Mogelijk gemaakt door Blogger.

Personal: Mijn nieuwe ochtendroutine


Ik ben helemaal geen ochtendpersoon, ik hou ervan om af en toe lekker lang naar tv te kijken en eens heerlijk uit te slapen! Maar de realiteit is natuurlijk dat we de meeste dagen van de week toch gewoon op tijd moeten opstaan om aan de dag te beginnen, en de laatste weken heb ik mijn ochtendroutine een beetje omgegooid voor een productievere dag.

Ik probeer mijn ochtenden nu te starten met een work-out van 15 minuutjes. Oké, eerlijk, soms heeft het wel wat doorzettingsvermogen nodig maar het geeft me echt wel meer energie en een beter gevoel.
Op thuiswerkdagen kan ik dit nu wel makkelijk inplannen, maar voor dagen dat ik toch terug naar bureau ga werken, probeer ik mij toch wat voor te bereiden om niet te veel tijd te verliezen dat ik dat toch zeker kan blijven volhouden. 
Wat helpt is de avond ervoor al zoveel mogelijk klaarzetten. Zo maak ik de tussendoortjes voor iedereen al klaar, soms ook mijn drankjes of ontbijt zodat ik dat gewoon maar uit de frigo moet halen. Ik leg alle benodigdheden al klaar om de boterhammen voor mijn zoon te smeren en ik leg de nespresso capsules al klaar naast het koffiemachine.

Als ik thuiswerk is het iets handiger, want dan doe ik eerst mijn zoon naar school in mijn sportkleding, en zodra ik thuiskom start ik mijn workout. Daarna een snelle douche en spring ik in mijn gewone kleren om mijn werkdag te beginnen. 

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag zeggen ze, maar ik heb moeite met eten als ik net wakker ben. 's Morgens kan ik echt lang zonder eten, maar terwijl ik vroeger gewoon om 10u-11u een koekje of meer nam tot aan de lunch, ga ik nu echt wel gaan ontbijten, ook al is het dan iets later. Tijdens het maken van mijn ontbijt kan ik wel al genieten van een grote mok warme koffie. Mijn favoriet zijn toch wel de Starbucks Nespresso Cups, toch een beetje het gevoel van take-away koffie maar dan thuis! Wat drink jij graag bij je ontbijt? 

Ik merk echt wel een verschil door mijn ochtend routine aan te passen en start mijn dag met een fijn gevoel. Uiteraard hou ik nog van uitslapen in het weekend, maar ook dan volg ik zoveel mogelijk deze routine, gewoon iets later ;). In het weekend ben ik nu ook al een paar keer gaan lopen overdag, dus dat probeer ik zeker ook aan te houden! 

Ik ben ook benieuwd hoe jouw routine eruit ziet, is er iets wat je elke dag doet, eet jij telkens hetzelfde ontbijt, sport jij in de ochtend? 
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met koffiemarkt. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier