Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Uitgetest - HelloFresh, veggiebox week 2


Ik vertelde jullie onlangs al over mijn eerste ervaring met HelloFresh. Lees deze hier zeker nog eens na, als jullie benieuwd zijn naar alle voordelen die ik ondervond. Ik bekeek daarnaast ook of het aanbod gevarieerd is, maar ook duurzaam, gezond en natuurlijk of wij het lekker vonden.
De gerechten vielen sowieso in de smaak hier thuis, en de receptjes waren ook heel vlot en makkelijk klaar te maken! Dus ik keek al uit naar mijn nieuwe box. Ook de zoon was super enthousiast, want we kozen uit het menu de vegetarische 'kapsalon'. Blijkbaar nogal een ding bij tieners, maar als vegetariër had hij dat zelf nog niet eerder gegeten... viel het in de smaak? Ik vertel het graag!! Ook de kortingscode HELLOCUPCAKE75 kan je nog steeds gebruiken voor 75 euro korting op 3 boxen.

De drie vegetarische recepten die we deze maal uitkozen voor onze tweede box, waren Kapsalon met vegetarische shoarma, Feta uit de oven met orzo en boekoeloekoeburger op een wortelbroodje.

Zoals ik dus eerder zei, werd hier vooral uitgekeken naar de vegetarische Kapsalon. Geen idee waar het zijn naam gehaald heeft, haha. Het komt uit Nederland maar is ook hier in tal van snackbars/pitabars al verkrijgbaar. Het is een gerecht bestaande uit frietjes, bedekt met shoarmavlees, salade en geraspte kaas. 

Deze vegetarische én huisgemaakte versie is heel wat gezonder en eigenlijk heel makkelijk zelf te maken met de juiste ingrediënten. Ik maakte zelf frietjes in de airfryer, beetje salade en tomaat met een zelfgemaakte vinaigrette en daarboven vegetarische shoarma, heerlijk gekruid ook! Klein beetje geraspte kaas erop die lekker smolt. Ik moet zeggen, ik begrijp waarom het een hit is, we vonden de vegetarische versie echt geslaagd!!

Het tweede gerecht was er eentje waar ik nog helemaal niet van had gehoord, laat staan gegeten, namelijk een boekoeloekoeburger! Ik was heel erg benieuwd, want het zag er wel heerlijk uit!
Boekoeloekoe is eigenlijk een mix van kruiden en volkoren granen waar je makkelijk zelf vegetarische burgers mee kan maken. Je mengt deze dan met wat geraspte kaas, ei en melk, en eventueel wat ajuin. 
Alles mengen, even in de frigo zetten en je kan het makkelijk afbakken als een heerlijke burger.

In dit recept werd het gegeten op een wortelbroodje met een spiegelei, gecombineerd met wat salade en aardappelpartjes. Het wortelbroodje maakt het weer een pak gezonder dan een gewoon burgerbroodje, en de volkoren granen zorgen ervoor dat de burgers zelf ook heel wat gezonder zijn dan sommige vleesvervangers. Voor herhaling vatbaar!!

Het laatste gerecht was Feta uit de oven met Orzo. Iets wat ik wel vaker maak, maar niet altijd samen zelf combineer. Een heerlijk groentengerecht met heel wat courgette en paprika, tomatentapenade en uiteraard feta en orzo. Superlekker gerechtje! 

Wil je zelf ook dolgraag eens de gerechten van HelloFresh uitproberen, dan heb ik een mooie korting voor jou! Met de code HELLOCUPCAKE75 krijgen nieuwe klanten tot 75 euro korting verdeeld over de eerste drie boxen. Neem zeker een kijkje op de website van HelloFresh hier.

Wat denken jullie van deze gerechten? En hebben jullie zelf al HelloFresh uitgeprobeerd?
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met HelloFresh. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier