Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Uitgetest - HelloFresh als vegetariër


Ik lees de laatste tijd zoveel positieve ervaringen over HelloFresh, dat ik dolblij ben dat ik het de komende twee weken ook eens mag testen. Als vegetariërs iets minder handig dacht ik altijd, omdat er misschien minder keuze is? Maar niets is minder waar...
Ik deel alvast mijn ervaringen, waarbij ik vooral kijk naar het aanbod (uiteraard in mijn geval vegetarisch), maar ook is het gezond, duurzaam, gevarieerd en, niet onbelangrijk natuurlijk, lekker?
En wil je het zelf ook eens voordelig uittesten, lees dan zeker verder want ik heb nog een mooie kortingscode voor jullie!

  • Voordelen
Ik moet zeggen dat ik heel wat voordelen ondervind door het koken met HelloFresh. Als eerste vind ik het zo leuk dat ik recepten maak die ik zelf niet, zelden of op een andere manier klaarmaak. Je maakt ook kennis met nieuwe producten en smaken, je kan kruiden gebruiken die je misschien niet standaard in huis hebt liggen, ... 

Daarnaast vind ik het geweldig dat je op deze manier heel makkelijk kunt koken en eten op een duurzame manier. Je ontvangt precies de juiste hoeveelheden per persoon, zodat je niks verspilt. Ook voor mensen die wel nog vlees eten, maar om iets duurzamer te gaan leven af en toe willen kiezen voor een vegetarische maaltijd, is dit op deze manier heel makkelijk. In het menu waaruit je gerechten kan kiezen, vind je altijd minimaal 10 vegetarische opties

Ook binnen HelloFresh zelf kiezen ze voor duurzaam! De box wordt CO2-neutraal ingepakt, ze werken met lokale boeren en leveranciers, ingrediënten worden enkel verpakt als dit de versheid gaat verlengen zodat er ook hier minder verloren gaat en ze kiezen voor verpakkingen die te recycleren zijn!

Daarnaast is het ook fijn om minder zelf naar de winkel te moeten gaan, en daarbij ook na te moeten denken over  'wat gaan we nu weeral eten vandaag?'. 

  • Recepten
Nu over het eten zelf natuurlijk! Je kan kiezen voor een box voor 1 t.e.m. 6 personen, met een minimum van 3 recepten en een maximum van 6 recepten per week.
Ik heb gekozen voor 3 veggie recepten, waarbij ik op die manier al een mooi aantal dagen per week niet hoef na te denken over wat ik moet klaarmaken.

Je kan een keuze maken uit een 10-tal vegetarische gerechten, waarbij ook enkele vegan. Maar daarnaast kan je ook kiezen voor familie-vriendelijke gerechten of gerechten die supersnel klaar zijn! In het aanbod heb je ook caloriebewuste gerechten, maar die zaten niet bij de vegetarische, al vind ik ze al bij al redelijk gezond allemaal. 

Ik koos in de eerste week voor zoetzure wraps met gemarineerde tofu, penne in aubergine-roomsaus en wortel-pompoenburger met gewokte broccoli. Allemaal tussen de 20-40 min bereidingstijd, wat best heel goed meevalt!

Mijn favoriet: Moeilijk om een keuze te maken, want het was allemaal heel erg lekker! Als ik er toch eentje bovenaan moet zetten, dan zijn het toch de burgers met broccoli! Al is het wel heel nipt met de penne! 

Wil je zelf ook dolgraag eens de gerechten van HelloFresh uitproberen, dan heb ik een mooie korting voor jou! Met de code HELLOCUPCAKE75 krijgen nieuwe klanten tot 75 euro korting verdeeld over de eerste drie boxen. Neem zeker een kijkje op de website van HelloFresh hier.

Wat denken jullie van deze gerechten? En hebben jullie zelf al Hello Fresh uitgeprobeerd?
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met HelloFresh. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier