in kartonnen dozen steken en even aan de kant zetten. Als je er na enkele weken niet meer aan hebt gedacht of nodig hebt gehad, dan zijn ze overbodig en kan je ze best weggooien.

Ook voor kledij, bv. voor het scheiden van zomer- en winterkledij, vind ik het handig om deze in dozen op te bergen. Zo ziet je kleerkast er minder vol uit.
Verkoop oude kledij, of breng ze naar een tweedehandswinkel, of als ze echt versleten zijn direct weggooien. 

- Zet je poetsproducten klaar
Na het opruimen kan je beginnen met het echte schoonmaken. Haal alle producten die je wilt gebruiken naar boven en zet ze meteen in je buurt, zodat je zeker niets vergeet. Alles afwassen en ontvetten, de meubels echt binnen- en buitenkant aanpakken, accessoires, vloeren, decoratie, verlichting, ... niets overslaan dus!


- Klaar met poetsen? Tijd voor de inrichting!
Het leukste aan de lenteschoonmaak, de inrichting nadien! Verhuis terwijl je bezig bent eens je meubels van plaats, schilder of behang een muur of zoek wat nieuwe interieurspulletjes om je ruimte echt helemaal een update te geven! Werk af met plantjes, geurkaarsen, …

- Vergeet de tuin niet
Niet echt poetsen zoals je binnen doet, maar ook de tuin mag in de lente aangepakt worden. Na een lange winter, is het eindelijk weer tijd om gezellig buiten te zitten! Maar daar gaat natuurlijk wel wat schoonmaak aan vooraf, tuinmeubels afwassen, terras vegen of schrobben, nieuwe plantjes in de tuin zetten of planten, …
Of maak eens nieuwe tuinmeubels met pallets. Deze zijn al enkele jaren in, je kan online al heel makkelijk een stappenplan vinden om zelf aan de slag te gaan, en je kan overal al kussens kopen die je perfect passen op dit formaat.

Zijn jullie al aan de lenteschoonmaak begonnen?

Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Logistiek Direct. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier